Šta je novo?

MSI EX610 problem audio driver

imotep

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2007
Poena
304
Dakle problem je sledeci , uzeo sam danas ovaj laptop i instalirao winxp, ali mi prijavljuje gresku audio drivera kada pokrenem winamp ili wmp. Dakle instaliram driver sa diska koji sam dobio, i cak sam sa neta skidao ali bez uspeha....

A cek jel ti radi drajver uopste? Da li mozda imas uzvicnik kada odes u device manager?

kad startujem neki media player winamp ili vec sta pojavljuje mi se sledece:bad DirectSound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.
Eror code:88780078

Mislim da sam imao slican problem sa skoro identicnim laptopom. E sada procedura za pokretanje zvuka je otprilike sledeca:

- Moras staviti patch za XP za HD audio
- Moras instalirati drajvere za modem

Ovo su otprilike koraci, ne mogu da se tacno setim da li sam jos nesto radio, ali probaj prvo ovo. Iz nekog razloga se zabaguje HD audio bus ili sta vec i zvuk ne radi.

A jel ti modem ima uzvicnik?

Nema , stoji kao da je normalno instaliran
Uzvicnik stoji samo pored Realtek High Definition Audio

Poslednja izmena:
I sta kaze za razlog? Ajde pogledaj jos nesto: da li ti je startovan Windows Audio service (u services).

Poslednja izmena:
Ja sam instalirao XP bez problema i zvuk je proradio odmah kao i sve drugo.Drajveri za zvuk su smesteni u folderu od 99mb i ovako pise:" Realtek_WinXP_Vista_HDMI" skinuo sam sa neta.

Ne znam u cemu je problem da skines sa neta ,ides u device menager i na update driver.proradice sto posto.

Probaj da updejtujes drajver sa postojecim... ili ovo sto dok kaze.

Ako ti ne bude proradilo javi se na pp uploadovacu ti drajvere koji sigurno rade....

Da li ste svi imali problem sa drajverima sa originalnog diska sto dolazi uz lap?

E ovako, koliko sam ja ukapirao uz taj lap se nedobja disk , pricao sam i sa jednim likom koji ih prodaje danas i kaze da se nedobija disk, a i ako ga dobijes to su driveri za vistu, i recimo na mom disku pise samo notebook i nista vise , ni proizvodjac nista! Koliko sam ja laicki ukapirao kompanije kao sto je recimo MSI rade u dosluhu sa Microsoftom i bukvalno te teraju da koristis vistu tako sto ti daju drivere samo za nju, dakle ja sam skinuo do sada nekoliko drivera na netu gde pise da je i za Vistu i XP, ali kad raspakujem to je ipak samo za Vistu ! Pretrazivao sam razne forume i videh da dosta ljudi ima problema konkretno sa ovim lapom, vga , bluetooth, itd , driveri.Javicu se ovom coveku da mi ipak uploaduje drivere, A sad odoh na slavu :) , preko glave mi drivera danas.

Da li ste svi imali problem sa drajverima sa originalnog diska sto dolazi uz lap?

Jula meseca sam kupio EX610 046EU i sa diska koji je dosao sa njim instalirao drajvere za XP i sve proradilo iz prve i radi i danas da ne ureknem.Ima na disku i drajveri za Vistu ali ih nisam probao.Znaci sve je u savrsenom ..ovaj..sve je...atmosfera je super...he he.

Ja sam instalirao bar pedesetak takvih racunara, i sam posedujem ex610. Uz svaki dolaze drajveri, na disku postoje drajveri i za XP i za Vista-u cija inastalacija prolazi bez ikakvih problema. Pomenuti Microsoft-ov hotfix za HD audio je integrisan u samu instalaciju tj. drajvere zvucne karte. U svakom slucaju download-uj nove drajvere sa zvanicnog msi sajta i njih instaliraj. Pozdrav.

Evo me sa malim zakasnjenjem, dakle ovi driveri koje mi je uploadovao -[ExcorCist]- rade i sad je sve ok, hvala.

Odlicno, na kraju ispalo jednostavije okolo :). Ako ti nije tesko, pogledaj koja je verzija onih koji ne rade i ovih koji rade. Cisto da ostane zabelezeno ako neko bude imao slicnih problema.

Ja imam isti lap-top i instaliran Xp.Nesto mi u Device Manageru nije prepoznato ali ne mogu da provalim sta.Ako neko ima ideju bio bih mu zahvalan.
Evo slike Device Managera

Prilozi

• Untitled-1.gif
    Untitled-1.gif
    16 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena od urednika:
Ispravka za prethodni post, fajla vise nema na rs... jbn rs

Verzija drajvera je 5.10.0.5449
http://depositfiles.com/files/u182ddwlg

BTW preporuka da se instalira AMD Dual-Core Optimizer, PowerNow i vga Mobility Modder.NET modovanim drajverima...
Toliko

^Imam i ja taj neprepoznati uredjaj, al nemam pojma sta je...
Instalirao sam sve sto sam imao da instaliram

Poslednja izmena:
Da ali kada sam pre XP-a instalirao Vistu sve je uredno prepoznato.
Radi link na RS.

Unknown Device je mozda neki HotStart koji radi samo pod vistom a sluzi za programiranje dodatnih dugmica...
Koliko sam procitao po netu nema drajvera za XP...

Ja imam isti lap-top i instaliran Xp.Nesto mi u Device Manageru nije prepoznato ali ne mogu da provalim sta.Ako neko ima ideju bio bih mu zahvalan.
Evo slike Device Managera

Evo kako je kod mene.Xp je u pitanju i nema nepoznatog..

Prilozi

• 111.jpg
    111.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena od urednika:
Kod mene nema SCSI and RAID controller?

Pa instaliraj,skini sa neta i idi na update driver.

Pitanje je da li je AHCI mod ukljucen i da li su iste konfiguracije laptopa?

AHCI mod nije ukljucen,XP instaliran bez sata drivera.

Nazad
Vrh Dno