Šta je novo?

MSI 5900SP-VTD128 Default Benchmarks

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
3DMark2001SE
15229

3DMark03
5185

Comanche4
56.96

AquaMark3
36965

Codecreatures
45.4

Masina:
Abit NF7-S, Athlon XP 3200, 1024MB.

Driver:
53.03

Svi testovi su radjeni u default rezimu, procesor, memorija i graficka takodje na nominalnim klokovima (2.2Ghz, 200Mhz, 400/700).

Paradigma je napisao(la):
3DMark2001SE
15229

3DMark03
5185

Comanche4
56.96

AquaMark3
36965

Codecreatures
45.4

Masina:
Abit NF7-S, Athlon XP 3200, 1024MB.

Driver:
53.03

Svi testovi su radjeni u default rezimu, procesor, memorija i graficka takodje na nominalnim klokovima (2.2Ghz, 200Mhz, 400/700).
To je OK, skoro kao ja, samo u podesavanjima za drajvere stavi AA i AF na OFF, pa proteraj jos jednom kako treba taj AquaMark, imaces oko 43000 na def.
:wave;

GoranM je napisao(la):
...
To je OK, skoro kao ja, samo u podesavanjima za drajvere stavi AA i AF na OFF, pa proteraj jos jednom kako treba taj AquaMark, imaces oko 43000 na def.

Obrati paznju na default, pobodes kartu, instaliras drajvere i pustis test. To koliko moze AM3 a i drugi testovi uz twikovanje ide na Benchmarks's Top 10. 😉

...

Obrati paznju na default, pobodes kartu, instaliras drajvere i pustis test. To koliko moze AM3 a i drugi testovi uz twikovanje ide na Benchmarks's Top 10. 😉
Pazi ti nemas registrovanu verziju AquaMark, dajkle ne mozes da menjas onaj AF 4X ( ako se ne varam). Svi rezultati koje vidjas ovde ili na drugim forumima su sa iskljucenim AF. Dakle iskljucis, vidis da li je to to, pa onda vratis ako ti tako odgovara.

Svaka cast, sada znam koliko mi je brza kartcica, posto ja nisam skoro nista ni vrteo jos uvek na njoj, a sada necu ni morati 🙂

delimir je napisao(la):
Svaka cast, sada znam koliko mi je brza kartcica, posto ja nisam skoro nista ni vrteo jos uvek na njoj, a sada necu ni morati 🙂

Znaci li to da ti je bizuterija identicna sa ovom koju sam ja koristio za testiranje? :d

Lepo,lepo!!...
Sad bi bilo lepo kad bi neko sa ... npr. Sapphire 9600XT-om,MSI 5700Ultra i nekim slicnim pomenutim karticama uradio isto to,pa sve lepo da uporedimo. :mrgreen:

Jel zna neko kakva je FX 5750Ultra?Jel bolja,koliko je sluplja ili sta vec u odnosu na FX5700???I koje bi mesto u celom ovom rangu mogla da ima?

...

Znaci li to da ti je bizuterija identicna sa ovom koju sam ja koristio za testiranje? :d

Tako je. Prverena kombinacija NF7-S + XP3200+ 😉

delimir je napisao(la):
...

Tako je. Prverena kombinacija NF7-S + XP3200+ 😉

Potvrda da nam slicno radi siva masa :mrgreen:

Taman htedoh da te priupitam kad ces da prosiris listu za benchmark sa 5900, kad videh na sajtu da si to vec uradio... cheers

P.S. Al' jesi indijanac, na prvoj strani ti stoji oglas za one dve karte! :d:d:d

CAR je napisao(la):
P.S. Al' jesi indijanac, na prvoj strani ti stoji oglas za one dve karte! :d:d:d

Pa necu vise smarati na oglasima pa eto na jednom mestu da se zna da li su otisle!

Camsy je napisao(la):
Lepo,lepo!!...
Sad bi bilo lepo kad bi neko sa ... npr. Sapphire 9600XT-om,MSI 5700Ultra i nekim slicnim pomenutim karticama uradio isto to,pa sve lepo da uporedimo. :mrgreen:

Jel zna neko kakva je FX 5750Ultra?Jel bolja,koliko je sluplja ili sta vec u odnosu na FX5700???I koje bi mesto u celom ovom rangu mogla da ima?

ATIjevci sa 9600xt/pro karticama ce verovatno da ignorisu ove rezultate. Bog zna da to njima nista ne govori. Prosto je neverovatno koliko su ti ljudi tvrdoglavi. Sto bi neko rekao fanATIci. :cigar:

malo kurchenja

malo da se kurchim

5900 Ultra Asus
p4 2.8 na 3.5Ghz
2x512MB DDR450 ADATA labavo

PS. nisam stigao detaljnije da je testiram a dusmani mi je otese i sada imam govnjivi r9800pro...sta god rekli, meni je Nvidia bolje radila, pogotovo sto u poslednje vreme ako igram, igram underground...

