Šta je novo?

MS train simulator vs trainz

dzzel@

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Molio bih za vaša iskustva sa MS train simulatorom. Do sada sam se zabavljao sa trainzom ali nisam zadovoljan kako program radi. Tb na 1000mhz 256mb memorije i mx 400 muku muče kada se poteraju 2-3 voza istovremeno. Pošto nisam probao train simulator a nameravam da ga nabavim voleo bih da saznam kakva su vaša iskustva.
Pozdrav.

Obe igre su jednostavno neoptimizovane. Ja sam obe probao na GeForce 3 Ti500 i nije neka velika promena. Deinstalirao sam ih nedavno jer nemam vremena da se igram trenutno, a dosta mi mesta zauzimaju. Inace, mislim da je MS Train simulator malo bolji.
Mada, da si video slicnu igru za Sony PSX 2, bacio bi PC kroz prozor. Sve ide u savrsenih 60 FPS sa ogromniom brojem detalja... Cak u nekim delovima se ni ne moze razlikovati dali je u pitanju snimak sa TV - a ili igra....

MS Train Simulator je malo dosadan... Trainz nisam probao, ali ako je ko MS TS onda ne moram ni da ga probavam... govorim o gameplay-u, naravno.
MS TS je poprilicno dosadan jer ne radis nista... nema akcije. Stani ovde, kreni tamo, uspori ovde... nema nikakve zivosti oko i na pruzi (izuzev jednog jelena koji je pretrcao sine) + veoma mali prostor za kretanje. Flight Simulator makar nije time ogranicen.

Mico, koje drajvere si koristio, na GF3TI200, oc@220/480MHz, ATHLON 1400, 512MB, sve je radilo perfektno- dobro ne bas perfektno, ali preko 22fps.... Naravno na najperverznijem maximumu....

byMaX je napisao(la):
Mico, koje drajvere si koristio, na GF3TI200, oc@220/480MHz, ATHLON 1400, 512MB, sve je radilo perfektno- dobro ne bas perfektno, ali preko 22fps.... Naravno na najperverznijem maximumu....

Max, ti i ja se uvek svadjamo oko toga da nesto kod tebe ide a kod mene ne. Recimo comanche 4 mislim da je bio u pitanju. Pa ceo net bruji da je razocarao po pitanju optimizacije, a kod tebe radi OK....
Evo sada kazu da tek sa punim Geforce 4 i sa nekim ljutim Athlonom radi kako treba.

Naravno da imam sve adekvatne drajvere. Nisam bas, ustvari, daleko da sam "amater" samo nemam vremena da se eksponioram nesto.

Igra je jednostavno neoptimizovana i to je to. Inace, imam Coper na 850 sa 512 MB pa iako je to ipak duplo losije od tvog Athlona otprilike, igra ne bi smela da zapinje na toliko megaherza u svakom slucaju.

Inace, moja "referenca" za dobru optimizovanost igre su recimo Max Payne, Wolfestein, 4X4 Evo 2 (fantasticna optimizacija za prostor koji prikazuje), Soul Reaver 2 itd....

Mica je napisao(la):
Max, ti i ja se uvek svadjamo oko toga da nesto kod tebe ide a kod mene ne. Recimo comanche 4 mislim da je bio u pitanju. Pa ceo net bruji da je razocarao po pitanju optimizacije, a kod tebe radi OK....
Evo sada kazu da tek sa punim Geforce 4 i sa nekim ljutim Athlonom radi kako treba.

Naravno da imam sve adekvatne drajvere. Nisam bas, ustvari, daleko da sam "amater" samo nemam vremena da se eksponioram nesto.

Igra je jednostavno neoptimizovana i to je to. Inace, imam Coper na 850 sa 512 MB pa iako je to ipak duplo losije od tvog Athlona otprilike, igra ne bi smela da zapinje na toliko megaherza u svakom slucaju.

Inace, moja "referenca" za dobru optimizovanost igre su recimo Max Payne, Wolfestein, 4X4 Evo 2 (fantasticna optimizacija za prostor koji prikazuje), Soul Reaver 2 itd....

Ahem... Evo ovako, dodji i pogledaj... Jedan mali info: kod ortaka koji inace zna dosta o kompovima, i ima GF3Ti500, Athlon XP na 1700MHz!!!, Gigabyte KT266A plocu (znaci sistem dosta brzi od mog).... ima barem 10% losije performanse u SVIM igrama (nekim 5% u nekim 15% ali prosek je 10%, to smo proveravali sto puta) od mene sa SDR sistemom , 1400MHz i GF3 karticom, sa istim 28.32 drajverima... E sada, pitaj boga zasto je to tako... ja ljudima govorim da ja je#eno dobro instaliram i podesavam WinME, drajvere, i sve ostale stvari koje se daju tvikovati... Plus, sistem mi ne dize nista sto ne treba (igranje sa regeditom i msconfig.exe-om)... ucitava se za 8-10 sekundi (od kako se ispise Starting windows millenium.... ) do trenutka kada je disk stao da trkelja...

MaX Payne jeste odlicno optimizovan, ali je i dalje sa malo poligona (teksture su odlicne, efekti takodje, ali je to prakticno poly count jednog Quake-a 3). SoulReaver jeste odlicna masina, slazem se... Wolfenstein je najbolje tweakovana Q3 masina, ali se ne slazem za 4x4 Evo.... Pa ono ima jako malo poligona, sam truck ima oko 150-180 poligona , sto je smesno.... Jeste da je view distance ok, mada mozda mislis kako igra radi na sporijim masinama... Da li si video mozda onu drugu trku dzipova... ?

Nazad
Vrh Dno