Šta je novo?

msconfig

milos_r

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
619
msconfig.gif

Moze li mi neko pomoci oko startup-a. Sta treba da ostane a sta bi moglo da se izbrise? Malo mi se komp usporio pa sam mislio da je tu problem.
Hvala unapred :wave:

Poslednja izmena:
Obrisi Norton i stavi KAV ili NOD32. Masina ce da ti poleti😉

kUdtiHaEX je napisao(la):
Obrisi Norton i stavi KAV ili NOD32. Masina ce da ti poleti😉

Da ali nakon godinu dana koriscenja i silnih update-ova nesto mi se i ne radi to.
A i komp mi radi sporije tek od skora tako da nisam siguran da je norton krivac.
Hvala na predlogu.

Defragmentuj disk, nadji RegSupreme i ocisti registry bazu. To ce ti pomoci.

Pa redovno radim defragmentaciju i koristim program perfectdisk 7 a sto se tice registry baze nisam bas toliko vest da bi se sa tim igrao. Nadao sam se da ce mi neko reci sta mogu bezbedno da destikliram sa liste i da ce komp raditi normalno.

Skini Registry Mechanic 4 i odradi full scan pa Repair. Ne bi trebalo da pravi nikakve probleme (ako posle toga Windows ne bude hteo da se digne, znači da nije ni valjao 😉 ).

Sa liste odčekiraj nwiz, NVMixerTray, Microsoft Office, realsched i NvMcTray.

Realsched - ne potreban (RealAudio Scheduler)

Adobe Reader Speed Launch - ne potreban (ubrzava otvaranje pdf dokumenata,i to manje-vise)

Microsoft Office - ne znam sta ce ovo u start-up-u? Jel dizes nesto od office programa sa windows-om?

MSTMON_N.EXE - pretrazio sam malo po sajtovima.....rekao bih da je neki SpyWare osim ako nemas Konica Minolta nesto?? To bi trebalo malo proveriti....

Twix je napisao(la):
Realsched - ne potreban (RealAudio Scheduler)

Microsoft Office - ne znam sta ce ovo u start-up-u? Jel dizes nesto od office programa sa windows-om?

...

Dize Officov meni

Twix je napisao(la):
MSTMON_N.EXE - pretrazio sam malo po sajtovima.....rekao bih da je neki SpyWare osim ako nemas Konica Minolta nesto?? To bi trebalo malo proveriti....

IMAM KONICA-MINOLTA STAMPAC

Cak i da sve to izbaci, mislim da nece dobiti neko ubrzanje.
Mogao bi da obrises sve iz c:\WINDOWS\Prefetch\

ja sam sve osdtiklirao iz startupa i za sad (oko 8meseci) sve radi ok. ovo, koliko sam ja upucen, utice na brzinu podizanja windowsa i pocetno zauzece memorije.
sto se tice sys mechanica imam verziju 4.0i , koja je negde oko 30-40 mb, i radi sasvim korektno.
za neko ozbiljnije ubrzanje morao bi da cackas po servicima i registry-u, sto je odlicna stvar ako znas sta radis. ako te ne mrzi pogledaj malo vise o tome na www.tweakxp.com

he he he...

Moj msconfig run izgleda kao na slici dole...

Namesteno za gaming, iako uvek kad pokrecem komp (a restartovanje se u poslednje vreme veoma retko desava, masina radi non stop), startujem naravno i KAV, MS AntiSpyware i RMClock (Cool'n'Quiet). Ako hocu nesto da igram, onda se lepo ubije mrezna konekcija *ADSL, pa onda iskljuce pomenuta tri programa i u task manageru ubije ksvc (servis kasperskog, koji zauzima 23 MB!). Masina se vraca na 2700 MHz konstantno i opet sve radi ki zmaj...

Prilozi

• Untitled-1.gif
    Untitled-1.gif
    19.7 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Crni je napisao(la):
Da se ja pitam sto rece Maxa ja bih sve to pobrisao 😀
A onda bih jos malo proceprkao po registry-ju i pobio jos stosta sto se sigurno pokrece pored uslikanog 😉

Evo jedan koristan programcic koji je btw mali, besplatan, a koristan :d
http://www.sysinternals.com/files/autoruns.zip

Cemu sluzi pomenuti programcic i zasto bi se ucitavale sve te stvari u startup ako mogu normalno da se obrisu i sve da radi. Recimo pomenuti stampac.

Nazad
Vrh Dno