Šta je novo?

MSI 5900XT VTD 128 insufficent power

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Well, uspeo sam da nadjem MSI 5900xt i zabo sam je u moju MSI KT3 Ultra plocu koja podrzava AGP4X ali ne i AGP8X. Kada sam tutno Forceware i startovao makinu eto meni sledece poruke:

The NVIDIA System Sentinel is reporting that the NVIDIA-powered graphic card is not receiving sufficent power.
To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.

Elem, ja nisam uz karticu dobio power cord i sad ne znam u cemu je stvar.

Da li je zato sto nemam AGP8X ili mi kuciste daje malo struje? Help plz.

Stavi dodatno napajanje(molex) na graficku karticu i bice ok.

Koje ti je napajanje? (treba da bude jako tj. 350+ W).......i kupi i naponski razdelnik (molex) i gurni ga u graficku (obavezno)........

Poslednja izmena:
ica je napisao(la):
...
...

E vrati se tamo gde si kupio karticu, i trazi da ti daju drugo pakovanje!
Ta kartica ide FullPack, i ide sve uz nju. I da je samo u kesici, opet ide molex-razdelnik uz nju.

Koje ti je napajanje? (treba da bude jako tj. 350+ W)
Ja upravo uzimam novu masinu, i pitam se da li moze da Enlight od 300w(EN7254) izdrzi takodje istu graficku i jos 2500+,koji bih klokovao barem na 3200+(naravno uz to da je ok primerak),512PQi 400mhz,80GB sata,neki combo,PCTV...i sve ostalo sto ide uz jedan komp...
Mislim...da bi trebalo ovo kuciste(napajanje) i vise nego ok da obavlja posao,ima ljudi na forumu koje mnogo jace masine teraju na 300W...

Ja sam dobio full pack ali tamo nije bilo nikakav molex-razdelnik? KAko to uopste izgleda? Jedino sto sam dobio od kablova je razdelnik koji ide za Video In/Out posto je VIVO kartica.

Gde moze da se kupi molex-razdelnik ako mi ne budu dali tamo gde sam ga kupio?

Mislite, znaci, da sigurno nije do ploce?

SCOUT je napisao(la):
Ja upravo uzimam novu masinu, i pitam se da li moze da Enlight od 300w(EN7254) izdrzi takodje istu graficku i jos 2500+,koji bih klokovao barem na 3200+(naravno uz to da je ok primerak),512PQi 400mhz,80GB sata,neki combo,PCTV...i sve ostalo sto ide uz jedan komp...
Mislim...da bi trebalo ovo kuciste(napajanje) i vise nego ok da obavlja posao,ima ljudi na forumu koje mnogo jace masine teraju na 300W...

Ma brate ja sam terao bartona 2500+ na 3200+ i MSI fx5900td128 sa JNC-om
od230 wati i sve je lepo radilo ali sam sada kupio cuftu od 420W.

ica je napisao(la):
Well, uspeo sam da nadjem MSI 5900xt i zabo sam je u moju MSI KT3 Ultra plocu koja podrzava AGP4X ali ne i AGP8X. Kada sam tutno Forceware i startovao makinu eto meni sledece poruke:

The NVIDIA System Sentinel is reporting that the NVIDIA-powered graphic card is not receiving sufficent power.
To protect your hardware from potential damage or causing a potential system lockup, the graphics processor has lowered its performance to a level that allows continued safe operations.

Da li je zato sto nemam AGP8X ili mi kuciste daje malo struje? Help plz.

Pa ako nemas konektor na grafici onda ni nemozez da privezes a ako nemas MOLEX konektor kao dodatak onda nema veze u svakom slucaju nazovi ti tamo desi kupio kartu i NA'''''''''US ih i lepo uzmi novu.poz. :smackbum:

Poslednja izmena:
SCOUT je napisao(la):

tesko...

ica je napisao(la):
...KAko to uopste izgleda? ...
Mislite, znaci, da sigurno nije do ploce?

Pa isto kao strujni konektori za hdd/cdr uredjaje. Samo sto je dupli, tj, ubadas ga(zenski deo) u postojeci prikljucak koji ide iz napajanja, a na drigom kraju imas dva muska prikljucka, naravno, pod uslovom da ih nemas dovoljno.
Ne bi trebalo da je do ploce, ja sam prvi put isprobao karticu na ploci sa i815T chipsetom(P!!!), i radila je.

Barton 2500+,GA-7VAX,2x40Gb HDD,MSI FX5900xt,Teac CD-RW,Asus DVD i sve to sa napajanjem 300W(no name)!
Ta karta mora da ima sve sto je navedeno na MSI sajtu i tu nema price!

Cekaj, cekaj. Sad sad sam pogledao graficku. Na njoj zaista ima uticnica za napajanje koja je muska kao sto je HDD ili CD. Znaci li to da samo treba da ubodem napajanje isto ono sto ide i u HDD ili CD (ne treba mi nikakav dodatak)?

Cao svima,

Aopen napajanje 300 WATT ATX P4 , tesko kao tuc u Xaseru III sa 2 diska i 9700 pro i 2 DVD-a itd... radi kao san.

nije bio ukljucio molex u kartu, ladno nije skontao da treba da ukljuci...cccc pa mu se karta underklokovala...

Pa zar toliko, majku mu?
Juce sam bas bio kod drugara koji ima FX5700Ultra (i koji je uzgred budi receno PAJSER :D, jer ga mesec dana mrzi da kupi glupi razvodnik - svi kablovi za napajanje su mu zauzeti! :)) i bez tog dodatnog napajanja sasvim normalno radi u 2D modu, bez ikakve promene frekvencije.

ica je napisao(la):
Meni je karta radila na 2MHz ali zacudo sve u Win je radilo kako treba. Nisam smeo da pokrenem nista 3D da ne bi doslo do crnog dima.
Kako si, majke, ti mislio da ce doci do crnog dima na svega 2 MHz?!
Eeee, sta ti je ova danasnja detinjarija!? :d

pa nema sanse da dodje do crnog dima ako karta radi sporije nego sto treba, za crni dim treba vise struje i veca temperatura, kad ti fali struje tesko da ce se karta vise grejati i pregoreti !

otkad je prosecna plata u Srbiji 80E ???!!!!

Ako nastavite da se hvatate za sve sto covek kaze procicete kao rekurzija bez izlaznog uslova!

Paradigma je napisao(la):
Ako nastavite da se hvatate za sve sto covek kaze procicete kao rekurzija bez izlaznog uslova!

Mislis rekurzija bez pocetnog uslova. :-devil-: :angel:

Stojcha je napisao(la):
Mislis rekurzija bez pocetnog uslova. :-devil-: :angel:

Rec je o istom uslovu, u npr. skolskom primeru za izracunavanje faktorijela taj uslov predstavlja uslov izlaska (dna) rekurzije.

P.S. Zbog male dece koja tek pocinju da uce programiranje da naglasim da je pomenuti primer koriscenja rekurzivnog algoritma za izracunavanje faktorijela neoptimalan sa stanovista efikasnosti i u teoriji se navodi iteracija kao optimalan i daleko efikasniji algoritam u konkretnom slucaju jer je broj iteracija unapred poznat.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno