Šta je novo?

MSI EX610X-007EU RAM memorije max?

fischer

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2006
Poena
310
Zna li neko koliko MSI EX610X-007EU maksimalno podrzava GB RAM-a?

U slucaju da je vise od 2, jel moze do it yourself ili ne ?

4GB max...
Ako ti je laptop pod garancijom, odnesi ga u ovlasceni servis za ugradnju...

Poslednja izmena:
Sad mi stize email od Dejana Glavonjića iz MSI servisa da je max memorije 2GB i da im ne šaljem laptop. :trust:

Gledao sam i uputstvo i piše 4GB... hm.

Omnik jel to iz iskustva 4GB ?

Savet?

Poslednja izmena:
Mozda se Deki permutovao, svako ume samo da "otalja" stvari. Imam isti taj laptop, sad cu da bocnem 2x2gb pa ti javljam, da vidim da l moze.

Poslednja izmena:
E druze, izvini sto ti nisam odgovorio na vreme, imao sam posla, prepakivao sam laptop, radio neki upgrade. Nisam imao 2x2gb, probao sam sa jednom od 2 i jednom od 1 i radilo je bez problema.

Odlicno hvala, pretpostavljam da ce raditi i sa 4GB.

Na kojoj frekvenciji su ti radile te memorije? Da li da kupim 800 ili 667 MHz?

Nesto ne verujem da ce ovaj iz MSI servisa sada biti voljan da mi zameni memorije, vec cujem:
"Posto se mnogo pravis pametan, uzmi lepo pa sam zameni."

Memorija koja se fabricki ugradjuje u taj model radi na 667MHz, tako da nema smisla kupovati brzu memoriju. Inace, prvi modeli u EX600/EX610 (medju kojima spada i tvoj model -007) su isporucivani sa 2GB memorije dok su kasniji modeli u standardnoj konfiguraciji dolazili sa ugradjenih 3GB memorije bez obzira da li je Intel ili AMD platforma u pitanju ... EX600X-412EU, EX610X-091EU. Notebook zvanicno podrzava max. 4GB memorije ali na zalost MSI sajt vise ne drzi online arhivu "starih" proizvoda kako bi proverio listu memorijiskih modula sa kojima je testiran, tako da je 3GB proverena investicija.

Sve u svemu, kao sto je Omnik rekao ... ukoliko je notebook pod garancijom i ne zelis da izgubis istu, zvanicni MSI Notebook Servisni Centar mora da odradi nadogradnju. Posto je to korisnicka inicijativa za nadogradnjom racunara a ne tehnicka nepravilnost u radu, servisna intervencija se naplacuje ukljucujuci i 'Pick-up and Return' uslugu, ukoliko ne zelis licno da nosis notebook racunar u servis. Moja preporuka bi bila da ponovo pozoves servis i proveris/dogovoris se da li sam da kupujes memoriju ili imaju na lageru neku sertifikovanu memoriju za taj model.

Takodje, za svaki slucaj mozes poslati upit i MSI Balkan korisnickoj podrsci. Kontakt mozes naci na sajtu: http://www.msi-serbia.com/index.php?func=html&name=aboutus

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno