Šta je novo?

MSI 6600GT hladjenje

ExR

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2004
Poena
650
Da li je neko uklonio onu da je nazovem "izolaciju" sa memorijskih čipova?
Kakav je rezultat?

Sve se hladi onim "bakarnim" hladnjakom(sa bakarnim premazom) a memorija zna dosta da se greje i umanji clock GPU-a.

Ima li poboljsanja?

Takodje da li je neko stavljao neko drugo hladjenje na karticu i koje? Interesuje me neko jeftinije resenje.

Poslednja izmena:
I ako mogu da dodam kako da stisamo ventilator na ovoj kartici....Mozda riva tunerom ???nisam probao....Moja ide do 75 stepeni sto cini mi se i nije mnogo...

Sto se venta tiče koristim Expertool(2d 80%,3d 90%) i temperatura je tu negde kao sto kazeš.
Nego ovaj kuler je nedovoljan da bi se sve hladilo sa njim(gpu i mem). Imao sam Gigabyte na kojoj je samo gpu bio hladjen(bakarna osnova) i Club3d sa kojim je isti slucaj(nije bakar ali samo na gpu ide). E na ovoj MSI sve je pod aluminijuskim kulerom boje bakra.
Sve ovo pišem da bi dobio koji MHz više.
Na def. hladi odlicno.

Namestio sam jos jednu 8-cu da duva po kartici, ali sam primetio da se na mojoj pozadina karte mnogo greje cak i vise nego prednji hladjeni deo. Kartica je sparkle 6600gt ima al crni hladnjak koji prekriva i memoriju ali samo do pola! (vrlo pametno resenje na karti od 150+e da bi se ustedelo 30grama aluminijuma! tri bambija za sparkle). Valjda je to zato sto su skontali da se extra oc, moja ide bez problema na 580@1100.
Razmisljao sam o silenceru(20-ak e) ali i on hladi samo prednji deo . Mozda neki pasivni zalman za namontiranim ventilatorom moze da resi problem. Temp ide i do 80 stepeni(s obzirom da je u sobi 25).
Mislim da je problem sto kartica ima mem cipove samo sa prednje strane pa hladnjak nema na sta da legne na zadnjoj strani (ako legne po kontaktima eto meni novog izdatka) .

posto sam procitao ovaj thread resih da zavirim malo u moju msi nx6600 diamond (540/1080), kao sto znamo izgledom i komponentama je potpuno ista kao i msi-jev gt model (ima vivo i nize default taktove). jedna stvar mi nije jasna naime hladnjak uopste ne dohvata memorijske chipove?! zar nebi trebalo da bude suprotno? inace max. temp. recimo u f.e.a.r.-u neprelazi 65 step. ( na bocnu stranu kucista sam ugradio jednu osmicu).

Pre neki dan sam kupio zelman vf700-cu od jednog usera sa bencha za 40 evra i prezadovoljan sam... karta je sparkle 6600gt kojoj je poceo da se dere ventilator i temp je isla preko 75 idle sada, kuler se bukvalno necuje stavljen na silent i temp je 43 ?!!! Znam da je skuplje resenje ali 43 stepena i tisina mislim sta reci :bottle:

40 e za hladjenje 6600 , dodatni ventilatori ?!? Trebali ste bolje gledati prilikom kupovine kartice.

koliko ja znam ni 75step. nije pretoplo za ovu kartu, dodatno provetravanje kucista nikada nije na odmet. e sad, 40e jeste previse ali covek je tako hteo.
btw. ti sigurno imas brzu i jeftiniju kartu?

Ne, imam sporiju i jeftiniju , msi x700 pro . Malo losija i mnogo jeftinija i hladnija. I ne cuje se. Nisam hteo da se svadjam sa vama, samo mislim da neke proizvode treba izbegavati kad ih nisu napravili kako treba. I nije mi normalno da hladjenje kartice i cipseta bude tri puta veci problem nego hladjenje cpu-a. Nf4 se greje kao da ima neki bag u arhitekturi, a pritom vecina ploca dolazi sa hladjenjem koje crkne posle 3-6 meseci. Na asusovoj 9550 ventilator je poceo da zvrci posle 5-6 meseci a daju 2-3 godine garancije. Da li ce mi prodavac promeniti cooler ili da cekam da karta crkne ?
Naj vise sam zgadjen prodajom starog djubreta pod novim nazivom. Skoro mi je neki momak trazio fx5500. Msi sa 256 5ns memorije kostao je 70 e. Na netu slabo ima objasnjenja koji je gpu u pitanju ali 1400 3dmark03 govori da je to 5200 sa 128 bita. Ono sto se zove 5200 verovatno postoji samo sa 64-bitnom memorijom. 70 e je bilo mnogo za tu karticu i 2003 a kamoli sad, ali kad se dopise veca cifra na sarenu kutiju to ide. Sad integrisane ploce koje postizu slicne rezultate kostaju manje od toga.

Poslednja izmena:
imam sparkle 6600gt i u idle radi na 55C a posle 3d marka 03 85c (default setovanje)

primetio sam da se gornja strana grafike bas greje.da li ima neko gotovo resenje?

Nazad
Vrh Dno