Šta je novo?

MSDN AA -> besplatan software za studente!!!

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Naime, posle prijavljivanja za MS CCC takmicenje, koje se od ove godine odrzava i kod nas, a organizator je naravno MS, bio mi je potreban software za programiranje. Iako je ETF clan MSDN AA programa, i trebalo bi da sav softver mogu da iznajmim na fax-u, to josh nije proradilo, pa sam se malo zalio kod MSa, i oni mi rekoshe: "dodji sredicemo neshto". Ja dosh'o tamo, kad oni meni MS Visual Studio.NET 2003 Professional 60day trial(DVD u lepoj kutijici) u ruke. As simply as that. Jeste da je trial, ali je brate LEGALNO. Prvi MS paket koji imam LEGALNO.
Koga zanima neshto vishe o CCC ili MSDN AA, neka ode na www.microsoft.co.yu/academic , tamo ima dosta informacija.

:D
Pa shta s'tim ?
Ko da si otkrio Ameriku.

A gde si video da postoji NELEGALAN Trial Software ?? :mrgreen:

Pa svi nude trial verzije besplatno i Borland i MS njihovih alata na oficijalnim sajtovima za skidanje.
Da se nelazemo taj trial software mozesh da okacish macki o rep kad istekne 60 dana. ( i vishe nemozeh ni da ga instalirash sa DVD-a)

Ja mislio dele stvarno za dz visual studio bar studentima :)

Da si malo vishe paznje posvetio postu umesto shto pishesh komentare "kao da si otkrio Ameriku :cuss: ", primetio bi da sam napisao da je ETF korisnik MSDN AA programa, i da studenti ETFa ( i ostalih fakulteta clanica MSDN AA programa) imaju pravo da iznajmljuju SAV software (sem office-a) besplatno, i naravno ne TRIAL verzije. Bolje da si cutao nego shto ovako iskomentariosao. Nigde nisam pomenuo da mi je to prvi LEGALAN TRIAL SOFTWARE!!!!
Ovo moze biti vrlo koristan post nekom studentu koji je sa ETFa, PMFa, FONa, M. Pupin-a iz Zrenjanina itd. (lista fax-ova je na MS sajtu), jer vecina njih ni ne zna da moze besplatno da dobije legalan software. :Naravno, ima ljudi kojima ovaj post nece biti od koristi, niti zanimljiv, ali to ne znaci da svako od njih treba k'o ti da pljuje gde stigne :cuss: .
Pozdrav

Josh najbolje da naplacuju trial softer. Da su imalo korektni studenti bi trebali da dobijaju punu verziju, jer je to u interesu M$-a koliko i samih studenata.

Na akademskim ustanovamo je legalizovano postojece stanje, tj postojeci
softver ( U FAZONU DOK STE STUDENT BILO KOJEG FAKULTETA, SVE STO IMATE JE LEGALNO - napomena : fax koji ima ugovor sa MS-om ). MIcrosoft to ne radi zbog nas nego zbog sebe: ako toliko mladih studenata progrmira u MS okruzenju, popularizuju ga , u suprotnom ako krenu sa zakonskim represalijama ljudi ce se okrenuti Open Sourceu, smanjujuci samim tim bazu programera u MS okruzenju i na dalje staze i bazu korisnika MS okruzenja.

Ajd ponovicu pricicu oko MSDN AA malo detaljnije, pa ce me neko valjda shvatiti.

Nemanja je napisao(la):
Na akademskim ustanovamo je legalizovano postojece stanje, tj postojeci
softver ( U FAZONU DOK STE STUDENT BILO KOJEG FAKULTETA, SVE STO IMATE JE LEGALNO - napomena : fax koji ima ugovor sa MS-om ).

Ovo je delimicno tacno. Onim ugovorom koji je josh Djindjic potpisao sa MS-om je omogucemo svim amademskim institucijama da dobiju besplatan software, i nekim fakultetima (valjda onima koji su to trazili) je data besplatna 1 godina korishcenja MSDN AA (MicroSoft Developer Network Academic Allianse), dok svaku sledecu godinu fakulteti placaju regularno (tj oko 800$). Izmedju ostalog, MSDN AA omogucuje fakultetu da svojim studentima daju software koji dolazi u okviru MSDN AA paketa (znaci sve sem Office-a), koji student moze koristiti iskjucivo u nekomercijalne svrhe. Na to ga obavezuje ugovor koji potpisuje prilikom iznajmljivanja software-a, tj. EULA koja, koliko znam sa ETFa ima ~50 shtampanih strana.

Evo spiska fakulteta koji imaju MSDN AA ( u Beogradu):

Advanced School Of Electrical Engineering
Beogradska Poslovna Skola
Faculty Of Electrical Engineering
Faculty of Mathematics
Faculty of Org Science
MATHEMATICAL HIGH SCHOOL
Visa Elektrotehnicka Skola

U Zrenjaninu:
Technical Faculty Mihajlo Pupin

Ovo NIJE kompletan spisak, za fakultete u drugim gradovima spisak imate na www.msdnaa.com

Za vishe informacija:
www.microsoft.co.yu/academic
www.msdnaa.com

Vrh Dno