Šta je novo?

MSI 645 ultra i Windows Xp-problem

gale

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2003
Poena
604
Imam celerona na 1.7 Ghz sa SIS -ovim chipsetom.Kada je kupljen imao je milenijum instaliran a problem je nastao kada sam probao preci na Xp prof. i kupio graficku kartu ati 9000 pro.Pri podizanju sistema dolazi do zamrzavanja slike i tako svaki put.Poruka pri ponovnom podizanju je da postoji nekakva greska u drajveru za graficku kartu.U servisu dobijam odgovor da sistem moze da radi samo u milenijumu perfektno a da XP nece raditi.koliko je ovo tacno i da li sam osudjen na milenijum zbog SIS-ovog chipseta? :brow:

koji je to sis chipset?ja sam imao sis 730 za amd sa integrisanom grafikom, a kad sam probao da ubacim neku normalniju graficku karticu,jedino je geforce mx440se radio i to u agp1x :eye: i samo pod windowsom XP.cak ni 98 nije mogao da radi(zamrzne se pri ucitavanju).probaj da spustis agp na 2x ili na 1x.

cheers

ps. i potrudi se da sto pre promenis tu plocu.

marko11111 je napisao(la):
koji je to sis chipset?ja sam imao sis 730 za amd sa integrisanom grafikom, a kad sam probao da ubacim neku normalniju graficku karticu,jedino je geforce mx440se radio i to u agp1x :eye: i samo pod windowsom XP.cak ni 98 nije mogao da radi(zamrzne se pri ucitavanju).probaj da spustis agp na 2x ili na 1x.

cheers

ps. i potrudi se da sto pre promenis tu plocu.
Nije bas da mi je o glavu da menjam plocu posto i sa ME sad sve radi odlicno, ali sam izgleda izcupao odgovor.
Naime dobio sam informaciju da ce to raditi sa novim service pack-om za 2003. godinu.Firma koja mi je isporucila komp kaze da su imali iste probleme pre godinu dana kada sam kupio ovu konfiguraciju a sa windowsom service pack 2003 ce sve raditi normalno.
Sto znaci da sis -ov chipset nije imao podrsku za Win XP tada.Ostaje mi da probam tu varijantu jeftinija je (5 evra)
Chipset na kompu je SIS 645 open arhitecture DDR 333.

Sto se tice SIS-a 645 on radi na XP-u doduse u masini je bila GF4 MX440 karta.

mozda da probas neku drugu graficku..mada velika je verovatnoca da nista jace od gf4 mx440se nece raditi.

cheers

gale je napisao(la):
Imam celerona na 1.7 Ghz sa SIS -ovim chipsetom.Kada je kupljen imao je milenijum instaliran a problem je nastao kada sam probao preci na Xp prof. i kupio graficku kartu ati 9000 pro.Pri podizanju sistema dolazi do zamrzavanja slike i tako svaki put.Poruka pri ponovnom podizanju je da postoji nekakva greska u drajveru za graficku kartu.U servisu dobijam odgovor da sistem moze da radi samo u milenijumu perfektno a da XP nece raditi.koliko je ovo tacno i da li sam osudjen na milenijum zbog SIS-ovog chipseta? :brow:

probaj da skines Sis-ove drajvere za AGP najnovije, flashovanje BIOSa i sa nekim drugim drajverima za graficku. pz

Ja imam SiS 645 sa PIV 2.0Ghz i Ati Radeon 9500pro, XP mi radi OK a u najnovijem futuremarku imam 3555. bodova
Nikad nisam iskusio probleme o kojima vi prichate, XP se instalira normalno jedino ne prepoznaje grafichku pa sam drajvere instalirao naknadno.
To shto su ti rekli tamo gde si kupio nema veze sa mozgom, i vishe pokazuje njihovo neznanje.
Ako te ne mrzi daj specifikaciju ploche ili link proizvodjacha, ovako si dao dosta shture informacije, da bi neshto dijagnostikovao ozbiljno.

Imao sam istu ploču (MSI 645DXU) i isti procesor. Grafička je bila GF4MX460. Dešavalo mi se zamrzavanje sistema (Win XP) vrlo brzo nakon starta.
Savet sam našao na MSI-jevom forumu i nisam verovao da to može biti u pitanju. Ipak, probao sam i to je bilo to!
Priče o drajverima, ovom ili onom Windowsu su gluposti.
Dakle, probaj drugo (jače) napajanje i videćeš da će da radi.
Javi!

Nazad
Vrh Dno