Šta je novo?

MS Office Compatibility pack pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme olfrud
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

olfrud

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
619
Ako se instalira Office Compatibility Pack za MS Office 2003, da li to znachi da ce word po default-u da snima dokumente u formatu za 2007 i stoga taj fajl nece biti moguce otvoriti sa drugim wordom (iz office-a 2003) koji nema instaliran compatilibility pack?

Kapiram da mislis na obicnu save opciju u kojoj ces imati mogucnost tj. odabir da li zelis da bude kompatibilan sa starijim Office-om.Znaci kad budes sacuvavao imaces mogucnost da odaberes da bude kompatibilan sa starijom verzijom(2003),inace po defu ce sacuvavati u formatu za noviji office.

Poslednja izmena:
Kod mene je instaliran Compatibility Pack i po default-u čuva u starom .doc formatu.

Ako se instalira Office Compatibility Pack za MS Office 2003, da li to znachi da ce word po default-u da snima dokumente u formatu za 2007 i stoga taj fajl nece biti moguce otvoriti sa drugim wordom (iz office-a 2003) koji nema instaliran compatilibility pack?

Po default-u će snimati u starom formatu, ali će najnormalnije otvarati novi format... to je poenta... koristim ga na poslu...

Da, i meni je to bilo logichno, ali neko je imao problema sa fajlom koji je odneo u stampariju a snimio ga sa wordom uz instalirani pack.
"By installing the Compatibility Pack in addition to Microsoft Office 2000, Office XP, or Office 2003, you will be permitted to open, edit, and save files using the file formats new to Word, Excel, and PowerPoint 2007." E to "save" me dodatno zbunjivalo, jer ne vidim gde se explicitno moze snimati za ver.2007 pa sam mislio da je mozda po defaultu to to.

aha, default extenzija za Word 2007 vishe nije *.doc nego *.docx... to nisam znao 🙂

Koliko sam ja shvatio compatibility pack konvertuje file iz 2007 u 2003 prilikom otvaranja, prilikom snimanja konvertuje nazad iz 2003 u 2007 format.
Dakle ne otvara ga automatski vec se uvek rade konverzije.

Za word ne znam kakvih ima problema ali kod excela ima zezancija sa bojama.
Excel03 radi sa (valjda) 40 boja a excel07 sa mnogo vise.
I onda ako se sa excel03 otvori excel07 file on konvertuje boje tako da npr. sucmurastozeleno ispadne drukcija zelena, a ako se odma iz excel07 snimi u excel03 format ispadne zuto i ako napravis izmene u excel03 i snimis nazad u 07 formatu i ostane drukcija boja zauvek. (Resenje je da onaj koji ima excel07 koristi samo paletu excel03 boje).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno