Šta je novo?

MSI 770-G45

Bobiko

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 2600X
Matična ploča
Asus TUF B550 Plus Gaming II
RAM
Kingston 3200MHz Fury RGB
GPU
Asus RX570 4GB
Storage
500GB Samsung 970 Evo Plus i 500GB Seagate Barracuda st500dm002
PSU
ThermalTake SmartSE 630W
Kućište
Sharkoon Rebel9 Aluminum
Monitor
Philips 276E
Mobilni telefon
Sony Xperia 5 II
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li na Msi 770-G45 mogu da stavim memoriju na 1800MHz jer na 1600MHZ ne mogu da nadjem (naravno postavio bih je na 1600MHz ako uopste radi)

Mislim da moze ali ce raditi na manjoj radnoj frekvenciji od deklarisane

Ma ne mora da radi na 1800, vazno je da bar radi na tolko kolko sama maticna podrzava. Samo me interesuje da li ce uopste da radi da ne kupujem bezveze

Jesam

ok, samo kad nadjem memoriju, da mogu da je upalim i napisacu ti kakva je

Brza memorija uvek moze da radi na sporijim taktovima. (Husein Bolt moze i sporije da trci, ako hoce, za brze se treba dosta potruditi).

juce sam uspeo napokon nasao memoriju i uspeo da pokrenem racunar. Ali windows sam uspeo da instaliram tek posle rucnog podesavanja memorije, po difoltu nikako nije radilo stabilno. Sto se tice biosa ima svih opcija sto se tice O/C-a. Cak mislim da je najbogatiji od svih ploca koje sam imao dosad. Ako nekog interesuje nesto posebno oko ploce neka pita...

Planiram da uzmem ovu plocu, pa me zanima da li bi lepo radila sa phenom-om 955 i neki Crossfire? Da li ce mi ipak trebati neka skuplja ploca, ili je ova sasvim dovoljna? I da, na kraju godine planiram nakaciti 1090t.

korektna ploca...dugo msi nije napravio tako dobru plocu za tako malo para...preporuke jer ima sve sto ti treba

Planiram da uzmem ovu plocu, pa me zanima da li bi lepo radila sa phenom-om 955 i neki Crossfire? Da li ce mi ipak trebati neka skuplja ploca, ili je ova sasvim dovoljna? I da, na kraju godine planiram nakaciti 1090t.

Kupish PHE II 555 otkljuchash ga na toj plochi i ostane ti "neka" parica u dzepu.

A ovaj sad phenom da bacim, jel? :D

Uh to bi bila bruka, kada bi dobio X6, jer vec planiram uzeti 1090T. :p

Nego, jel ima neko iskustva sa MSI 870A-G54? To je novija ploca, a cena joj je i vise nego dobra. Ima bukvalno sve, sata 3, usb 3.0...

Koliko sam uspeo da vidim ta MSI 870A-G54 je vrlo dobra ploča za novac koji treba da se odvoji za nju. Čak poseduje i solidnu podlogu za OC procesora. Mnogi ljudi uspevaju sa Phenom-ima II X6 1055T da izvuku ~3.6Ghz, mada to u mnogome zavisi i od primerka procesora. No, da ne tupim više ako nisi neki zahtevan korisnik i ova a i MSI 770-G45 će ispuniti tvoje potrebe. Iskreno, po meni SATA 6GB/s i USB3 nisu nikakva velika prednost.

Da ne otvaram novu temu da pitam ovde

Ovako imam plocu MSI 770-G45 iza na kucistu imam 6 prikljucka za mic slusalice...I na kucistu od napred 2 prikljucka e sad nikako da napravim da imam zvuk na slusalicama i na zvucnjacima ujedno mislim da treba neka podesavanja da se urade u zvucnoj tj jednom sam nesto radio i napravio ali nije to to pa ako se neko razume da odradimo to

Odlicna kvalitetna ploca,odlican raspored kao i bios (posebno oc).
@cbm
ja sam samo kratko koristio integrusu,mislim da ima u podesavanjima u via audio control panel (zaboravio tacno naziv),ili da nisi slucajno zaboravio prikljuciti kablo od front panel audio na plocu.

Odlicna kvalitetna ploca,odlican raspored kao i bios (posebno oc).
@cbm
ja sam samo kratko koristio integrusu,mislim da ima u podesavanjima u via audio control panel (zaboravio tacno naziv),ili da nisi slucajno zaboravio prikljuciti kablo od front panel audio na plocu.

