Šta je novo?

MSI 790FX-GD70, 790FX

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410

MSI 790FX-GD70

AMD 790FX/SB750 • 4x DDR3 • 2x PCIe 2.0 x16, 2x PCIe 2.0 x16 (elektronski samo x8), 1x PCIe x1, 2x PCI • 7x USB 2.0, 1x FireWire, 1x eSATA/USB 2.0, 2x Gb LAN (RTL8111DL), 7.1 Audio (ALC889), 1x PS/2 mis, 1x PS/2 • 4x USB 2.0, 2x FireWire, 6x SATA II RAID 0/1/5/10 (SB750), 2x SATA II RAID 0/1 (JMB322), 1x PATA, 1x Floppy, 1x CPU-Lüfter PWM • ATI CrossFireX (x16/x16 oder x8/x8/x8/x8), All Solid Capacitors

msigd70heky.jpg

Dostupna na nemackom trzistu oko 18.3
Pocetna cena 177€

Poslednja izmena:
od svih ponudjenih AM3 plocha, ispade da je kritikovani MSI najbolji. ja se dodushe razmishljam dal da je uzmem, jer je MSI poznat po tome da mu premijerna plocha na chipsetu bude loshija sa +2 baga od narednih verzija istog

od svih ponudjenih AM3 plocha, ispade da je kritikovani MSI najbolji. ja se dodushe razmishljam dal da je uzmem, jer je MSI poznat po tome da mu premijerna plocha na chipsetu bude loshija sa +2 baga od narednih verzija istog

MSI namerno nije zurio sa izbacivanjem ovog modela da bi imali potpuno bug-free proizvod. Budi siguran da ce raditi savrseno!

MSI namerno nije zurio sa izbacivanjem ovog modela da bi imali potpuno bug-free proizvod. Budi siguran da ce raditi savrseno!

noted. trenutni DFi koji imam sabija, prezadovoljan sam, al ako cu vec uskoro da pazarim P2, onda bih mogao i da zadzoram ploche ...

trenutno, jedina prednost koju dajem DFI-ju (tnx monteboy za info) je Transpiper, sa time je Phenom platforma hladnija za 8+ stepeni od sve konkurencije.

jel moze neko ko zna da mi kaze koje je audio reshenje na ovom MSI-ju ?

noted. trenutni DFi koji imam sabija, prezadovoljan sam, al ako cu vec uskoro da pazarim P2, onda bih mogao i da zadzoram ploche ...

trenutno, jedina prednost koju dajem DFI-ju (tnx monteboy za info) je Transpiper, sa time je Phenom platforma hladnija za 8+ stepeni od sve konkurencije.

jel moze neko ko zna da mi kaze koje je audio reshenje na ovom MSI-ju ?

For a crystal clear Blu-ray sound both MSI 790FX-GD70 and MSI 790GX-G65 are equipped with ALC 889 HD Audio Codec and S/PDIF outputs.

Meni licno taj MSI deluje kao kvalitetna ploca

Uskoro stize sample pa ce biti naravno i test na benchu. Ja polazem velike nade, no videcemo ;)

ah, to je poslednje od realtek-a .. pa dobro, deluje kao win, ako ti omnik kazesh da jeste ... tebi recimo da verujem :p

a i josh je crno plava, sub zero plocha, to mi se svidja. josh samo da vidim testove na OC-u, i eto mi kandidata za pazar.

Evo najzad prvog review-a MSI pulena:

http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2817&cid=6&pg=1

MSI 790FX-GD70 - Frankly, we had our doubts about MSI's motherboards in the past, from the way it was playing catch-up with some of its rivals in certain aspects of its board designs. With the 790FX-GD70, we have to say that this has been one of the more impressive designs from the company for a while. In our view, this MSI board has the right balance of features and technologies. You'll get quad CrossFireX like the ASUS but the layout of the slots is better. Minor things like the alignment of the SATA ports, to the presence of a eSATA/USB port, to the single chipset heatpipe based heatsink. In terms of features and layout, we prefer this board to the other two.

The only issue we had was that the testing was not as smooth as the other two. We ran into some problems during benchmarking, which were eventually solved with updated BIOS. If MSI has ironed out the bugs in its BIOS, it should be a pretty stable board and hopefully that's what we'll see in retail too. The asking price too is significantly higher than the other two boards but the addition of new features like the O.C Dial and Auto O.C are interesting and something that the other boards lack. Although these features may not be that unique to the industry, they do add value over its direct competitors. For that, we believe that the MSI 790FX-GD70 is the best of the bunch.

