Šta je novo?

MSI 770-G45

E pa onda bolje pazari ovog mushkina sto ga imam ja...ti hladnjaci su "Frostbyte" - lako se demontiraju, dve "stipaljke" drze dva hladnjaka koja nalezu preko cipova...taman lagano stavis taj tvoj ako nekada budes prodavao vratis stare hladnjake zbog garancije... :)

Za sta sluzi podesavanje u delu za ACC, ono u procentima od -12% do +12%, sta konkretno donosi -12%, a sta +12%?

Iskreno niko to nije baš precizno dokučio ali AMD kaže da će overklok margina rasti što se više ide od 0 ka +12 . Pojedinačno podizanje ovih vrednosti može da utiče na stabilizaciju jezgra koje pokazuje znake nestabilnosti pri overkloku .

Ajd' da pitam na brzaka.
Imam ovu plocu u paru sa x3 425,i najverovatnije je da je jezgro falicno,postavim acc na auto,i ne dobijam vise sliku,iako se cuju fanovi,probao sam da mu dam 1.39V pa onda da otkljucam i ista stvar,jel treba da idem do 1.425V ili sigurno ne moze da se otkljuca?

Ajd' da pitam na brzaka.
Imam ovu plocu u paru sa x3 425,i najverovatnije je da je jezgro falicno,postavim acc na auto,i ne dobijam vise sliku,iako se cuju fanovi,probao sam da mu dam 1.39V pa onda da otkljucam i ista stvar,jel treba da idem do 1.425V ili sigurno ne moze da se otkljuca?
Ako uz ACC na auto i core unlock na enabled izbacuje blue screen ili ne dobijas sliku onda je jezgro neispravno i ne pomaze ni povecanje napona.

Pre petnast godina sam imao MSI plocu i secam se da je to bilo neopevano djubre. Danas sam resio da predjem na AM3 plocu i dvoumim se izmedju tri ploce.

Biostar TA770E3, ASUS M4A77TD i ove MSI

Citao sam raznorazne komentare i iskustva korisinika, i mogu reci da nisam bas bio odusevljen MSI-om, jer se ljudi dosta zale da je nestabilna. Sve tri su slicnog cenovnog ranga.

Stim sto ASUS podrzava procesore do 145W i daje tri godine garancije a cini mi se da Biostar i MSI do 125W i dve godine.

Takodje prednost asusa mi je bila sto podrzava memoriju do 1800mhz a default za MSI i Biostar je 1333mhz ali sada kada sam procitao da moze da se postavi na 1600mhz to ipak menja stvar i izgleda cu se odluciti za ovu plocu iako i dalje zivim u ubedjenju da je MSI tesko djubre. Ne treba prevideti da ima i dva pci 16 slota.

Poslednja izmena:
Kupio sam MSI 770-G45, Athlon II X4 635, Patriot 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Viper PVS34G1600ELK, ali nikako ne mogu u biosu da podesim da memorija stabilno radi na 1600 MHZ.Sa atuo podesavanjima radi na 1333 MHz. Pstavio sam u biosu 9-9-9-24 2T, 1 : 4 , dobio sam da radi na 1600 MHz i posle pola sata plavi ekran. Da li neko moze da mi napise malo detaljnije uputstvo za podesavanja na ovoj ploci?

Kupio sam MSI 770-G45, Athlon II X4 635, Patriot 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Viper PVS34G1600ELK, ali nikako ne mogu u biosu da podesim da memorija stabilno radi na 1600 MHZ.Sa atuo podesavanjima radi na 1333 MHz. Pstavio sam u biosu 9-9-9-24 2T, 1 : 4 , dobio sam da radi na 1600 MHz i posle pola sata plavi ekran. Da li neko moze da mi napise malo detaljnije uputstvo za podesavanja na ovoj ploci?
Memorijski kontroler unutar trenutno aktuelnih amd procesora je ogranicen na DDR2 1066 MHz ili DDR3 1333 MHz,do 1600 MHz stabilno mozes samo doci preko oc magistrale (fsb).

Poslednja izmena:
@rammadis, jeste kontroler sr*nje ali 1600MHz nije nikakav nedostizni rezultat...

Mozda decko nije obratio paznju na default napon memorije? to mi prvo pada na pamet...

@anagarika, slobodno kupuj MSI i ja sam imao averziju, ali nemas razlog...oni sad prave vrhunske ploce i najbolje grafike na svetu...

ja nista nisam OC ;)

Samo sam stavio 4:1 i def napon moje meorije 1.65V ;)

;)

Nema razloga da ne uspe ako ti je memorija tako deklarisana...e sad preko 1600Mhz je OC i sa tim kotrolerom u procesoru i sa nasom plocu tesko da ces dogurati vise od 1700MHz...za cim po meni nema potrebe, ne dobiajs nista na performansama...

:)

Laq noc

@rammadis, jeste kontroler sr*nje ali 1600MHz nije nikakav nedostizni rezultat...

Mozda decko nije obratio paznju na default napon memorije? to mi prvo pada na pamet...

@anagarika, slobodno kupuj MSI i ja sam imao averziju, ali nemas razlog...oni sad prave vrhunske ploce i najbolje grafike na svetu...

Podpuno si u pravu, memorija mi je radila na 1.5 V, podigao sam napon na 1.63 V i sve radi stabilno. Jedino sto mi je na ploci cudan korak podizanja napona sa tasterom " + " pa je ispalo 1.63 V, rado bih stavio na 1.65 V. Jos jedno pojasnjenje na Patriotovom sajtu za ovu memoriju kazu da joj je napon 1.8 V. Nisam siguran da li se radi o maksimalno dozvoljenom naponu ili preporucenom naponu.Cini mi se da je to preporuceni radni napon.

http://www.patriotmemory.com/products/detailp.jsp? rodline=5&catid=18&prodgroupid=107&id=753&type=1.

SPEED MEMORY TIMINGS VOLTAGE SETTINGS
12800 9-9-9-24 1.8V

O R D E R I N G I N F O
PATRIOT PART # DESCRIPTION
PVS34G1600ELK Patriot Extreme Performance Viper Series DDR3 4GB (2 x 2GB) PC3-12800 Enhanced Latency DIMM Kit

vidi sta pise na nalepnici memorijskog modula,to bi trebalo da bude default napon.

@aleks966, znao sam da je to jer kao sto vidis imamo istu plocu, memorija po def radi na 1.5V, samo stavi svoj defaut napon i to je to.

Moja je 1.65V ali kao sto si i sam vec video ploca nudi napone 1.63V i 1.67V, ja sam stavio vecu vrednost...sve radi savrseno - provereno LinX-om

Samo da javim da je ponovo ima u ponudi kod nasih dilera.
Ja porucio, stize u pon, uto.

Izgleda da su dobili svega par komada vec je nestalo. Ja sam uspeo jednu da ulovim.
Danas je stigla pa cu veceras da sklapam masinu :banana:

Nazad
Vrh Dno