Ne kontekst prakse na koju sam mislio u prvom delu poruke (P14 nece pobediti Phanteks T30-120). Ali da u drugom delu poruke za P14 konkretno odlicni ventilatori, koji moraju da se podese da se ne vrte izmedju ~850-1150 RPM u najgorem slucaju, ili 900-1100 u najboljem. (samo obicni, dok RGB i ARGB modeli sa prstenom oko vrhova peraja ne moraju, posto nemaju zvucni problem u tom opsegu).P14 sam koristio u praksi, kao i mnogi na forumu, to su odlicni ventilatori, pogotovo za tu cenu.
Tacno, ali takodje ne moze nijedan 140mm ventilator koliko god kostao koji nije napravljen od LCP materijala da pobedi T30-120 (po normalizovanoj buci). Tek novi kad budu dosli krajem godine od istih naprednih materijala ce vratiti stvari kako su bile nekad.Naravno, ne mogu da se porede ventilatori koji su 6e po komadu za 140mm sa onima koji su 30-40e za 120mm.
Tako je. Uzmes PWM PST ventilatore i povezes 3 ventilatora s prednje strane na jedan header, 2 ventilatora s gornje strane na drugi i ventilator sa zadnje strane na treci.Zanima me i sto se tice povezivanja kako tacno ? Ova ploca Asrock B660M PRO RS ima 3x CHA_FAN/WP, znaci morao bih 3x na jedan 2x na jedan i ovaj 1x na jedan ?
Absolutno, ali samo tisi u rasponu brzina koje sam naveo. Obicni Arctic P12/P14 su lose dizajnirani i dolazi do rezonatne buke zbog deformacije peraja. Kad idu sporije ili brze od tog opsega tihi su. Novi ARGB/RGB imaju peraja povezana plastikom i nema tog problema:''(samo obicni, dok RGB i ARGB modeli sa prstenom oko vrhova peraja ne moraju, posto nemaju zvucni problem u tom opsegu).''
Hoces da kazes da je ta verzija RGB ili ARGB jos tisa od ovih sto nemaju svetla na njima ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari