Šta je novo?

MS industrial 400w.

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Zanima me da li je dovoljno ovo napajanje za moju konf iz potpisa,
dodao bih jos ono sto nije napisano: web kameru,mikrofon,adsl modem,2 dzoja,TV katicu
2 kulera za kuciste,ne znam koliki su potrosaci ali cisto...

Racunao sam pomocu onih sajtova za proracun potrosnje kompa,ali ipak me vise interesuje vase misljenje.
Da li recimo moze biti uzrok slabo napajanje ako mi film usporava na momente dok u isto vreme kopiram podatke sa dvd-a? Poz.

Mislim da cje raditi,ali knap.Posto verujem da ovo napajanje nema vise od 350w realne efikasnosti.Povucen iskustvom sa MS Industrialom ja bih ti savetovao da kad budes u finanskijskoj mogucjnosti da zamenis to napajanje za neko malo bolje,najpristupacnije je chiftech,mada ni ono nije nesto specijalno kvalitetno.Da li zbog kvaliteta napajanja ili je jednostavno los model meni je posle 2 god crklo takvo napajanje(mislim da MS Industrial 400w).
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Ja imam najaći MS industrial u seriji. Mislim da je od 650 W, 2 kulera i mogu da kažem da mi je upao slučajno u šemu, nago da nedužim. Znači upao je slučajno i zadovoljan sam. Tiho je, ima malo luksuzniju opremu od kun fu napajanja i evo par meseci solidno radi. Na ruku je onako teško. Nije čiftek ali vrši posao!

Meni tako nesto vecito stoji u kantama koje sluze kao test masina, zenin internet terminal, igracka za sestrine klince itd :D. Radice ti to sasvim ok ako nisi neki zesci overkloker i ako ne vozis kantu 24/7. U svakom slucaju moras racunati na zamenu istog posle ~1 godine posto im je posle duzeg perioda ucestalost crkavanja drasticno povecana (ie radice ono i dalje ali...).

Overklokovan mi je procesor za 30% i graficka a 10%.
Misli da cu izvaditi jedan hard disk,jer je sa dva harda sve radilo super, nikad se nije desavalo da dok kopiram nesto secka mi film,verovatno je ovaj novi hard malo previse.
jedan hard inace trosi 25W,a napajanje naravno nije realnih 400W,mozda je bas to kap u casi prepunoj potrosnje.

Napajanje je slabo definitivno pogotovo MS-ovo čak je pravio probleme meni na jednoj jako slaboj konfi Nortwood 2800 MHZ HT, 2 gb rama, 1 HDD i 2 optička pogona umro je samo tako i odveo sa sobom u vječna lovišta HDD i radeona X1650pro!

Napajanje je slabo definitivno pogotovo MS-ovo čak je pravio probleme meni na jednoj jako slaboj konfi Nortwood 2800 MHZ HT, 2 gb rama, 1 HDD i 2 optička pogona umro je samo tako i odveo sa sobom u vječna lovišta HDD i radeona X1650pro!

Eh, pa to sto je ta konfa koju si naveo (p4@2800) sada jako slaba ne znaci da trosi malo, bas naprotiv, trosi prilicno vise nego Racijev Sempron. Eventualno 7600gt trosi vise nego taj tvoj pokojni 1650pro pa su onda potrosnje obe pomenute konfiguracije izjednacene.

@raci
U svakom slucaju, ako ne jace, onda obavezno kupi neko kvalitetnije napajanje slicne snage.

Eh, pa to sto je ta konfa koju si naveo (p4@2800) sada jako slaba ne znaci da trosi malo, bas naprotiv, trosi prilicno vise nego Racijev Sempron. Eventualno 7600gt trosi vise nego taj tvoj pokojni 1650pro pa su onda potrosnje obe pomenute konfiguracije izjednacene.

@raci
U svakom slucaju, ako ne jace, onda obavezno kupi neko kvalitetnije napajanje slicne snage.

Znam da je trebalo da uzmem jace napjanje,bar 550w MS,ali znate kako je,novca nikad dosta,a bila je razlika samo 800 dindzi.
Jedan lik mi kaze da je LC od 550W dojaja napajanje,3700 din.Mozda ovo uzmem.

U medjuvremenu izvadio sam starog maxtora,sad da li ce nesto pomoci,ne znam. Do nekog boljeg napajanja,radice.Poz.

Jedan lik mi kaze da je LC od 550W dojaja napajanje,3700 din.Mozda ovo uzmem.
Meni crko LC nedelju dana posle isteka 1god garancije,mesec dana pre crkavanja igre su stucale neopisivo.LC 6550 Silent Giant nije lose napajanje,izuzetno je tiho,to mora da se prizna,kvalitetno izgleda,samo se opet namecje pitanje da li mi je zapao los primerak.

p.s.Samo da znas da tih 550w sto pise nije realnih 550w,recimo da ima realnih 480w,isto vazi i za "napucane" amperaze

Mislim da ti treba napajanje od 500 W. Znam da kosta mnalo vise, ali mislim da ti se iplati da uzmes nekog Antec-a !

Bilo koji brend od 400w bi tu igrao posao, ali MS nije brend i to sto imas u masini je malo mnogo za njega .
Od brendova najeftinje je DTK 400w cirka oko 3000 din, imas Codegen napajanje 500w koje mozes da nadjes za 17-18e novo (Codegen je granicni slucaj nije nek brend ali je daleko od kung fu napajanja) .

Ako je ovo jako slaba konfa, onda ja ne znam sta da dodam.

Vrh Dno