Šta je novo?

Msi Ati Radeon Rx9250=?

cunga_lunga

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
619
People dobio sam MSI ATI RADEON RX9250 128Mb DDR.

Mozete li mi reci kakva je i da li da je zadrzim, posto sam trebao da dobijem ASUS-a 9550? Da li je razlika drasticna?

Ako je ostavim koje drajvere da koristim one sa MSI-ovog sajta ili sa zvanicnog ATI sajta?

thanks and malo mi je hitno

9550 je za klasu bolja od 9250, naravno pod uslovom da su obe 128-bitne! Znaci, ako si platio 9550, obavezno to i trazi da ti daju!!!

ako si trebao da dobijesh 9550ge onda je razlika drasticha i trazi asusa po svaku cenu!!!
ako je ona varijanta sa 64-bitnom magistralom onda ima razlike ali i ne toliko velike.
shto se tice drajvera ja koristim softmod catalyst, trenutno verziju 5.4 .
pozz!!

Ovde je bitna rec "dobio", misli se na poklon tj. verovatno necu da platim, posto ide preko veze. Nije da sam izbirljiv samo me zanima da nisam dobio neki "krs", kako to ljudi vole da kazu, da nije neka obogaljena verzija... - TO mi je bitno!!!

Ja sam narucio ASUS-a, a dobio MSI-a. S'obzirom da vec imam kompijuter vec dve godine tj. nisam kupio nov, a imam trenutno MX440...

MSI ATI RADEON RX9250 T128 - ceo naziv, ne znam da li je 128-bitna, tj. verujem da nije, kao ni moj racunar... ne razumem se u to.

Cisto me zanima da li je razlika u grafici velika ili ne? Koliko sam video u ceni je razlika 20e!

Nije "puna" (128bitna), već je 64bitna. U svakom slučaju bio taj Asus 9550TD(64bitni) ili 9550GE/TD (128bitni) razlika je: u prvom slučaju pristojna....u drugom slučaju ogromna.
Isplati se svake doplate.
Pozdrav. :wave:

A kakve su neke MSI nesto-nesto9550?

ovako..

taj MSI 9250 JESTE 128-bitni, kao i taj Asus 9550 GE ( ako si taj trebao da dobijesh), gde GE stoji za Gamers Edition

9250 je chip nizze klase od 9550, a kolika je razlika..?
paaa, sa 9250 mozzesh da sklopish lepu office mashinu, da otvarash Word i Excell i startujesh poneku 2D igru ( mozzesh i 3D, ali bicce ti muchenje), a sa 9550 mozzesh i da se poigrash kako treba ( chitaj: Doom3, Lord Of The Rings, NFS: Underground 2, itd.)

ako si platio ( bilo koliko) 9550, a dobio 9250 i nije ti recheno shta dobijash, blago je recci da si prevaren..
da li je Asus ili MSI kad su u istoj klasi, manji je problem..

mogli su i da ti poklone GF 4200Ti, bolje bi proshao:smoke:

pozdrav

ahm.. moja greshka

po tabeli, ja nisam u pravu, MSI RX9250-T128 je 64-bitni, josh samo ostaje da se sazna da li je taj Asus 128-bitni ( a ako nije SE, onda verovatno jeste), pa mozzesh da rachunash da si kompletno prevaren.. mislim, i ovako je to sluchaj, ali ajde da zadovoljimo formu:p

tabela:
http://www.msicomputer.com/product/images/comparison/VGA.pdf

pozdrav

P.S. tako mi i treba kad pricham sa ribom sa grudima 5-icom i odgovaram na ozbiljne stvari na forumu:p,)

People hvala vam u svakom slucaju, uzecu je pa sta bude.

Inace, ja jesam narucio ASUS-a a dobi to sto sam dobio I AKO budem placao, platicu to sto sam dobio. Nisam bas taki glupan, razumem se u racunare.

Zamolio bih da mi iz iskustva kazete koje drajvere je bolje koristiti zvanicne ATI-jeve ili MSI (ili bilo koje druge)?

thanks again

Imam jos jedno pitanje...

Jutros sam stavio karticu, instalirao i sve je OK, zadovoljan sam, pa i moram da budem s'obzirom da sam ima MX440. Nego imam jedan problem....

Ne znam da li je bilo reci o tome, posto ne vidjam to prvi put... a to je da kada stavim kabl u tv out, cela slika mi se smanji za oko 50% (nije u pitanju rezolucija!), kako u Windows-u tako i u DOS-u!!!! Kada izvadim sve je OK. Ukoliko ga "utaknem" dok sam u Windows-u nista se ne menja sto se tice slike, a i tv radi!!!

U cemu je problem?

thanks again

TV-out podesavanja. Ides na display properties/advanced/displays i tu malo petljaj sa rezolucijom i overlayom na monitoru i TV-u. Sve je slikovito :wave:

Nazad
Vrh Dno