Šta je novo?

MSI 6600GT problem bucan ventilator

bgmarko

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
319
Da li postoji nacin da se na ovoj kartici dake MSI 6600GT VIVO nekako utisa ventilator, probao sam Riva tuner nece, probao ovaj MSI utiliti nece ima li neko ideju kako, mozda promena BIOSa i ako neko zna kako se to radi i koji da stavim pa da bude tisa ?

Pozdrav

Ja sam imao MSI pre i mogao sam da kontrolisem ventilator iz riva tunera.
Sada na ovoj asusovoj kartici imam Asus Doctor koji to automatski radi.

meni uopste nije bucna ili jos nisam primetio ......

Ma procitao sam i ovaj link gore i meni se desava isto ko i tebi znaci cim kazem apply odma ode na 25% ali nista ne uradi,

A sto se buke tice pazi kartica daleko da je ekstrem ali mi je sve u masini do sada bilo ekstremno tiho pa cak i HDDovi, od toga mi je do sada naj glasnija stvar u masini bio jedan Maxtorov HDD, i naravno optika kada radi, tako da me sada izludjuje sto ne mogu da utisam graficku dok npr. gledam neki film a ocu da bude tiho da ne budim ukucane

Pozdrav

Ne znam sta vam smeta ta glasnoca? Ja kad bas hocu da mi bude tiho, stavim sluske i pustim film, doduse komp mi nije u sobi gde spavam 🙂 Imam ukupno 6 ventova u kucistu (1-12", 1-8", CPU, NB, VGA + HDD fan) i ne smeta mi njihova buka, ali stvarno me iritira grebator od Maxtora 😡

A kakav film ti to gledas kada neces da budis ukucane? :eyebrows:

Shala mala...

Kao to mislis sala 🙂

Sta da ti kazem resio sam problem hardveskim putem, elem vezao sam ventilator kartice na 5V sa napajanja i sada se sporije vrti i necuje se, elem temperature mi deluju prihvatljive, 46-47 u Windows radu, i u rasponu od 60-70 kada se igram, konkretno BF2,

Pozdrav

E da probao sam taj programcic ali on meni i ne pokazuje opciju za kontrolu ventilatora

Cudno!? Trebalo bi da imas u opciji "preformance" "Fan speed control". I ja imam MSI a i drugi na forumu koriste expertool+MSI. Mora da moze.

A mozes i da sam editujes bios pa da stavis fan na npr. 80% pomocu NibiTor-a.

Poslednja izmena:
Sada sam resio ovako inace definitivno nema te opcije a ako imas link za ovaj program aj posalji, Fala

Pozdrav

Nemam ni ja opciju za kontrolu venta! WTF?! Nego ExR kada si ti kupio karticu i da li ima tvoja ViVo (jer ima i ona bez ViVa). Cudno mi je da na nekim karticama radi fan control, a na drugim ne :trust:

Dorry izgleda da ove nase nemaju Fan control makar mi to prijavljuje MSI Core Cell GPU program

Pozdrav

Moja ima VIVO i bila je fullpack, nije ona lite varijanta. Kupio sam je ovde na forumu u oktobru, cini mi se.
Probajte sa NibiTor-om. Otvorite bios i namestite vrednosti koje vam odgovaraju. Flesni te ga i to je to. Mozete i temp. monitoring da ukljucite kada ste vec u kancelariji. 😉

Ne hvala. Toliko daleko necu da idem, a temp mogu da proverim preko RivaTunera (od verzije 15.8)...

Neznam da nije do verzije biosa. Ja sam moju fleshnuo cim sam je kupio. Trenutna verzija je 5.43.02.64 .

Nazad
Vrh Dno