Šta je novo?

MSI 770-C45 + Athlon II X2 KICK S!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
Evo, sinoc bio do drugara. Stigla mu nova makina (kuciste samo) od sledecih komponenti: MSI 770-C45, AthlonII X2 240, OCZ 2x1GB Value Dual Kit 1600MHz... (ostalo je nebitno).

Ploca i procesor iz prve:

fsb 250MHz
mnozilac x14
cpu 3500MHz
ht 2000MHz
nb 2500MHz
mem 1670MHz na Auto

Voltaze su sve na difoltu!!!

Evo slike koja vredi, cinimi se, vise od 1000 reci: a2x2240.jpg

Ploca koja, generalno, bedno izgleda je nakrcana kojekakvim poboljasnjima samo tako od kojih bih izdvojio PowerPhaseRegulator i O/C Swicher... Ma jednom recju radi bre pa razbija!
EVEREST MemoryRead 10.700 MB/s a MemoryLatency 41ns. Malo li je na ovu skupocu!

Ajd' ko ima ovu seriju CPUa i slicne ploce, neka postuje ovde pa da vidimo kakvi su sve rezovi...

Mislim da ova kombinacija za sada zsluzuje naziv BEST BUY FOR THE BUCK (sto bi rekli Ameri)!!!
:laugh:

Poslednja izmena:
Samo da dodam da ploca u kombinaciji sa novim BIOSom koji se nalazi na sajtu ima ociju za otkljucavanje "zakljucanih" procesora, kesha itd (opcija se zove EC Firmvare <Enabled, Disabled>, kao kod Gigabayta).
Znaci, ko hoce da se bavi otkljucavanjem: EC Firmware <Enabled> pa ACC <Auto>.
:)

Super. :)
Bas sam hteo da postavim pitanje u vezi te ploce, da li je neko ovde ima i kako se pokazala. :)

Super. :)
Bas sam hteo da postavim pitanje u vezi te ploce, da li je neko ovde ima i kako se pokazala. :)

Ma jednom recju (na vise slogova) PLO CA RA ZBI JA! :d i plus je u AllSolid Capacitors.

Tako lepo radi (pu, pu, pu da mu je ne ureknem) da prosto pozelim da ovog mog GA zavrljacim u kontejner (sa 3ceg sprata BRE (ne zezam se uopste)) koji je tako nalickan i nasminkan da nemam reci, a zeza u radu u odnosu na MSI (NB nece preko 2200 ni makac, memorija jako tesko prelazi 1600MHz (na 1600 radi)....).

Pa eto. :)
A ta ploca vec izvesno vreme moze da se nadje, ali skoro svi su u fazonu "zaobidji crveni MSI, to verovatno ne valja" i onda je ostala nezapazena. :)
Mada osecam da ce uskoro postati novi best-buy. :)

Pa eto. :)
A ta ploca vec izvesno vreme moze da se nadje, ali skoro svi su u fazonu "zaobidji crveni MSI, to verovatno ne valja" i onda je ostala nezapazena. :)
Mada osecam da ce uskoro postati novi best-buy. :)

So Do I.

za tako malo para kao sto je taj msi zabole me da li je lepa ili ne...ako crkne tu je garancija i cao

Kada kazes 'voltaze sve na difoltu' mislis na auto? Ako da, tako ce ne oc-uje procesor. I fali ti test stabilnosti, ipak si u oc sobi :)

Sklopio sam bar 5 racunara sa tom plocom, i stvarno fino radi, na jednom sam iz *******cije podigao takt x2 250 procesor, na 3600mhz, i to iz prve, sasvim korektno za neki solidan kucni racunar, za obicnog korisnika.

Sklopio sam bar 5 racunara sa tom plocom, i stvarno fino radi, na jednom sam iz *******cije podigao takt x2 250 procesor, na 3600mhz, i to iz prve, sasvim korektno za neki solidan kucni racunar, za obicnog korisnika.

Za male pare otkida kako radi!

Zorz ta kombinacija je super zaista,ali sacekaj tek da vidis Propus na ploci tog tipa ;). Athlon II X4 @ 2.8Ghz bi trebalo da bude oko 100e sa PDV-om u MP i na ploci kao sto je ova mogao bi da bude choice of the year :).