+ ovo sto je hwzone dobio je pre-pre-sample tj nije final proizvod. Jos uvek se radi na peglanju BIOS-a kao i jos neke sitnice ;)
Kao sto rekoh, siguran sam da ce ovo biti najbolja AM3 ploca na trzistu, objektivno :)

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ima smisla juriti te AM3 ploce, DDR3 je neisplativ, a za dosta manje para od ovog MSI ima DFI 790FXB AM2+, koji garantovano razbija ovu MSI, doduse mora se priznati da prelepo izgleda ova MSI ploca, ali dzaba joj izgled pored DFI-a.

Poslednja izmena:
Ne znam koliko ima smisla juriti te AM3 ploce, DDR3 je neisplativ, a za dosta manje para od ovog MSI ima DFI 790FXB AM2+, koji garantovano razbija ovu MSI, doduse mora se priznati da prelepo izgleda ova MSI ploca, ali dzaba joj izgled pored DFI-a.

Al' zato je 790GX-G65 ruzna za sve pare :d

Fenomenalan raspored PCI-e slotova i dalje prisutan PS/2 za misa - uvek mi je zao kad vidim AMD ploce znam da cu se opet razocarati sto ih ne koristim ;)

Objektivno, a? :)

Daj neki review da se uverimo i mi pilici :D

Objektivno, a? :)

Daj neki review da se uverimo i mi pilici :D

Pa ako uspeju da makar izjednace svetski rekord za Phenom 2 u ovekloku na toj MSI, ja cu priznati da je bolja od DFI 790FXB, ovako zna se koja je ploca car na mafiju i koja drzi svetski rekord...

http://www.youtube.com/watch?v=wB0J...Chipset-ATX-DFI-Motherboard-Retail-p-762.html

@jozza,

Ako mislis na MSI 790GX, stvarno sarena je ko ciganski sator, onde su slozene sve boje ovovga sveta koje se najmanje slazu! :D

Jos jedan review, samo skupljamo :)

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/msi_790fx_am3/13.html

Overall, the 790FX-GD70 is an awesome motherboard with many innovative features. I recommend it to any gamer, be it casual or not. It is also a great board for a computer dedicated for work. Its power saving features allow it to reduce power consumption, while still delivering the performance when needed.

Uskoro ce biti test i na benchu

Evo i jednog domaćeg testa sa ispeglanim biosom http://www.bozzabench.com/Tests/TestView/tabid/95/id/48/currentpage/11/Default.aspx, ja ne mogu da verujem koliki fsb podnosi kombinacija 955 i GD70 . Bruka dobra ploča .
ploca je stvarno brooka! Apsolutno ne postoji ploca koja ima i nudi sve ono sto ima GD70!! Ej bre pa ploca pokazuje amperazu na procesoru... mislim perverzije bez granica... a onaj tockic 'ladno radi perfektno! Navrces ga i gledas u CPU-Z_u kako TI RASTE frekvencija procesora :D

Ploča je vizuelno master peace, po karakteristikama ništa manje fascinantna, ostaje da se proveri u praksi.

ma ploča je napucana za te pare, mene lično čudi da nije i skuplja.

Ovo je plocha o kojoj stvarno vredi razmisliti, ja lichno ne volim MSI brend, ali ovo je zaista fantastichno. :)

. . .pozdrav, drugari.. imam jedno pitanje.. Phenom II 955 Black na plochi iz naslova teme.. TT Toughpower 750W, 4GB OCZ Platinum, Sapphire 4890 Toxic.. mashina je planirana da trchi na def-u, bez OCa.. ostavljen box cooler.. imam pitanje u vezi temperatura.. u BIOSu, procesor ide i do 50C, System i do 54C??? ... plocha van kucishta.. temperatura u sobi ne preterano visoka za ovo doba godine.. oko 25-26C.. kada je u kucishtu(TT Armor+ MX), oko 48-49C za CPU i slichna temp, za Sys(48C)..
. . .meni ovo deluje "a bit steep"??? ima li neko iskustva?
edit:
. ..verzija BIOSa 1.3..

Poslednja izmena:
taj box cooler je bas ocajan i ja sam zato stavio thermalright i drasticno je pala temperatura i sad ni sat vremena pod linx-om ne ugreje cpu vise od 55 stepeni...ja sam to testirao na 720-ki i to bas dobro clock-ovanog,a na defaultu je ispod 50 stepeni

taj box cooler je bas ocajan i ja sam zato stavio thermalright i drasticno je pala temperatura i sad ni sat vremena pod linx-om ne ugreje cpu vise od 55 stepeni...ja sam to testirao na 720-ki i to bas dobro clock-ovanog,a na defaultu je ispod 50 stepeni

Da, pretpostavio sam posle silnog citanja po netu - stock jednostavno nece uraditi posao kako treba (drug je postavio pitanje za mene i moju masinu iz potpisa). Odosmo malo off-topic, ali mislio sam da nije nesto do ploce, napon ili nesto...

Nazad
Vrh Dno