Ima u podesavanja ali nikako da se snadjem da odradim to :)

overi pm

Ima u podesavanja ali nikako da se snadjem da odradim to :)

overi pm
Ja koristim Xonar DX,samo sam nekoliko dana koristio integrisanu,mrsko mi je sad deinstalirati xonar i instalirati via radi provere.Po osnovi tude nema sta mnogo da se podesava,oba zvucna izvora nemogu na isto vreme da rade,samo front ili back tako da samo u via audio desku namestis koji ti zvucni izvor treba.Skini i instaliraj novi driver za VIA HD Audio: http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=driver&maincat_no=1&prod_no=1937

E ovako, uzeo sam ovaj procesor: AMD Phenom II X4 955, memorija: Kingston 2x2gb 1600MHz DDR3 HyperX, a za nekoliko dana uzimam ovu graficku GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768I

Problem je u maticnoj, ne znam koju da kupim, u pocetku sam hteo ovu: Gigabyte GA-MA770T-UD3P, medjutim nema je nigde, pa sam cuo razne komentare kako ni ova nije losa MSI 770-G45, da je best buy, meni je vazno da li je dovoljno jaka da bez problema podrzi moju graficku i procesor, znaci da nista ne usporava i slicno, i da mogu za jedno 3-4 godine solidno da je kloknem...

Dakle, da li MSI 770-G45 moze sve to da obavi, ili ne? Ako ne moze, koju biste mi preporucili maticnu???

Hvala unapred na odgovorima!

E ovako, uzeo sam ovaj procesor: AMD Phenom II X4 955, memorija: Kingston 2x2gb 1600MHz DDR3 HyperX, a za nekoliko dana uzimam ovu graficku GIGABYTE GeForce GTX 460 768MB GDDR5 GV-N460OC-768I

Problem je u maticnoj, ne znam koju da kupim, u pocetku sam hteo ovu: Gigabyte GA-MA770T-UD3P, medjutim nema je nigde, pa sam cuo razne komentare kako ni ova nije losa MSI 770-G45, da je best buy, meni je vazno da li je dovoljno jaka da bez problema podrzi moju graficku i procesor, znaci da nista ne usporava i slicno, i da mogu za jedno 3-4 godine solidno da je kloknem...

Dakle, da li MSI 770-G45 moze sve to da obavi, ili ne? Ako ne moze, koju biste mi preporucili maticnu???

Hvala unapred na odgovorima!
Naravno da moze (uz bios update i phenom x6),apsolutni best buy trenutno sto se tice maticnih ploca,posebno dobra za oc.

Ploca je stvarno super za taj novac (50e) i nije mi samo jasno ovo "dovoljno jaka da podrzi grafiku i procesor" i ovo "da je za 3-4godine" solidno klocnes?

Ploca je sasvim dobra nema nikakve padove napone pri overkloku(Vdrop i Vdroop ne postoje!), memorija radi na 1600MHz bez problema i moze da se OC-uje do nekih 1700Mhz neke ploce mozda i malo vise mogu.

A za 3 godine sve ovo ce biti jako matoro tako da te misli batalis, da uzmes sad i7 za 250e rekao bi ti da za 3-4 godine to nece vredeti ni 30% kao sto vredi sada.

Inace slobodno uzmi plocu, ima i ACC opciju, ja sam za manje od 90e kupio Phenom II x2 555 Black Edition i otkljucao ga u procesor koji ti zelis za platis 140e, i fino ga klokovao...

Da li bi lepo radila sa 2x2gb patriot sector 5 memorijom, na 1600mhz? Negde pise da podrzava do 1333mhz, a negde 1600. Pa ne bih voleo da se zeznem i da puknem 10k na memoriju a da mi nece raditi kako treba.

I ja sam hteo da uzmem istu tu memoriju ali sam uzeo ovaj Mushkin jer je CL7 a taj Patriot i ako lepo izgleda je CL9.

Uglavnom radi memorija bez ikakvih problema na 1600MHz slobodno uzmi memoriju na 1600MHz e sad kog proizvodjaca to ostaje na tebi...ali vidi neku sa manjaom latencijo - kad vec mozes a nista nije skuplja cak mislim da je ova moja par stotina dinara jeftinija od te Patriot.

P.S. Sigurno ti se svideo patriot kako izgleda na slici :d

Kod mene odlicno radi sa Kingston Hiper-x KHX1600C9D3K2-4G na 1600, ali mora da se podesi u biosu, po default'u je 1333.

Vrh Dno