Šta je novo?

MSI 40/12/48 problem snimanja preko 12x

soda

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2002
Poena
609
Imam dotični snimač i prije je sve radilo OK, ali sada ako probam snimati na brzinama preko x12 nero javi gresku no seek complete i snimanje je neuspsno. Nekada dođe do 2% pa se CD može iskoristiti ponovo, a nekada pređe nogo više (10-20%), pa onda izbaci grešku i CD je neupotrebljiv.

Da li je neko imao ovakvih problema i kako ih je resio?

Da li je možda leća prljava, pa zato neće brže ići (primetio sa da je i čitanje postalo malo lošije nego prije)?

Proveri da ti se slucajno rezac nije vratio u pio mode. Pogledaj search na forumu za taj pio, a kako da ga vratis u dma, zavisi od operativnog sistema koji nisi napisao, a usput bi mogao napisati i koja ti je konfiguracija.

Ma batali konfiguraciju cime rezes, mislim kojim programom ako nije Nero onda je to do programa odmah da ti kazem, zvuci mi kao neki Easy CD Creator?

Snimač je nije u PIO modu (to sam odmah proverio), nego u Multi-World DMA 2, tako da nije to.

Za snimanje koristim Neru 5.5.9.0.

Konfiguracija:

Duron 750@848
KT133
256 SD RAM
Radeon 9000
CL Labs Live 5.1

Još jednom da kažem da je prije sve radilo kako treba, ovo se počelo događati prije nekakvih 15-20 dana.

Ideje?

soda je napisao(la):
Snimač je nije u PIO modu (to sam odmah proverio), nego u Multi-World DMA 2, tako da nije to.

Za snimanje koristim Neru 5.5.9.0.

Konfiguracija:

Duron 750@848
KT133
256 SD RAM
Radeon 9000
CL Labs Live 5.1

Još jednom da kažem da je prije sve radilo kako treba, ovo se počelo događati prije nekakvih 15-20 dana.

Ideje?

Bre na svi rezaci koje sam ja gledao stoji UDMA MODE 2 (tj UDMA 33) a Multi-Word DMA 2 nije isto cacni ti to malo bolje probaj da promenis i tome slicno pa ako ne pomaze najbolje je da odneses kod nekog drugara da probas pa ako kod njega radi normalno reinstaliraj windows. Za rezanje najstabilnije ti radi W2K ili WXP i Nero.

studiovpc je napisao(la):
Bre na svi rezaci koje sam ja gledao stoji UDMA MODE 2 (tj UDMA 33) a Multi-Word DMA 2 nije isto cacni ti to malo bolje probaj da promenis i tome slicno pa ako ne pomaze najbolje je da odneses kod nekog drugara da probas pa ako kod njega radi normalno reinstaliraj windows. Za rezanje najstabilnije ti radi W2K ili WXP i Nero.

Za svaki optički uređaj (noviji) stoji multi-world... siguran sam, tako mi je i na snimacu i na DVD-u i na proslom CD-u....

Windows sam danas sredio (zbog nečeg drugog) i to Win Xp.

soda je napisao(la):
Za svaki optički uređaj (noviji) stoji multi-world... siguran sam, tako mi je i na snimacu i na DVD-u i na proslom CD-u....

Windows sam danas sredio (zbog nečeg drugog) i to Win Xp.

Ne bih rekao za taj Multi-Word DMA nisam siguran za to trebalo bi da stoji UDMA Mode 2. Bre na 100 uredjaja sam tako vidjao, raspitaj se malo. Mult-Word Dma stoji samo kod citaca, a kod rezaca udma 2

Ne bih rekao za taj Multi-Word DMA nisam siguran za to trebalo bi da stoji UDMA Mode 2

Ja ima GCE-8481B 48x24x48, pa mi je isto Multi-World DMA 2, a ne UDMA 2. Kako da ga namestim da bude UDMA 2 mod i sta bi se konkretno dobilo time? Gde god sam video stoji Multi-World DMA 2, na svim pisacima!

micens je napisao(la):

Ja ima GCE-8481B 48x24x48, pa mi je isto Multi-World DMA 2, a ne UDMA 2. Kako da ga namestim da bude UDMA 2 mod i sta bi se konkretno dobilo time? Gde god sam video stoji Multi-World DMA 2, na svim pisacima!