Poslednja izmena:
student je napisao(la):
malo da se kurchim

5900 Ultra Asus
p4 2.8 na 3.5Ghz

PS. nisam stigao detaljnije da je testiram a dusmani mi je otese i sada imam govnjivi r9800pro...sta god rekli, meni je Nvidia bolje radila, pogotovo sto u poslednje vreme ako igram, igram underground...

Lepo.

Posalji Paradigmi da stavi na top. 🙂

student je napisao(la):
malo da se kurchim

5900 Ultra Asus
p4 2.8 na 3.5Ghz

Cisto informativno, koliko imas na toj masini sad sa 9800pro?

student je napisao(la):
malo da se kurchim

5900 Ultra Asus
p4 2.8 na 3.5Ghz

Kako je taj ASUS dobra karta... 😉 😀
I "Underground" na njemu je *strah*!!!

Samo, nesto ti se slabo klokuje! :smoke:

CAR je napisao(la):
Kako je taj ASUS dobra karta... 😉 😀
I "Underground" na njemu je *strah*!!!

Samo, nesto ti se slabo klokuje! :smoke:

Moze vise ali je brljava slika i manji rezultat. Gukni koliko imas ti (moze i na PM ako se bojis Simpsona🙂)

student je napisao(la):
Moze vise ali je brljava slika i manji rezultat. Gukni koliko imas ti (moze i na PM ako se bojis Simpsona🙂)
Ma kakav simpson... vise se ja plasim tebe! :d

Pa, radi mi Mark sa 520/1000, bez nekog extra hladjenja (otvorena strana kucista) 😉
Al' hoce da se ugreje onaj ogromni 'ladnjak, majku mu... dobro, ipak je ispod njega 256 mega memorije 😉

CAR je napisao(la):
Ma kakav simpson... vise se ja plasim tebe! :d

Pa, radi mi Mark sa 520/1000, bez nekog extra hladjenja (otvorena strana kucista) 😉
Al' hoce da se ugreje onaj ogromni 'ladnjak, majku mu... dobro, ipak je ispod njega 256 mega memorije 😉

Ma koliko markova...ako je manje, nemoj da si negde hvalio svoju kanticu :smoke:

student je napisao(la):
Ma koliko markova...ako je manje, nemoj da si negde hvalio svoju kanticu :smoke:
Nemoj da se brines sigurno je manje 🙂
Pa hvalio bi se on odmah sam da je kojim slucajem brzi 🙂
Pozdrav!

Da li postoje dve verzije 5900SP kartica? Interesuje me jer sam npr. video da 5900SP u PCPress-u u oglasu za MSI ima isti layout kao i 5950. Dok sam u novom broju Dgital!-a video da izgleda drugacije. Osnovna razlika je u velicini hladnjaka koji je u PCPress oglasu veliki i pokriva i GPU i memoriju (5950) dok je u Digital!-u mali kruzni koji pokriva samo GPU. O cemu se radi? 😡

POZ :wave:

student je napisao(la):
Iskren da budem, jos uvek nisam vrteo 3DMark :d
Mislim, nisam onako na maximumu... imao sam oko 6500 na nekim smesnim frekvencijmama, i karte, i CPU-a, i FSB-a.

Probacu sa svim odsrafljenim... trenutno pokusavam da nekako "unormalim" 😀 FSB na 260 MHz sa 11-2-2-2, da ga imam onako za svaki dan 😉

Gidra85 je napisao(la):
Da li postoje dve verzije 5900SP kartica? Interesuje me jer sam npr. video da 5900SP u PCPress-u u oglasu za MSI ima isti layout kao i 5950. Dok sam u novom broju Dgital!-a video da izgleda drugacije. Osnovna razlika je u velicini hladnjaka koji je u PCPress oglasu veliki i pokriva i GPU i memoriju (5950) dok je u Digital!-u mali kruzni koji pokriva samo GPU. O cemu se radi? 😡
POZ :wave:

Layout nije isto sto i kuler.
Layout je stampana ploca i raspored elektronike po njoj.
To je isto.
Razlikuje se kuler, tj. velicina hladnjaka.
Kod SP-a, on ne pokriva memorijske cipove.

Pozdrav!

Ja sam mislio layout, kao uopste kao spoljasnji izgled graficke kartice. 😉

:wave:

Nazad
Vrh Dno