Ma sve to stoji, ali opet kazem za obicnu varijantu ok, ali ako si ozbiljniji korisnik 790 cipset je ono sto ti treba, a ti neogeo si imao odlicnu 790 plocu, pa si je prodao pa ces sad da juris ove budzetske sa 770 cipsetom, ploca je dobra za ono za sta je namenjena i za cenovni rang...

"Ploca koja, generalno, bedno izgleda je nakrcana kojekakvim poboljasnjima samo tako od kojih bih izdvojio PowerPhaseRegulator i O/C Swicher... Ma jednom recju radi bre pa razbija!"

Ajde na sekund da zanemarim da mi nikad nece biti jasno zasto ljudi pricaju o "lepoti" nekog parceta hw koji cuci u kucistu :)... no ipak moram da prokomentarisem:

old design - 770-C35/new design - 770-C45

Dakle mislim da je MSI i tu napravio pomak, ipak je ovo mainstream/entry level ploca. Ne izgleda kao novogodisnja jelka sto je tipicno za manje-vise sve tajvanske proizvodjace :)

Naravno, bila bi idealna varijanta:

K9A2 Neo2
dream mainstream board color design :)

Nazalost nisu sve komponente dostupne u zeljenim bojama a na plocama ovog cenovnog ranga custom egzibicije nije lako izvesti a pritom zadrzati pristojnu cenu.

Poslednja izmena:
Ljudi imaju predrasude prema "crvenom MSI-u", ali Spacemaster i ja se silno zabavljamo sa jednom super jeftinom intel plocom ovih dana ;)
Meni je oduvek bilo najsladje kad nadjem jeftine komponente na kojima je moguce iskoristiti pun potencijal.

mozes li da nam odas strogu cuvanu tajnu koja je to ploca? :) obecavamo da nikom necemo reci :)

Pa, crvena MSI ploca za intela :D

MBMSP43NEO-F.jpg

Pa, crvena MSI ploca za intela :D...

Plocu sam imao prilike da probam jos zimus i za te pare koliko kosta o/c-uje se, razvaljuje (zimus je imala losu podrsku za memoriju, ali sam posle video da su ispravili to)...

Poslednja izmena:
^sta si ti ovako rano radio na netu? koja je to ploca? malo mi nesto ima phaze-a za dobar oc

Samo da najavim, uskoro stize 770T-C45. AM2+ i DDR2.
Cena skoro 20% niza i AM3 CPU Ready ;)

Bravo lepo si to klokovao poz za sugradjanina... :-D imas moj +

Prvo: nije mi jasno o chemu vi prichate....znachi vi ste prodali malo sutra ne jednu ili pet plocha vec nijednu...
MSI 770-C45 je DDR3 tamno-braon plocha all solid ...to shto je ona na site-u crvena ne znachi nishta...uzhivo je skoro pa crna.
Drugo: OC potencijal je zaista sjajan...serija 2XX AMD-a bez problema ide na 250FSB na default naponima...

Mislim da je MSI 770-G45 crna ploca, a C da je crvena. Mozda gresim, ali trebalo bi da je tako. Kod nas ima i jedne i druge.

Prvo: nije mi jasno o chemu vi prichate....znachi vi ste prodali malo sutra ne jednu ili pet plocha vec nijednu...
MSI 770-C45 je DDR3 tamno-braon plocha all solid ...to shto je ona na site-u crvena ne znachi nishta...uzhivo je skoro pa crna.
Drugo: OC potencijal je zaista sjajan...serija 2XX AMD-a bez problema ide na 250FSB na default naponima...

Ja sam ih ugradio sigurno jedno 20 komada, sve su braon- skoro crne kao sto kazes. Odlicna i stabilna ploca za te pare. Prica se da je osnovna verzija bila crvena pa otud i na sajtu te slike... Dobra je za overklok X2 AMD, za ove ostale zbog fazne pitanje je?

G45 izgleda isto, samo sto ima dva PCI-E slota.

Nazad
Vrh Dno