Šta je novo?

MSI 6600 GT vs diamond?

• Začetnik teme Začetnik teme joriq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
interesuje me koje su sve razlike izmedju ove 2 kartice? Koliko sam do sad skapirao, diamond je nesto izmedju vanilla i GT (400/800MHz), ali se klokuje na priblizno iste maximalne vrijednosti kao i 6600GT (nesto kao ~570/1100). Ima li jos nekih razlika (izgled, kvalitet kulera i komponenti...), ne racunajuci bundle?

hm, jel ovo trebalo u onaj sticky? moderatori, mozete ga prebaciti tamo

ne mora u sticky

Jedina razlika izmedju 6600 Diamond i 6600GT-a je u tome sto je Diamond "po defaultu" ViVo (ima i 6600GT-ova ViVO, ali ih treba naci) i po tome sto su joj default clockovi nizi. Sve ostalo je apsolutno isto. Znaci isti GPU (8 p.s jedinica i 3 v.s jedinice), isti amemorija - 2.0ns GDDR3.
Diamond se moze overklokovati na, a i preko vrednosti 6600GT-a!
Nema potrebe za stickyem 😉
Poz
nedjo

Razlika je i u tome sto se uz 6600 "Diamond Edition" fraj dobija full verzija Riddick-a, a uz 6600GT ne... 😉

sto bi znacilo sve u svemu da je 6600 diamond i nesto malo bolja kupovina od 6600GT? 🙂 Zanimljivo, hvala na odgovorima!
Hm, jos jedno pitanje: kakv je odnos cijena (na zapadu, posto se kod nas ni 1 ni druga trenutno ne mogu naci u slobodnoj prodaji, sem kod forumasha)?

...stvarno nema msi 6600gt agp vivo u cenovnicima, ne znam da li je do uvoznika ili msi nesto kalkulishe ...

Heh, 6600GT ces malo teze naci (koliko sam se li ja mucio 😉 ). Ali za 230 evra, kartica vredi svaku paru :banana:

Nedjo molio bih te da vise obracas paznju na moje postove 😉 Mislio sam na 6600GT a ne na 6600. I ne birini, pitao sam Gedzu i od njega sam je i kupio 😉

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Dorry je napisao(la):
Nedjo molio bih te da vise obracas paznju na moje postove 😉 Mislio sam na 6600GT a ne na 6600. I ne birini, pitao sam Gedzu i od njega sam je i kupio 😉

Pozdrav!
Poenta tog Diamonda jeste da je u stvari u pitanju "downclockovani" 6600 GT 😉

A da je tesko naci 6600GT AGP ViVo karticu jeste, tesko je! U tom smislu tvoja kupovina je dobra! 😉 Plus to sto si je kupio od Gedze!
Ali da moze isto tako dobro, a i za manju kintu, moze! 😉
Ma razumeli smo se 😉
Poz
Nedjo

Got it 😉

Znam da moze X puta bolje za te pare kupovati karticu koja fura mnogo bolje, ali ipak postoji neki rizik kod klokovanja, a ja ne bih hteo da ga preuzmem, posebno ako je nova kartica i posebno ako sam je kupio sa bench-a 😉 Sta ce se samo desiti ako sprzim karticu od OC-a (ne daj boze) i posle stavim thread "sta da radim..." (EDIT: vezano za jedan thread: Kazete mi da koristim search :d) a kad cuje Gedza, ode garancija 😀

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno