Šta je novo?

MSI 6800se

stevoni

Slavan
Učlanjen(a)
29.10.2004
Poena
304
Porucio sam 3 karte msi nx6800se.
Da li moguce iz riva tuner-a da se otkljucaju jos 8 pajplajana i kako to uradititi sa flesovajnem biosa.

tacan naziv kartice 6800LE i da tacno je da mozes sa RivaTunerom da otkljucas Pipelines samo nije zagarantovana da ce svaka od pojedinih pipeline'a raditi.

Sansa da otkljucas sve pipeline bez greske je preko 80%

Poz...

Poslednja izmena:
msi nx6800se

Ukoliko se otkljucaju svi pajplajnovi flesovanjem biosa od gt modela,da li postoji mogucnost da radi kao ultra modeli.

Zzz.

Sta!!!
Ti bi za 200e da imas graficku od 500!?!Da ti ne bude malo mnogo.Budi srecan ako uopste budes otkljucao te pipe! :)

Milan82bh je napisao(la):
Sta!!!
Ti bi za 200e da imas graficku od 500!?!Da ti ne bude malo mnogo.Budi srecan ako uopste budes otkljucao te pipe! :)

A pogotovo sto LE verzija ima DDR memoriju (verovatno na 700MHz) za razliku od GT-a koji ima DDR3 na 1GHz. U najboljem slucaju moguce je napraviti nesto izmedju vanilla 6800 i GT modela, sto opet nikako nije lose za te pare. :D

Ma ljudi bre sva ta prica oko GDDR3 memorije je samo jedan veliki marketing, cisto da imaju da se pohvale necim novim. Pa sta mislite da ce 5 godina biti neki ati X1100 sa 256 piplinea i GDDR6 memorijem? Ajte molim vas, ne razvija se to tako, sad ja hocu ovo, sad ja hocu ono... Najbolji primer je Intel i je*eni DDR2. Duplo skuplji a performanse sipak.

topuz je napisao(la):
Ma ljudi bre sva ta prica oko GDDR3 memorije je samo jedan veliki marketing, cisto da imaju da se pohvale necim novim. Pa sta mislite da ce 5 godina biti neki ati X1100 sa 256 piplinea i GDDR6 memorijem? Ajte molim vas, ne razvija se to tako, sad ja hocu ovo, sad ja hocu ono... Najbolji primer je Intel i je*eni DDR2. Duplo skuplji a performanse sipak.

Nije poenta u tome da li je DDR, DDR3 ili DDR7 vec da taj GDDR3 na GT karticama radi na 1GHz u startu dok ovaj DDR na LE i Vanilla karticama po defaultu radi na 700 MHz i max koji mozes da dosegnes je negde oko 900 (u mom slucaju oko 850 bez artifakta).

Moze li ko da mi da review ove kartice MSI NX6800 LE posto je ne mogu naci po netu...

shagrath je napisao(la):
Nije poenta u tome da li je DDR, DDR3 ili DDR7 vec da taj GDDR3 na GT karticama radi na 1GHz u startu dok ovaj DDR na LE i Vanilla karticama po defaultu radi na 700 MHz i max koji mozes da dosegnes je negde oko 900 (u mom slucaju oko 850 bez artifakta).

Sve je to OK, ali takt memorije mnogo manje utice na performanse od takta GPU-a.

p.s. Najlepsi primer su ASUS 6800-tke.

@Delija
Neke aplikacije (citaj igrice) su osetljivije na klok jezgra (Doom3), dok su druge zahtevnije po pitanju brzine memorije (FarCry), a slazem se sa tobom da je ipak bitniji takt jezgra...
Brizna memorije je presudnija u visim rezolucijama i zahtevnim AA modovoma...
Sve u svemu po meni je definitivno bolje uzeti graficku karticu sa nesto sporijom memorijom za skoro duplo manje para ;)

Koje su sada aktuelne cene za 6800le modele? A posto je onaj asusov kvazi gt?

Delija je napisao(la):
Sve je to OK, ali takt memorije mnogo manje utice na performanse od takta GPU-a.

p.s. Najlepsi primer su ASUS 6800-tke.

Slazem se, razlika nije velika ali postoji. Moj Leadtek 6800 (otkljucan, 400/840) dobaci skoro do 11000 u 3DMarku 2003 dok GT i Ultra modeli (pogotovo kad su O/C) to 'ladno prebacuju. Znaci ima razlike, ali je ona po meni nedovoljna da opravda razliku u ceni.

A jel tacno da 6800 LE ima 128-bit mem kontroler? Ako jeste,to bi trebalo da je gusi malo...

@froka
Nije tacnom,svaki 6800-od LE,pa do ultre ima 256-bit,
Poz.

Ma pitam posto po oglasima kao opis uz 6800 LE stoji 128-bit. Ako je stvarno 256-bit onda je extra kupovina,bez i posebno sa otkljucavanjem pipeline-ova

pozz

koliko vidim u svim cenovnicima pise da je 6800 LE 128bit kartica.
!?+

Pa GPU i jeste 128-bitni, ali je memorijski kontroler 256-bitni.

kad prodavci ne znaju sta prodaju....nista novo...

Vrh Dno