Šta je novo?

MS Jet na Win 7 x64 - pomoć

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
845
Imam da povežem Access (.mdb fajl) bazu sa C# kodom u Visual Studio 2008, medjutim koristim Win 7 x64 i nemam MS Jet database engine. Po Majkrosoftu, ne postoji MS Jet instalacija za Win 7. Opet po Majkrosoftu, naslednik je MS SQL Server, koji je instaliran zajedno sa VS, ali iako je pokrenut, upotrebljivu vezu sa bazom nije moguće ostvariti. Programi pucaju čim dodju do linije koja otvara vezu sa bazom. Što je još bolje, probano je sa SQL bazom pravljenom preko MySQL i opet se prijavi da nema nijednog aktivnog database servera. Isti taj kod na XP radi bez problema.

Ne znam kako ovo da rešim. Potrebna mo je ova prva veza, sa Access fajlom.

Koja tacno greska je u pitanju? Ako je ova
Kod:
The ‘Microsoft.Jet.OLEDB.4.0′ provider is not registered on the local machine.
onda je resenje instalacija office connectivity komponenata odavde, jer ako se dobro secam JET driver je zamenjen ACE driverom za 64bit verziju.
Takodje je potrebno eksplicitno podesiti platform target na x86 u build opcijama projekta, a ne ostaviti AnyCPU.

U svakom slucaju moguce je povezati se na access na win7 x64. Takodje sam pre nekoliko meseci napisao tiny app u c# koji sluzi za scheduled konvertovanje podataka iz access baze u excel i do sada radi ok (jos se niko nije zalio :D )

Anyway, ako ovo ne proradi, uvek je tu ODBC :D

Ta je greška. Skinuo, instalirao, promenio i sada radi. Hvala veliko.

Nazad
Vrh Dno