Ne staje zbog hladnjaka za CPU.
Staje u MS Titan ili MS Black Widow.
Ms Titan i Widow dolaze sa po 3 ventilatora. Skuplji su modeli od Winstona, ali vredi. Vise ventilatora, vise mesta za CPU hladnjak, fan kontroler.
P9 Lite TT
winstona nigde nema u ponudi nedeljama...
ako nego cuje da se negde pojavio, neka javi
Verovatno snimili da je trazeno pa hoce da mu napumpaju cenu.
Verovatno snimili da je trazeno pa hoce da mu napumpaju cenu.
stoji tako na 20 sajtova, niko nema na stanju
Oko 6.000 bk trebalo da budu Widow i Titan.
Titan je sa boljim protokom vazduha i providnom stranicom, Widow je sa izolacijom i tise je. Generalno spoljasnji dizajn im je dosta razlicit, a unutra su ako ne identicni onda blizu tome da budu identicni.
Uzmes jedno od ta dva, neces imati potrebe da menjas kuciste kasnije [emoji4]
P9 Lite TT
Fractal nikada nece kostati 50 eura. tako da od tog buma nema nista. a i ne zasluzuje da kosta 50 eura. kuciste je vrhunsko i vredno svakog dinara. ja se i dalje kajem sto sam prodao svoje i zamenio ga sa ovim raspalim Winstonom. ali potreba za novcem i neiskustvo su ucinili svoje. imao sam Define C kupljeno preko madjara. elegantan prozor, elegantan enterijer, savrseno kabliranje, lak pristup komponentama, dovoljno prostora u malom kucistu, a dao sam 110 e. dva ventilatora, magnentni filter za prasinu gore, jedan duzi koji se izvlaci napred dole, zvucna izolacija na zadnjoj stranici, gore poklopac koji stiti od prasine ako neko ne koristi dodatno hladjenje, veci kuleri staju bez problema, veliki tunel za napajanje i skrivanje kablova, a tu je odmah i mali kavez za dva harda, nazad ide ssd. savrseno. kakvi Titani, Winstoni, Crne Udovice, Cooler Masteri kante od sto kilograma. kada kupis jednom Fractal, ostaje zauvek Fractal.
Cuj cm kanta... cm koristi najkvalitetnije materijale za njihova kucista + savrsena zavrsna obrada
Pa normalno da nije na kvalitetu fractala.
Poredis kuciste od 110e i od 30e.
Titan ima bolji pristup ventilatorima, mnogo bolje filtere od Winstona, skidaju se na klik i onda imas potpuni pristup ventilarorima, 175mm mesta za cpu hladnjak, fan kontroler, staje u njega 4x14cm ventova napred i gore i 1x12 pozadi, a kosta 50e.
Winston je najjeftinije njihovo koje ima taj PSU podrum i mesta za neki osrednji hladnjak.
Naravno da fractal ima bolji kvalitet izrade, sto ne znaci da su Titan i Widow loseg kvaliteta, ali kome to nije medju bitnijim stavkama verovatno se ne isplati davati vise nego duplo vise novca za Fractal, pogotovo ako je neka konfa ispod 1.000e..
P9 Lite TT
za modele ispod 80 eura slobodno mozes da kazes da su zesce industrijalizovane (dizajnerski) kante i nista vise. a i ona od 80 pa do 110 su pod znakom pitanja. bolju zavrsnu obradu od njih ima Milan Blagojevic Smederevo.
Pa naravno jer je CM brend dok se MS i dalje probija na tržište sa kućištima, tačno je da su CM-ova kućišta ispod 80e dizajnerski i možda pomalo funkcionalno zaostala ali je kvalitet prisutan u svakom njihovom kućištu (pričam iz iskustva) tako da ako sastavljaš neki high end gaming PC ne bi trebao da ti bude problem da odvojiš i 150-200€ za samo kućište koje će naravno biti vrh.
@DukeLander, nije trebalo da obrises citav komentar. mogao si samo neke delove da cenzurises. ne bih ti zamerio. bas sam lepo sve sastavio.
ali posto si obrisao moj komentar, razocaran sam.
druze sta tu nije jasno? MS Industrial-SAMA proizvode solidna kucista. ali to je ShenZen koji ne moze da prismrdi jednom Fractalu, i dati 6500 dinara za nekakvog kineza Titana u odnosu na 9000 za FD Define S je nevidjena glupost. video sam Heliosa, Falkona, Winstona, Crnu Udovicu, Knight-a ni sam ne znam koliko puta, kupuju ljudi kod nas. ne zivim ja u selendri od 100 stanovnika, vec u Novom Sadu. i da bi nesto video ne moras direktno da posedujes.
45 funti je skoro 6700 dinara sto opet ide na ruku onom sto sam gore napisao. za kineza se ne daju tolike pare ako za malo vise imas jednog od najboljih ako ne i najboljeg proizvodjaca kucista. a to sto ovaj recenzent reklamira, ima pravo jer je dobio pare. ne pljujem ja uopste MS-SAMA, vec kazem kako jeste. koliko izdvojis novca, toliko ces da dobijes. necu da ih dizem u nebesa ako to ne zasluzuju. i u tom cenovnom rangu imas sigurno boljih. samo je potrebno malo sire posmatrati stvari. znaci u poredjenju sa kantom kao sto je Cooler Master zaostaje i to debelo, a o poredjenju sa Fractalom da ne pricam vise.
to su budzet kucista za zemlje treceg sveta medju koje i mi spadamo, za cicije i one koji jasno znaju da procene sopstvene potrebe. a i taj koji jasno zna da proceni sopstvene potrebe bi pre na duze staze uzeo neko od 2-2500 vise, nego ove sa pilates materijalom. bio sam u Sjedinjenim Drzavama kod rodbine pola godine. veruj mi, retko ko kupuje SAMA kucista, ovde poznatija kao MS Industrial a tamo ni sam ne znam koliko "brendova" ima. na tu bagatelu niko ne obraca paznju kako treba. ne zato sto imaju pare, nego nece ljudi da kupuju kineza kad mogu da kupe nesto kvalitetnije. imas ih i tamo za nekih 76 ili 80 dolara. zaleti se poneka bu-da-la pa kupi. a po istoj ili slicnoj ceni ima i Fractal.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari