Šta je novo?

MSI 6570 1GB DDR3 problem sa refresh rate-om...!!!

veteha

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
169
five_pictures2_2386_20110418162550.jpg

Pozdrav svima,
drugar ima problem sa ovom grafickom od kada je kupio pre nekih tri meseca, ima msi plocu sa 1155 socket-om kao i odgovarajuci procesor za istu i ovu grafiku iz naslova teme, krace receno ima budzet varijantu konfiguracije jer ne radi nista zahtevno na racunaru tako da mu to zavrsava posao, i ima problema sa refresh rate-om na ovoj konfiguraciji tj iako ima CRT monitor 17" nikako ne moze da natera graficku da osvezava sliku na 75 ili 85Hz nego mu stoji zakucano na 60Hz a na toj frekvenciji nije moguce dugo boraviti ispred monitora i to mu zadaje glavobolje, probao sam da mu instaliram najnovije drajvere i za plocu i graficku, kako najnovije amd/ati drajvere za graficku tako i najnovije sa msi sajta i opet nista nema promena, monitor je probao na stari komp koji ima neku mx4 graficku ili tako nesto monitor bez problema tj graficka ta stara tera monitor na 85Hz na 1024*768 rezoluciju a na ovoj novoj na novoj konfiguraciji ne moze dalje od 60Hz.
Ako moze neki savet kako da mu pomognem tj da li posto je to novo u garanciji da posalje na reklamaciju ili je mozda graficka toliko slaba da ne moze takvo osvezavanje slike da isporuci...?
Hvala unapred...

verovatno trebaš maximalan refreshing rate namestiti u AMD vision engine controle centar (bivši catalist)
desktop management -> desktop properties ->basic

verovatno trebaš maximalan refreshing rate namestiti u AMD vision engine controle centar (bivši catalist)
desktop management -> desktop properties ->basic
Veruj mi i to sam probao isti slucaj, i evo skinuo sam tu felericnu graficku i aktivirao integrisanu koja se nalazi na tom njegovom SandyBridge procesoru i ta integrisana bez problema tera njegov 17" CRT Samsung na 1280*1024 i to na 85Hz a na rezoluciji 1024*768 ide cak na 100Hz i radi perfektno dok ova msi 6570 nikako nece dalje od 60Hz pa ti vidi sad sta je. Moje skromno misljenje je da je graficka felericna ali eto trazim misljenje cenjenih forumasa koji su upuceniji od mene u tu problematiku da li je ova graficka kandidat za reklamaciju ili ne?

Pogledaj možeš li odštiklirati "Hide modes that this monitor cannot display".Možda možeš odraditi i sa nekim softverom tipa rivaTuner ili powerstrip

Možda nije felerična (možda nije, ne znači sigurno nije ;) ) bilo je već kod AMD-a da jednostavno dok ne dozvoliš da rezolucija pređe 60Hz, rezolucija je 60Hz bez obzira šta ti radio u windowsovom podešavanju grafičke. Tek kada dozvoliš viši refrashing rate onda proradi. Pokušaj da dodaš neki driver za monitor, a da to nije plug and play driver za monitor. Zato sam ti i napisao ono u prethodnom postu.

Drajvere za monitor sam mu instalirao odmah kad je sklopio komp, tako da to nije.
@joc veruju mi odstiklirao sam nece ni tad, nece ni u catalistu niti na bilo koji drugi nacin, recimo on ima windows7 a ja sam doneo na posao na drugu masinu koja ima windows XP i takodje bilo da je odstiklirana ta opcija ili ne opet isto zakucan je na 60Hz, i opet ni u catalyst podesavanjima na manual opet nece.
Pa da bih otklonio sumnju da je u pitanju drajver ili podesavanje ja sam stavio moju ati/amd 6850 u njegov komp i prodarilo je normalno sve i to sa istim drajverima koje nisam ni morao ponovo da brisem i instaliram i radi sa mojom grafickom na 85Hz, ne znam sta vise da mislim. Imao sam volju da popognem drugaru ali izgleda da cu morati da ga razocaram informacijom da ce morati da salje njegovu graficku na reklamaciju jer i dalje mislim da je moguce da je felericna.

imaš jednu opciju da pa da budeš siguran
deinstaliraj ATI driver sa catalist-om, a onda preko windows update pokupi driver za grafičku
ako, kada je instaliran samo driver bez katalista, ne menja refreshing rate problem može biti do windowsa ili grafičke

za svaki slučaj probaj tu grafičku na drugom kompu (da bi još eliminisao windows), da ne bude da prijatelj čeka 30-tak dana na grafičku, a ono - vrate istu grafičku, jer kod njih radi sve OK

imaš jednu opciju da pa da budeš siguran
deinstaliraj ATI driver sa catalist-om, a onda preko windows update pokupi driver za grafičku
ako, kada je instaliran samo driver bez katalista, ne menja refreshing rate problem može biti do windowsa ili grafičke

za svaki slučaj probaj tu grafičku na drugom kompu (da bi još eliminisao windows), da ne bude da prijatelj čeka 30-tak dana na grafičku, a ono - vrate istu grafičku, jer kod njih radi sve OK

Nosio je karticu u firmu, pise u postu iznad tvog i isto se desava... ja cenim da je verovatno felericna, jer bi automatski trebala da promeni rezoluciju, na odgovarajucu kada joj podignes refresh rate.

Da nosio sam tu graficku karticu u firmu na kompjuter koji nema windows7 nego windiws XP i opet isto a veruj mi probao sam ja i sa instalacijom drajvera na custom pa sam samo instalirao drajvere bez katalista opet isto, jednostavno mislim da nesto ne valja od komponenti na toj grafickoj kartici cim ona daje sliku pa mislim da je polu-pokvarena ili felericna i kontaktirao sam prodavnicu i objasnio im problem oni su me prvo savetovali sta da probam da bi otklonili sumnju da je problem u ostatku sistema ili problem u softweru tako da sam im javio da nista ne pomaze i da se i dalje isto ponasa graficka pa sam im je danas poslao na reklamaciju, a mom drugaru aktivirao integrisanu grafiku koju ima na SandyBridge procesoru i nju ce da koristi dok se ne resi reklamacija.
P.S. ova njegova integrisana graficka na njegovom procesoru tera bez problema njegov monitor na 85Hz tako da ipak mislim da je ona msi 6570 felericna, ali videcemo sta ce reci servis...

Poslednja izmena:
Graficka je vracena sa reklamacije zamenjena je i najzad lakim podesavanjem u katalistu radi na 85Hz eto cisto da javim.
Moze lock...

Vrh Dno