Šta je novo?

MS Office 2003 i problemi

burnaby

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
630
Imam problema sa MS Word 2003.
Uredjujem knjigu od 400 strana. Kod bilo kakve manje izmene u tekstu, ili headeru i footeru, word-ov dokument se uveca vise nego duplo. Na primer, pre poslednje izmene, dokument je bio 7 MB a nakon par ispravki uvecao se na 20 MB!!!! Nije mi jasno odakle ovo uvecanje, kada nije doslo do povecanja strana niti dodavanja novih slika u dokument?

Drugi, iritantan problem se javlja sa stilovima dokumenta. Telo dokumenta tj. osnovni tekst je u normalu (stilu), tekst u tabelama imaju svoj stil, nabrajanja svoj itd. Desava mi se da kada, na primer, poravnam tekst u celiji tabele Word primeni istu operaciju na ostali deo teksta!!!!! Kako ovo da izbegnem? Osim toga, samoinicijativno poveca, ponekad, i visinu headera!!!???

Svaka sugestija je dobrodosla

Ja cu ti dati sugestiju sa druge strane: Word nije program koji sluzi za slaganje knjiga. Za to su namenjeni drugi programi - Quark, Ventura, InDesign.

Promeni ime dokumentu.

Znači, snimi iz Worda sa SaveAs.. pod nekim drugim imenom. Izadji iz Worda, pa vrati ime koje ti treba !

PS
Sta mislis, :eyebrows: gde Undo operacija cuva prethodne verzije i sve izmene koje ti napravis u dokumentu?

Poslednja izmena:
Takođe, ako je štiklirana opcija "Allow Fast Save", u Tools->Options->Save, to zna da uveća veličinu fajla znatno. Proveri to!

Word pamti veliki broj undo koraka, i prakticno pre svakog undo koraka on "odradi" sebi jednu kopiju dokumenta. Sve sto ti je ranije receno moze da ti pomogne.
Sa druge strane, nije tacno da se u Wordu ne mogu slagati i obradjivati kompleksni tekstovi i knjige. MS kompletnu dokumentaciju za sve svoje programe radi u Wordu, a ko zeli mogu da mu pokazem word dokumente od po nekoliko stotina strana, sa po 100 tabela, fotki i sl. Sve to radi sjajano samo treba znati. Word je apsolutno sjajan program!

Zahvaljujem se svima na sugestijama.
Slazem se da su za prelom knjige neuporedivo bolji i mocniji DTP programi, medjutim sada nemam luksuz da ih ucim jer moram knjigu urediti ove nedelje.
Imam InDesign, ali nisam uspeo ucitati na elegantan nacin (hocu reci da ne znam) svih 400 strana u InDesign, vec mi dokumente plasira kao jednu stranu i rucno moram dodavati svaku stranu sto je prilicno zamorno i nezahvalno.

Vrh Dno