Šta je novo?

MSI (5)538 mp3 player bez FM-a

dbaja

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2001
Poena
619
Da li postoji nacin da se prepravi mp3 player MSI538 koji je bez FM-a u verziju sa FM-om (mislim na lakse izmene, recimo poput overclocka AMD-a olovkom i sl.)?

Vidim da je firmware bez razlike za oba uredjaja, ali na plocici ima mesto za jedan cip kojeg nema, pa ako nije to, zna li neko da li moze i sta raditi?

jok to je to sto fali:)

Postavicu pitanja ovde da ne bi otvarao novu temu.

Je li neko imao probleme pri kopiranju ili brisanju sa memorije dok je plejer iskljucen?(msi 538)
Tacnije XP prijavi gresku pri upisu i abortuje upis, zatim moram opet da ga isklj/uklj, a kada prvo upalim plejer pa konektujem onda je sve ok...
Koristim 512mb kingston SD karticu, a jedan "pametni" prodavac u Multicom-u mi je rekao da pravi probleme sa SD dok sa MMC radi ok...(iako u spec. pise prvenstveno SD!)

Zna li neko koje oblike wav fajlova cita, da li moraju da ispunjavaju neke standarde, posto ne vidi neke fajlove a druge i kada vidi nece da pusti, a na kompu ti wav-ovi rade?

Isprobavao sam razne kombinacije i dosao sam do zakljucka da pravi problem nevezano da li je prethodno bio ukljucen plejer, takodje probao sam mmc karticu od 16mb i sanjom isto zeza.
E sad, na poslu takodje zeza na racunaru koji ima nforce2 cipset kao i ovaj kod kuce, a na drugoj masini sa sis cipsetom i usb1.1 je radio...
Mislite li da je ovo za reklamaciju ili jos nesto da pokusam?

Ne,ne, to pise koliko ima sopstvene memorije: 0/128/256... jedno od ta 3!
Bar se meni tako cini.
Hvala u svakom slucaju.
s

Ja mislim da jeste za reklamaciju. Ovaj moj radi i na intelovim i na amd platformama (intel/intel, amd/nforce, amd/via), i u slucaju usb 1.1 i 2.0.
Ja imam SD 512Mb Apacer i nemam tih problema. Uvek kacim iskljucen uredjaj na komp i nikad nema opisanih problema. Normalno, skidanje vrsim tek po odjavljivanju iz tray-a, da ga nisi slucajno iskljucivao sa kompa u toku snimanja na njega ili sa njega na komp?
Ovo pitanje u vezi Wav-a ne razumem, zasto ocekujes da wav moze da reprodukuje kad je to MP3/WMA player, nigde i ne pise da moze da pusta wav-ove. To sto rade na kompu je normalno. Ali probaj ti tu karticu u nekom citacu (na tvom kompjuteru), mozda je u njoj problem a ne u samom uredjaju (538).

Jao, za wav sam se ja za...ao!
Kartica je regularna posto je iz mog foto aparata gde radi ok.
Sad cu jos malo testirati na drugim racunarima, pa cu videti sta mi je ciniti!
Hvala

dzejzel je napisao(la):
Postavicu pitanja ovde da ne bi otvarao novu temu.

...jedan "pametni" prodavac u Multicom-u mi je rekao da pravi probleme sa SD dok sa MMC radi ok...

Prodavac ti to nije rekao "napamet", nego na osnovu iskustva sa reklamacijama na dotični uređaj.
Uređaj je prilično jeftin, pa nije čudo da poneki primerak brljavi,
ali uglavnom rade lepo.

Evo sad sam isprobao jedan primerak playera iz radnje, i radi lepo sa:
512 MB PQI MMC PLUS
512 MB Transcend RS-MMC DV
512 MB PQI SD

Ok, izvinjavam se, bio sam nepoverljiv u startu na tu informaciju i pre nego sto sam kupio uradjaj, medjutim kada sam video da zeza i sa mmc malo sam se naljutio!
( "jedan "pametni" prodavac" je MultiCom Resavska, :) )

Hvala na informaciji, mozda se vidimo uskoro kada istestiram uredjaj!

s

Na AMD platformi (nForce2 i via kt600) pravi probleme.
Kada sam podesio u biosu 1.1 usb na nForce ploci, proradio je!
Eto toliko!

Vidi, ne znam koliko je pametno koristiti je malo u aparatu malo u mp3 plejeru, iz razloga sto je preporucljivo ako je koristis u plejeru da je formatiras iz Windowsa, na racunar prikacenu. U aparatu postoji takodje opcija formatiranja gde se format prilagodi koriscenju u aparatu.
Ja sam jednu SmartMedia formatirao u citacu (povezanom na PC) pomocu Windowsovog formata i ona vise nije bila citljiva u aparatu, cak je nisam mogao ni formatirati u aparatu vise. PC ju je normalno citao i pisao na nju i dalje.
Medjutim, mislim da je bolje da za mp3 plejer imas drugu karticu koju neces koristiti i u fotoaparatu.

dzejzel je napisao(la):
Isprobavao sam razne kombinacije i dosao sam do zakljucka da pravi problem nevezano da li je prethodno bio ukljucen plejer, takodje probao sam mmc karticu od 16mb i sanjom isto zeza.
E sad, na poslu takodje zeza na racunaru koji ima nforce2 cipset kao i ovaj kod kuce, a na drugoj masini sa sis cipsetom i usb1.1 je radio...
Mislite li da je ovo za reklamaciju ili jos nesto da pokusam?

Pozdrav! Imao sam MSI MegaStick 256 neshto oko godinu i po dana (dok nije crkao, dodushe od zaista agresivne upotrebe). Bez obzira shto se radi o drugom modelu, u pitanju je isti proizvodjach, a ono shto je zanimljivo je da sam i ja imao istovetan problem sa plejerom - nije radio na mashinama sa nForce 2 chipsetom. Ako malo proshvrljash po MSI-jevom forumu, videcesh da je to izrazhen problem, za koji njih (kao i sve dalekoistochne kompanije sa "sjajnom" tehnichkom podrshkom) boli *****.

Elem, problem je reshiv: ukoliko imash slobodno mesto na plochi, ugradi dodatnu USB karticu (USB kontroler, ili kako se vech zove ta plocha koja na sebi ima dodatne USB portove) i pomocu ovih portova, koji nisu direktno "na plochi", vech su povezani posredstvom kartice, trebalo bi da mozhesh da povezhesh plejer sa rachunarom bez problema (ako je u pitanju isti problem koji sam ja imao sa MegaShitom, a rekao bih da jeste, buduci da spominjesh isti chipset).

Ako shetash karticu ne valja da je formatirash uredjaima u kojima je koristish vec iskljuchivo preko chitacha kartica. Koliko got glupo zvuchalo nije isto kad se formatira iz tih uredjaja.

Koristim istu SD karticu od 256Mb u citacu kartica, MSI 533 plejeru i Canon A510 digitalnom fotoaparatu. Uvek formatiram karticu u fotoaparatu i nikada nisam imao problema ovog tipa. Ploca koju koristim je Asus A7N8X, dakle nForce2.

Nazad
Vrh Dno