Šta je novo?

Ms Word

Born2Kill

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
Imam prob nervira me MS Word sto svaki dokument otvara poseban word ocu da mi u jednom word-u otvara sve dokumente jel nekad radim sa 10 u usto vreme ...
nadam se da ste razumeli da li moze ovo da se izvede ili ne ???
hvala

Born2Kill je napisao(la):
Imam prob nervira me MS Word sto svaki dokument otvara poseban word...

Kako bre svaki dokument otvara posebni Wordhrkk !?
Word otvara vise dokumenata u razlicitim prozorima, ali to cini jedan Word🙂 ! Na sta bi licilo kada bi u istom prozoru otvorio vise dokumenata😛 , mislim da je ovo tesko i zamisliti, UZAS!type;

Imam prob nervira me MS Word sto svaki dokument otvara poseban word ocu da mi u jednom word-u otvara sve dokumente jel nekad radim sa 10 u usto vreme ...
hvala

Lako.

Tools > Options > Windows in taskbar (uncheck)

Pozdrav, Cale

hvala

Razumeo, nego šta.

Radi se o takozvanom "Multiple Document Interface" (MDI) i "Single document interface" (SDI)
Kod SDI kada otvoriš više fajlova u wordu, za svaki od njih se na taskbaru pohavljuje posebna ikona (nisu to novi word fajlovi (Winword.exe) već samo nove ikone za svaki otvoreni fajl - tako da ti njihovo otvaranje ne opterećuje memoriju kao kada bi se svaki fajl otvarao u novom wordu. Ali ti ipak zatrpava taskbar.
Kod MDI je obrnuto - na taskbaru ima jedna winword ikona iako si otvorio veći broj word dokumenata, a između dokumanata ideš tako što u Wordu klikneš na meni "Windows" i odabereš koji će od otvorenih dokumenata biti aktivan.

Posle ove dosadne ali kratke teorije da ti kažem i ono što te zanima. Rekao si "ocu da mi u jednom word-u otvara sve dokumente jel nekad radim sa 10 u usto vreme ... " Na žalost u Wordu 2000 (u Wordu 97 to je da kažem "prirodna" odlika worda; a u Wordu 2002 takođe postoji mugućnost da biraš između MDI i SDI) - to nije podržano. Vrlo glupo ali Word 2000 nema ugrađenu podršku za "Multiple Document Interface" već samo za "Single document interface" Iako Excel i Powerpoint u Officeu 2000 imaju tu podršku Word je nema?! U Excelu to možeš promeniti tako što ideš na Tool > Options > View > Windows in Taskbar pa ga tu "otkačiš" ili "zakačiš". Ali u Wordu to nije moguće.

Majkro$oftovu odluku i objašnjenje o ovom postupku možeš naći na: http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q230/6/84.ASP

Međutim, ima i za to nekoliko rešenja (iako mnogi tvrde da za ovaj problem nema rešenje). Teža su da pređeš na word 2002 ili da se vratiš na Word 97. Lakše (i čini mi se najprihvatljivije od dosta ponuđenih) je da sa
http://forums.compuserve.com/gvforums/default.asp?SRV=MSOfficeForum&SEC=7&FID=3675 skineš fajl koji ze zove ".ZIP" - da baš tako?! i u njemu ima fajl pod nazivom ""Windows in Taskbar.dot" a njega treba da kopiraš u Wordow Startup direktorijum. (da bi našao gde se nalazi tvoj Wordow Startup direktorijum otvori Word i idi na: Tools + Options + File Locations i pod Startup pogledaj putanju (ako se ne vidi cela klikni na Modify pa će se viditi cela) i to je to - Word 2000 će se ponašati kao Word 97 tj. kad otvoriš više dokumenata na taskbaru ćeš imati samo jednu ikonu Worda.

Mogao sam ja to i kraće, bez teorije, ali sam se malo zaletio...😀 😀

Aponen o tebi nemam reci !!! A ti ako ti riba nije dala nemoj da se istresas ovde nego lepo kukaj nekom drugom a ako ne zelis da pomognes onda nemoj ni da odgovaras time sto si dobio +1 post na moju temu nista nisi dobio 🙂

Visente hvala puno uspelo je !!!

E da samo jos jedno pitanje kako ce office da radi sa win2k tj da li radi sve ok ???

Aponen o tebi nemam reci !!! A ti ako ti riba nije dala nemoj da se istresas ovde nego lepo kukaj nekom drugom a ako ne zelis da pomognes onda nemoj ni da odgovaras time sto si dobio +1 post na moju temu nista nisi dobio 🙂

Ti prijatelju nauci da artikulises ono sto hoces da kazes, tako da recenice odrazavaju ono sto ti je na pameti i sto hoces da pitas!

Ako ti nesto nije po volji ti prijavi moderatorima, jer ti nemas ingerencije da na ovaj nacin prozivas bilo koga!

Naravski, svaki office (najcesce) radi fino, a za bagove microsoft uglavnom ubrzo izbaci(o) resenja. Neko ce primetiti da je office2000 doziveo 2 service pack-a pa bi (za nekoga) upgrade na officexp bio najzgodniji. Cini mi se (verovatno je subjektivno) da mi (oxp) radi nesto stabilnije.

Inace, omladina je danas mnogo prgava. Spucali bi se medjusobno samo zbog ruznog pogleda. Odma` se `vataju za sexualne neaktivnosti i brain damage. A nit` je bila potrebna akcija, nit` reakcija. Ne bi bilo lose da cesce pogledamo ovakve i slicne linkove http://www.uzice.net/yasi/bonton.htm
Ima tu jedan fin podnaslov: Budite tolerantni

A, zanimljivo je kako ljudi iste stvari razlicito dozivljavaju. Covek ovde trazi resenje (sto je sasvim ok) da mu u jednom word-ovom prozoru bude otvoreno 10ak dokumenata, zato sto ga nervira da po razlicitim prozorima juri dokumente.
Ja npr. sam (sasvim suprotno) bio odusevljen kada je word2k sa sobom doneo SDI, jer mi je bas to trebalo posto radim sa vise word dokumenata. Samo pogledam taskbar, click, i tu mi je bas onaj .doc koji mi treba. Sa MDI treba najmanje dva clicka. Mislim nije mi to razlog, nego mi se tako cini prirodnije. Naravno, ovo je sasvim subjektivno.

Btw, fala Visente, super info.

Nazad
Vrh Dno