Šta je novo?

MSI Afterburner i gasenje ventilatora

KAMIKAZE

Slavan
Učlanjen(a)
18.09.2005
Poena
380
Nema dobrih pasivno hladjenih kartica kod nas, pa sam se zeznuo i uzeo mainstream varijantu jer sam kontao da je moguce kontrolisati brzinu ventilatora, tj. iskljuciti ga :mad:

MSI Afterburner ima raspon izmedju 40 i 80%, i bez obzira sto sam namestao onaj fan speed curve da bude na 0% do 70ºC, ne pomaze :(

Dakle, cak i kad nista ne radim i kad je temperatura graficke 30ºC, ventilator se vrti na 1140RPM, tj. 40%. Ima li leka da se iskljuci, jer mi nocu bas i ne treba? :type:

Mislim da to ograničenje Afterburner kupi iz BIOSa. Da bi ti to radilo verovatni ćeš morati sam editovati BIOS...

Ne moze da brikuje grafu flashom. Moze samo malo da ga kosta zivaca.

Hvala, samo ne vidim na tim slikama nista sto je vezano za brzinu ventilatora.

Bilo bi dobro kad bi mogao da se GPU iskljuci i ukljuci preko tastature ili misa, nesto poput screensaver-a / powersaver-a :trust:

stavi prekidac na vent :p

stavi prekidac na vent :p

Pa to bas nije najprakticnije resenje - pre bih stavio veci hladnjak, ali ne znam koji moze, a i necu da gubim garanciju :trust:

Nije strasno na 1200RPM, ali bih ipak voleo da je SILENT :,,:

Mislim da novi Nibitor podržava krivu ventilatora - proveri...

Mislim da novi Nibitor podržava krivu ventilatora - proveri...

Ja naleteh na ovu informaciju glede podesavanja brzine ventilatora - Only possible with GTX460 and GTX5.. :type:

Kad vec proizvodjac nije to predvideo, bolje da ne cackam BIOS da ne bih nesto sheb'o i izgubio garanciju :exploder:

Nazad
Vrh Dno