Evo ti slika pa pogledaj sta stoji!

To je OK, i kod mene stoji DMA if available, ali on automatski ukljuci Multi-World DMA 2, a ne UDMA 2? Sam je na sekundarnoj grani, kao master, ploca GA-7ZXE, pa ako znas sta bi jos trebalo da se podesi, javi!

micens je napisao(la):
To je OK, i kod mene stoji DMA if available, ali on automatski ukljuci Multi-World DMA 2, a ne UDMA 2? Sam je na sekundarnoj grani, kao master, ploca GA-7ZXE, pa ako znas sta bi jos trebalo da se podesi, javi!

Bre ja imam MSI KT3 Ultra 2-BR, i u biosu nisam cackao nista konkretno za rezac tj ide grane, uvek mi bre bilo ovako, probaj da instaliras nove drivere za plocu ja imam Via 4.45v Hyperion, a i sa starim mi radilo normalno stvarno neznam do cega je to. Jos nesto u biosu mi konkretno za rezac stoji ukljucen "32-bit Transfer Mode" ali i bez njega mi pise isto tako da stvarno neznam do cega je to, i gde god da sam video pise to isto jer svaki noviji rezac mora da radi na UDMA 33 tj UDMA Mode 2, bre gde god da sam gledao tako je probaj sa driverima

za sodu

Probaj da promenis medij. Ako je isto, probaj da vidis da li postoji novi firmware za tvoj rezac.
Probaj da povecas ultrabuffer u nero (stavi koliko hoces ali ne vise od 64MB).
I ako nista ne resava, probaj sa nekim drugim programom.
Ako ni to nece bez greske, nosi ga na reklamaciju.

&Srecno!

Re: za sodu

DS9 je napisao(la):
Probaj da promenis medij. Ako je isto, probaj da vidis da li postoji novi firmware za tvoj rezac.
Probaj da povecas ultrabuffer u nero (stavi koliko hoces ali ne vise od 64MB).
I ako nista ne resava, probaj sa nekim drugim programom.
Ako ni to nece bez greske, nosi ga na reklamaciju.

&Srecno!

Konačno nesto normalno....

Probao sam druge medije, sprzio sam jedno 6-7 i ni jedan ne valja (ista stvar, no seek complete). Sto se tice frimwarea, da li može da utiče ako nesto promenim, sad ne znam kliko ćeš me svatiti, ali sve do nedavno, sve je šljakalo kako treba.

Ovo sa ultrabufferom probam....

Najverovatnije da je snimač nešto u kvaru, pa će biti najverovatnije ova reklamacija najproduktivnija.

I da za ove ljude koji se bakću sa UDMA 2 i Multi-World DMA Mode 2, nemojte vise....

Siguran sam da za svaki stoji Multi-World.... i tu nema šta da se priča (možda zvučim bahato, ali kada sam siguran, siguran sam)

Pozdrav.

no seek complete

Pa, ako znas (potrazi na mrezi) da ima noviji firmware za tvoj model rezaca, od onog koji je na samom rezacu, prvo njega promeni, pa vidi dal` sredjuje stvari.
Da se meni desava ovako, proverio bih i da li je sa ASPI sve u redu (vidi sta prijavljuje nero info tool), mada je to najverovatnije ok.
Kako stoje stvari, izgleda da je do rezaca, pa kad budes bio siguran da na drugoj konfiguraciji (kod prodavca) isto nece raditi dobro - nosi ga na reklamaciju.
Ne znam, mozda bih proverio da nije zbog slabijeg napajanja, probao da ga stavim u nekom drugom rasporedu (master, slave).., al` ako je bio ok pre mesec dana a sada nije, onda ce to tesko vredeti.

Vrh Dno