Šta je novo?

Msi 9600GT oc

Ma nece kanta ni da cuje za preko 3.25ghz... ***, skupljam pare za m3n-ht i 9950... pozz

i ja imam slican problem meni ovaj 5200 nece preko 3060MHz i ja cu isto menjati ali prvo plocu pa onda procesor

mnogo mi para treba za intela... ovako cu moci prvo da uzmem cpu pa tek onda da skupim pare za mobo, a ovako bi morao jedno 400eur da puknem odmah...

btw, najbitniji faktor za OC ove moje 9600gt je sto je 3-phase a mozda je 20% 9600gt-ova 3-phase koliko ja znam bar :)

Onda covek treba sve menjati ovako samo procesor promenis za ovaj novi x4 oko 160eura dobra investicija

hahaha... pa to sad ja rece :)

nego, i ovako i onako cu morati plocu da menjam jer 9950 voli veci HT i 140w... A moja ploca ce tesko da se snadje sa tim pri nekom OC-u, ali u sustini da, ne moram odmah da je menjam, sto je jako olaksavajuce...

Sve je to lepo ajde da se vratimo na temu da malo govorimo o kloku 9600gt

Najzad sam i ja odlucio da klokujem moju 9600GT :) Iskreno nadao sam se da ce mi GPU ici do max 780MHz ali kad sam presao preko 800MHz onda sam se malko zabrinuo. Trenutno mi stoji GPU na 850 shaderi na 2040 a mem na 1900MHz nisam siguran da li da tjeram dalje. Jel' zna neko koliki je max za ovu karticu?

PS Test sa radio prema ovom uputstvu http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=181193

Maksimum je kad ti zakuca u 3DMark06 onda malo vratis klok i to je to nikaka mudrolija.

*** jesam ja baksuz. Nakon sto sam restartovao komp karta vise nece da radi na 850MHz cak stavise na 760 mi izbacuje artifakte a na 750 mi je izbacilo neku gresku o drajverima i komp mi je kocio ko lud. Nadam se samo da je nisam shebao jer sam je skoro zamijenio.

Tesko da si je s**** mozda ti je sistem puko ili drajveri pa nece uradi novi sistem ili ako imas backup sistema dok je bio ispravan.

evo ga :)

Sve u svemu smesna razlika izmedju 777mhz i 850mhz da bi toliko rizikovao da gfx crkne, al evo da moze da radi normalno MOZE :)...

Svaka chast. Mora da si ubo ekstremno dobre primerke. Ja imam istu grafu kao tvoju(stim shto je meni crveni PCB, ne znam da li ima kakve veze), i meni klok za GPU nece preko 750 pa to ti je. Do sada je chini mi se najstabilniji klok bio na 745(mada se ne secam). Jedno vreme nije htela ni preko 735, pa je kasnije "prokinula", ali je tih mojih 745 uzasno malo u odnosu na tvojih 850. Al dobro, shta da se radi.

To sve zavisi od primerka kartice tu nema pravila kakv primerak ubodes to ti je onima kojima nece da ide preko 750 nista drugo nepreostaje nego vmod neki blazi da se nebi moro menjati hladnjak tipa 1.2 do 1.3v inace u ekstremnim situacijama ovaj gpu moze izdrzati i 1.5v.

Nakon sinosnjeg propalog eksperimenta ne radi mi D3D sa 180.84 drajverima tj cim pokrenem bilo koju igru komp se odmah resetuje dok sa 177.83 sve radi ok. Ne razumijem u cemu je problem kad sam sinoc igrao PES 2009 sa novim drajverima a danas nece. Pokusao sam i reinstal ali nista.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno