Šta je novo?

MS napada open source zajednicu

Sta drugo jedna firma koja je ukrala kompletan TCP/IP stack sa sve komentarima iz UNIX-a moze da kaze sem da **** u prazno?

naravno da imaju problema kad:
- Vista prezahtevna i skupa, korisnicima jos uvek ne donosi nista sem problema
- DELL vratio winXP u ponudu na zahtev kupaca
- DELL najavio ubuntu kao opciju pri izboru OS-a (samo je pitanje ko ce sledeci da uradi isto)
- ....

mislim da je bolje da se potrude da kvalitetom zadrze ljude na svom os-u nego sto trose pare na advokate.

Lista onoga sto su ukrali je poduza. Mislim da imaju zaposlene ljude da gledaju sta ima novo u linuxu ili mac-u, kako bi to ubacili u svoje proizvode
Zanimljiv clanak na tu temu http://www.msfirefox.com/
a sto ce tice TCP/IP-a, skoro sam saznao da i windows ima /etc/hosts i jos neke fajlove, koji se nalaze u C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\
Cak ni ime direktorijuma nisu promenili 😉

Na zalost, danas je poenta zastititi a ne izmisliti nesto. Ko zastiti, kao da je i izmislio, kupi sav kajmak!

Lista stvari koje su pokrali je poduža, ko još ne zna priču o OS/2 i Windowsima 95, HPFSu i NTFSu.

Više toga se može pročitati u jednom malo starijem, ali dosta zanimljivom članku: http://www.aaxnet.com/editor/edit029.html

Prije par godina su neizravno pokušali istu stvar preko SCOa kojeg su financijski pomagali. Zna se kako je to završilo. Ovaj put imaju drugačiju i rekao bih opasniju strategiju ... malim koracima, dealovima kao što je onaj sa Novellom doći do kritične mase i tada mogu reći: "koristite softver sa našim patentima koji nije pokriven M$ licencama ... platite nam". Ne moraju ništa ni dokazivati, bez obzira na to što i inače ne bi ništa našli ili bi teško mogli dokazati da je to doista njihovo.

Poslednja izmena:
Nema od toga nista... Koliko sam video za taj dil sa novelom majkrosoft je izgubio 3puta vise nego sto je dobio od novela.. ovo je cito da negativno popularisu linux jer im je postao ozbiljna konkurencija... patenti tipa start meni i sl. ce ako se potegnu na sudu biti verovatno invalidovani i to je to...

Linus je lepo rekao sve... 🙂

Nazad
Vrh Dno