Šta je novo?

MS Office & Acrobat

drapin

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.07.2001
Poena
710
Da li neko ima instaliran Adobe Acrobat 5.0 (znaci "big one", ne Reader) na masini na kojoj ima i Office XP ???
Acrobat bi trebao da se integrise u Office da bi se Word i Exell dokumenti mogli konvertovati u pdf, ali od toga kod mene ni traga ni glasa ! :mad:
Istina, lepo pise da se integrise u Office 97 i 2000, ali prosto ne mogu da poverujem da se ne integrise u XP, pa ista su generacija !!!

drapin je napisao(la):
Da li neko ima instaliran Adobe Acrobat 5.0 (znaci "big one", ne Reader) na masini na kojoj ima i Office XP ???
Acrobat bi trebao da se integrise u Office da bi se Word i Exell dokumenti mogli konvertovati u pdf, ali od toga kod mene ni traga ni glasa ! :mad:
Istina, lepo pise da se integrise u Office 97 i 2000, ali prosto ne mogu da poverujem da se ne integrise u XP, pa ista su generacija !!!

i mene to interesuje!!! uopste mi nisu jasni - acrobat je cini mi se izasao posle office-a,... bar neki update da naprave!!!??? :confused:

A sta to konkretno hocete da uradite a da ne moze?
Tacno je da se u Office 2000 pojavi gore ona "acrobat" ikona, a u OfficeXP ne. No, konverzija doc stranica u pdf radi bez problema u XP/Acrobat 5 kombinaciji.

Pojavi se samo je treba iskopati medju opcijama...

Bas tako... Odete na "print", pa kao stampac izaberete "Acrobat Distiler".

hvala! vrsi posao!!! :) :wave;

Re: vidi ti to...

ZoNi je napisao(la):
da, stvarno vise nema te ikonice
Ne pojavljuje se vise ikona. Akrobat 5 ubacuje stavku u glavnom meniju. Ispred helpa bi trebao da se pojavi meni Acrobat. Kod kuce nemam doticnu kombinaciju pa cu pogledatai sutra na poslu jer tamo mi se cini da je tako. Inace koristim print to file i distiler a na taj meni ne obracam paznju pa sad pricam po secanju.

drapin je napisao(la):
Onda sam ja skroz corav :D
Pa gde je, zaboga ???
Tools - Templates and Add-ins pa trazi kod program files\adobe\acrobat5.0\pdfmaker\pdfmaker.dot i instaliraj ga :wave;

Ja sa tom kombinacijom radim vec nekih dvadesetak dana.

Prvo pojavi ti se u Officeu ali tek kada instaliras update na Acrobat 5.05 sa Adobeovog sitea. Prilikom sledeceg startovanja Worda pita te ono da li da pusti macroe ili ne, i posle Always trust Adobe blah blah ti ih yakaci na toolbar.

Sve radi jako lepo, prilikom stampanja u pdf kompletno uradi formatiranje cak i kompleksnijih strana, naravno nasi (serbian latin, dakle unicode) fontovi su tu...

Topla preporuka!

Cale je napisao(la):
Ja sa tom kombinacijom radim vec nekih dvadesetak dana.

Prvo pojavi ti se u Officeu ali tek kada instaliras update na Acrobat 5.05 sa Adobeovog sitea. Prilikom sledeceg startovanja Worda pita te ono da li da pusti macroe ili ne, i posle Always trust Adobe blah blah ti ih yakaci na toolbar.

Sve radi jako lepo, prilikom stampanja u pdf kompletno uradi formatiranje cak i kompleksnijih strana, naravno nasi (serbian latin, dakle unicode) fontovi su tu...

Topla preporuka!
E to majstore, to sam i pretpostavljao...update na 5.05 !
Danas sam se celog dana mucio na poslu da skinem jeb.... 9Mb update-a (preopterecena veza u centru grada u radno vreme). Kad sam uspeo nakon 51-og pokusaja, doslo vreme za fajront, pa me mrzelo da jos radim prekovremeno da bih kliknuo na exe :D
Ali sada barem mogu mirno da spavam, pa sutra izjutra, uz kaficu...
Naravno fala i ostalima na idejama i konstruktivnim predlozima, iskreno receno nisam ocekivao ovoliki odziv na ovu "poslovnu" temu, izgleda da se u ovoj zemlji ipak nesto i radi...:cool:

Nazad
Vrh Dno