Šta je novo?

MS Industrial Black Widow

Da li je bolje, gore na vrhu, staviti jednu 14-icu, ili dve 12-ice?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Zar nema mesta za 2x140mm?

Bitnije je da zadnji gornji slot bude popunjen(onaj koji je blizi zadnjoj strani kucista).

Poslednja izmena:
Ima, ali ja imam jednu 14-icu.
Idealno bi bilo, da je stavim pozadi, ali čitam da ne moze da se usrafi.

Inace, uzeo sam ovo kućište, ali još nisam prebacio komponente.
Odustao sam od Fractala, pošto bih da uzimam i neko bolje napajanje, a to već probija budžet, i to poprilično.

Lose sam se izrazio. Stavi tu 14-ticu na gornji, zadnji slot. Dakle, slot na gornjoj strani kucista, na zadnjem delu strane. Drugi slot popuni 12-ticom, ali gledaj da uskladis intake i exhaust, da koliko moze bude ista kolicina vazduha koja ulazi i izlazi iz kucista.

Poslednja izmena:
Kakvu sad 12-ticu? :D

Ako imas 14-ticu viska, a napred vec imas 140mm ventilatore, stavi 14-ticu gore, na slot blizi zadnjem delu kucista.

Pogrešio sam, mislio sam da su kinezi ubacili i gore 12-ice. [emoji16]
Nemam viška, imam jednu 14-icu, i dosta 12-ica.

Ja bih tu 14-ticu stavio napred, dole i ostatak popunio 12-ticama. Klasika, napred intake, pozadi i gore exhaust.

Probaj kod uvoznika, mada mislim da ces tesko naci i tamo...
Predpostavio sam da će biti teško to naći. Mozda odlučim da ni ne vijam plastiku kad već serafi rade posao. Malo su bzvz napravili te pipke , nznm kako izvaditi HDD a da ne slomis nesto.

Pa ja ove ventilatore, tj. kontroler, ne mogu da povežem.
Od napajanja mi ide ženski molex, a treba mi muški.
Eh, kakva glupost.

Mozes, slot za kontroler je s jedne strane muski, sa druge zenski. Mislim da taj zenski sa kontrolera sluzi kao Daisy chain, da bi mogao jos nesto da povezes, ali ne bih to radio.

Poslednja izmena:
Auuu, ja sam corav.
Nego, sada se javio novi problem.
Mis posle 10 sekundi, prestaje da radi u Windowsu, tj, kursor radi, ali neće da prihvati ni jedan klik.

Sad korak unazad, tj sta je poslednje hardverski radjeno pre nego sto je mis poceo da zeza? Mozda je nevezano, ali vrati kako je (sta god) bilo pa probaj opet.

Proradio.
Uzeo drugog misonju, pokrenuo logitech G software, ukljucio ga, i on proradio.
Ne ide mi danas nista od ruke, ali nista.
Malopre sve povezem, ajde da proverim temperature, kad ono temperatura procesora u mirovanju, skoro 50.
Otvorim kuciste, kad ono ne vrti ventilator na kuleru.
Ja ga otakacim, posto je vezan na phanteks hub, i povezem direktno na plocu, ista situacija, crko.
Da li se zica negde pokidala, nemam pojma.
Stavio drugi vent, i temperatura se vratila u normalu.
Pogresio sam, sto sam skinuo ove fabricke ventilatore.
Trebao sam prvo da probam sa njima, pa da vidim koliko je kuciste tiho.
Stavio sam Be Quiet (3 komada), jedan Arctic i pozadi je ostao fabricki.
Sta ja znam, ocekivao sam da bude tise, mada, mozda je probelm, sto su mi 2 Be Quiet venta, vezana na hub, i ne mogu da im smanjim obrtaje.

Pa sta ce ti taj hub? Imas 5 mesta na kontroleru od kucista, ostatak preko ploce povezi?

Dva venta su mi 4-pin, a skoro sam ih uzeo, pa mi je glupo da ih sada bacam na oglas.

Njih povezi na plocu, ostale na kontroler..

Kontroler podrzava pet ventilatora, ti imas na kucistu 3 sa 3-pin, ploca bi trebalo da ima mesta za cpu i jos dva kulera? Ako nema, mozes Y racvom da povezes dva kulera na jedan slot na ploci.

Poslednja izmena:
Da, mogu da idu na ploču.
Jedan bih mogao da kontrolišem, drugi ne.
Videcu još, danas više ništa ne diram.
Kada budem našao više vremena, poigracu se malo.

Dobio sam izgleda noviju reviziju kucista bez citaca kartica. Ima li negde da se uzme citac na usb header koji pasuje u onu gore rupu na kucistu? Ili da jurim neki 5.25" kod kineza?

I ja sam ubo verziju, bez tog citaca.
Nisam ni obratio paznju, dok nisam stigao kuci, ali meni ne smeta, ne koristim ga.

Koja je normalna temperatura grafike, pri igranju neke igre, naravno, u ovom kućištu?
Meni je pri igranju BF1, temperatura oko 70, a mislim da je pre bila oko 60c.

To zavisi od graficke do graficke.

Koja je normalna temperatura grafike, pri igranju neke igre, naravno, u ovom kućištu?
Meni je pri igranju BF1, temperatura oko 70, a mislim da je pre bila oko 60c.

Za grafiku mi se cini da su slicne temperature kao i ranije, ali su mi hardovi barem 5 stepeni topliji. I dalje su 30ak stepeni, ali ipak su vise.

Meni je temperatura hardova, otišla takodje gore, ali to sam očekivao.
Za grafičku sam malo iznenadjen.

Ima li nekog da oće da prodaje MS BW? Može i bez ventova...

Stoji ispod stola, na podu. Sve fabricko, nista nisam dirao. Za pocetak sam drzao ventilatore na low, i bili si hardovi 32-3 i 35-6. Slucajno mi ostalo na high, upalim hwmonitor kad ono oba ispod 30. Nisam ni primetio razliku u buci, tako da cu definitivno drzati na high. Bolje zameniti ventilatore ranije, pogotovo sto dolazi leto, nego prziti komponente unutra.
Ako nekog zanima, mogu pustiti i neke testove. Igram jedino rocket league, procesor ne prelazi 40 posto zauzeca i ne greje se uopste. Graficka ode do svojih 60ak stepeni i to je to...

Ja sam zamenio ventilatore, ali temperature su velike.
Isto tako, bas primetim razliku, u zvuku, kada promenim na high, mada, mozda je to zato sto sam zemenio fabricke, i stavio Be Quiet Pure Wings.

Imam dva ssd-a, i kod njih se vrti od 30-35c.
Medjutim, dva hdd mi imaju vece temperature, jedan je na oko 37-38c, dok drugi ide na 45-48c.

Nazad
Vrh Dno