Šta je novo?

MSI 4850 ??? problem ili sta

brancic

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2008
Poena
330
uzeh danas MSI 4850 oc 1gb ddr3 i uzasno sam se razocarao!!!!! . Prvo sam se izcimao da sve drivere izbrisem od nvidia da bih posle mogao da instaliram skroz najnovije drivere sa ati sajta. Razocarao sam se zato sto sam npr u 3d marku 06 dobio rezultat samo 800 poena bolji od 9600gt koju sam pre imao, igrice se baguju Anno 1404 ima neke crne poligone ma sta god namestio, Pes 09 secka itd.. da li mozda neko ima neki savet sta da uradim ili je to jednostavno to. POMAGAJTE

Poslednja izmena:
uzeh danas MSI 4850 oc 1gb ddr3 i uzasno sam se razocarao!!!!! . Prvo sam se izcimao da sve drivere izbrisem od nvidia da bih posle mogao da instaliram skroz najnovije drivere sa ati sajta. Razocarao sam se zato sto sam npr u 3d marku 06 dobio rezultat samo 800 poena bolji od 9600gt koju sam pre imao, igrice se baguju Anno 1404 ima neke crne poligone ma sta god namestio, Pes 09 secka itd.. da li mozda neko ima neki savet sta da uradim ili je to jednostavno to. POMAGAJTE

Reinstaliraj sistem prosto izgleda da otpaci od nvidia drajvera prave problem ako ti nije tesko lepo 2 sata odvoji i sve jovo nanovo😉

pa instalirao sam driver cleaner i sve sam pobrisao sto ima bilo sta u vezi sa nvidia

Poslusaj Borata,da bi bio 100% siguran najbolje je uraditi reinstal! Sigurno je nesto zaostalo a pogotovo ako si vec igrao nesto na 9600-ki pa sad to isto pokusavas na Radeonu!Dzaba driver cleaner kada ostanu gremlini! Taj MSI bi trebalo da je primetno brzi od nVidie!

ali sve sam izbrisao iz registry baze u safe modu, i preinstalirao opet drivere i nema ni traga vidljivog od nvidia i sve u prinicipu radi sad, ali kazem sve je za nijansu brze od moje stare 9600gt .U bilo kom 3d mark programu ili igrici radi ali ponavljam ne znatno brze 🙁((((( Poludecu a da brisem sistem ko lud ne verujem da bi dobio neko znatno ubrzanje . kako stvari stoje najverovatnije cu da vratim graficku i da sacekam da skupim kintu za 4870 ili 260

Ja sam imao i jednu i drugu kartu i 4850 je dosta brza od 9600gt. Pogotovu za monitor od 22". 3dmark, ne gledaj kao neki uporedni test jer daje bolje rezove sa nvidia grafama. Pa ja sam sa asus 9600gt imao nesto preko 13k u 3dmark06. Instaliraj ti lepo novi sistem i problem ce nestati!

ali sve sam izbrisao iz registry baze u safe modu, i preinstalirao opet drivere i nema ni traga vidljivog od nvidia i sve u prinicipu radi sad, ali kazem sve je za nijansu brze od moje stare 9600gt .

Vidljivog traga mozda nema, ali oni nevidljivi ce te dovesti do ludila... Kao da su namerno napravili da bude nemoguce lako uklanjanje drajverima da bi se osvetili onima koji se usude da predju sa nVidie na ATI😀 Isto vazi i u obrnutom slucaju, ATI > nVidia. Elem, reinstalacija Windows-a ti ne gine - a onda ces kao covek da vidis koliko je 4850 brzi😀

auuuu ****te siznucu ali ajde da vas poslusam . Lupam FORMAT C: 🙁

e pa da vas obavestim da apsolutno nisam dobio ni bod vise ni u jednom marku i posle preinstalacije sistema. Tako da ne da cu da vratim ovu smrdljivu graficku nego najstarsnije. 🙁

da li neko moze da mi kaze koliko bi ja trebalo da ocekujem sa ovom grafickom u 3d marku??? ja sam mozda razocaran zato sto sam sa palit 9600gt imao samo 700 poena manje pa mi je prosto bedak sto sam uopste i davao za doplatu.

3dmark nemoj da gledas. Nvidia daje mnogo bolje rezove nego ati. Cak sta vise zna i neka slabija nvidia da da vise od jace ati graficke. Vec odavno se ne gleda rank i jacina graficke po 3dmarku!
Instaliraj neku igru i vidi kako ti u njoj radi.

Poslednja izmena:
probao sam Ano 1404 i ona radi gore nego sa 9600gt cak jos uvek ima neke crne poligone umesto vode i magle. Pes 2010 radi isto kao i na 9600 gt, Virtua tenis 09 isto. Smor je sto nemam crysis da vidim bas po njemu. Ali kako svi ostali likovi na forumu koji imaju ovakvu graficku izvlace koliko ja vidim mnogo vise od mene a pritom na fabrickim podesavanjima. Kazem ti kad se sve uporedi sa starom 9600 totalno mi se nesplati bilo kakva doplata

Napisi koliko dobijas ukupno poena u 3dmarku 06 sa 4850 pa da vidimo da li je skor u redu? Trebao bi da dobijes sa procesorom koji ti je u potpisu (e8200) i sa 4850 negde oko 12000 poena.

Poslednja izmena:
Poredjenja ti nisu validna...PES 2010 i Virtual tenis ti zakuca na 60 fps sa obe graficke i naravno da nema razlike...POkreni neku zahtevniju igricu sa max podesavanjima pa ces videti razliku...A kao sto ti je va_milos rekao,batali 3dmark i odavno se zna da 3dmark manje voli Ati 🙂

Edit:

Pogledaj ovu temu http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=202157

Poslednja izmena:
e ovako u 3d mark vintage sa klokovanim procesorom na 3.0ghz dobijam 6800 poena a u 3dmark 06 dobijam 11800 poena. A sto se tice nvidia 9600gt u 3d mark 06 11100 poena i 3dmark Vintage 5850 poena. Sa tim sto moram da napomenem da ni jednu a ni drugu graficku nisam hteo da klokujem.
Sta mislite vi da li je to ok?

Poslednja izmena:
Poslusaj kolege i mani se 3d Marka! Taj 4850 (pogotovu verzija sa giga rama) bi trebao da kida tog 9600gt i uzduz i popreko i sa strane i kako hoces! Nije ni 9600gt sica ali je ipak 4850 za njega tata! Pogledaj malo i testove na netu a pogledaj i ovo sto ti je postovao Kidence! Ako ipak nije tako onda ti nesto definitivno nije u redu sa karticom!

Jel vi ljudi vidite koji on monitor ima ?

Poslednja izmena:
1280x1024 jel tako ?
Ima veze premala je rezolucija da bi video neki napredak sa 4850.

poz

Ma mora da primeti razliku ovako ili onako, nije valjda toliko operisan. Kad odvrne detalje sve ja High, AA, AF mora da bude razlike

ok, ljudi vratio sam graficku i odlucio se da za iste pare nadjem negde polovnu 4870 , imate li neki savet na sta da obratim paznju pri kupovini osim na garanciju. Koji prozvodjac je dobar itd??
p.s. hvala vam svima na savetima

Mislim da si pogresio sa tom karticom sto si vratio. 9600GT i 4850 se nikako ne mogu da porede. GTS250 je za niansu brza od 4850,to bi vec bilo neko poredjenje,ali poredjenje samo u igrama...samo ako se planiras igrat u 3d marku.😛
Opste poznato je da nvidia ima bolje rezove od ATI-ja u 3d marku 06. Na 1680x1050 4850 sa 1gb ce da raznese 9600GT,ali samo nece ako ti imas neku sakatu 4850 😀

Poslednja izmena:
neces imati mnogo vece rezultate ni sa polovnom 4870 sa 512mb od ove 4850 tj opet ces biti nezadovoljan...3dmark nije merodavan jer sam ja imao 2500 bodova manje na sapphire 4870 od 8800gts sto nema veze sa vezom

pa verovatno ste upravu , ali sam shvatio da za 100 eura max moze mnogo dobra polovana 4870 sa garancijom da se nadje a to je za moje igracke apetite vise nego dovoljno , a i mnogo brze od 4850 . Samo ne znam kakav tacno model da trazim ??

@brancic

Jel ti citas uopste sta ti ljudi pisu ovde? Procitaj post od matrixxsu, decko ti je sve rekao!

I ja da se ubacim, elem, imao sam 3850 sa 512 Mb Power Color koji je radio na klokovima 3870, prodo i uzeo asus 4850 sa 1 Gb. Em nece da se klokuje, malo li povecam frekv. gpu-a ili memorije u igrama ima crne poligone, em se dere ko luda a recimo u shiftu u rez. 1680 x 1050 je za nijansu brza od prethodne, bacih 80 evra koliko me je izasla doplata. Mozda je problem u proc., celeron 3200 koji radi na 4 Ghz, ima brzinu ali nema kes. Nista, skupljamo pare za i5 pa cemo videti.

A da pogledas procenat iskoriscenja graficke iz riva tunera? Ako nije na 100% znaci proc te kolje

Ajd ovako....meni je isti problem bio sa prelaska sa 7600GT na 4850...problem je rešen novim monitorom...Obzirom da momak ima ok procesor mislim da bi trebalo da proba sa nekom većom rezolucijom.Ja imam Saphirovu koja se ne da klokati ali radi na def ko blesava.I pustite testove...trebalo bi da se gleda totalni učinak...meni je sve na high i max 😀

Taj novac koji bi dao za bolju grafiku iskoristi za bolji monitor a novac skupljaj za neku 5xxx seriju.Sad se nikako ne isplati menjati grafiku kad je malo zahtevnih igrica na tržištu(ja svaku koju sam instalirao sa mojom 4850 teram u max sve i nemam problema) i pri tom izlaze grafike novije generacije.

Nazad
Vrh Dno