Šta je novo?

MS eHome remote i WinXP SP2

• Začetnik teme Začetnik teme zerbah
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zerbah

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
350
Dobio sam MS eHome remote (koji koliko znam ide uz WinXP Media Center Edition) i hteo bih da ga iskoristim na svomm kompu. Kada prikachim usb IR receiver moj WinXP SP2 ga nadje i fino instalira pod Human Interface Devices kao Microsoft eHome Infrared Tranceiver, ali mi daljinski ne radi... Da li postoji neki drajver ili program koji ce da natera ovaj daljinski da radi pod WinXP SP2 ili cu morati da instaliram WinXP MCE?

Probaj Girder, mada nisam siguran. Ja taj daljinac koristim pod MCE i radi bez dodatnih drajvera just fine pod MCE i eHome.

Samo, daljinac radi iskljucivo kada pokrenes eHome (imas taj zeleni taster za to). U Windows-iu radi samo volume i nesto malo funkcija pod WMP9...

Poslednja izmena:
girder ima drajver za taj mce remote...
po onome sto sam citao, taj daljinac je totalni shit i bolje bi prosao sa girderom, senzorom za 200 din i daljincem za 500...

Ok, probacu sa girderom - za sada sam uspeo da ga namestim da mi radi sa zvukom, osnovnim komandama (play, pause, stop) i da mi gasi komp u standby...
@danijel00: poklonjenom konju se ne gleda u zube 😉

da si ga dobio malo ranije, mogao si ga meni prodati i onda koristiti opisanu kombinaciju |>...

elem, moj sef je trazio bezicnu tastaturu sa integrisanim misem i ja mu nadjem ms mce keyboard...
i super divna tastaturica i sve po redu, osim sitnice - DOLAZI BEZ SENZORA
i jedini nacin da radi je taj simpaticni ehome senzor |>> koji sve sa daljinskim kosta jos 40$... i da da bi radilo kako treba obavezni su windowsi mce 2005 |(
ovo sve pise na sajtu gde sam je nasao, ali vrrrrlo sitnim slovima (tj zaista mi nije palo na pamet da je bez senzora za tih 70$)

uglavnom porucili smo senzor, pa cemo videti kako ce sve to da sljaka (za moje dobro, nadam se da hoce |))

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto podizem temu, ali i ja sam nabavio ovu tastaturu, a da se naravno pre toga nisam informisao oko ovakvih problema. Pa me interesuje sta si konkretno ti Danijele uradio u vezi ove tastature ili ako je neko drugi imao ovakav isti problem neka kaze kako g aje resio. Ja inace imam barebone asus s-presso deluxe i on na sebi ima infrared prijemnik, tako da ne moram da kupujem poseban, ali mene zanima da li iskljucivo mora da se instalira Windows XP MC ili moze da se prodje sa "obicnim" Windowsom XP?

Unapred hvala.

Pa nista, kupio sam prijemnik, instalirao mce i patch koji se pominje u uputstvu |), sad radi... nije to tolika frka instalirati... jedino sto nije corporate, pa onda ima one zabave oko aktivacije i ostalog... i malo mu treba gasnuti servise viska...
nisam 100% da li ce raditi sa barebone, ali nam obavezno javi..

Ne znam sta da radim, kupio bih i Win XP MC (original), ali nigde ne moze da se kupi kod nas. A kada bih kupio plasim se da mozda ne bi proradio na ovom mom barebone. Mada na tastaturi ima funkcija da je "naucis". Da sa drugog daljinskog (kog sam dobio uz barebone) prekopiras u tastaturu funkcijske tastere. Znaci ono volume up, volume down, mute, play, pause, stop, next..... I sve to radi kako treba, sto dokazuje da prijemnik na barebone-u radi. Cak sam i skinuo sve potrebne update-ove, i instalirao, tastatura i mouse pointer ni da mrdnu. Ako nesto znas sto moze da mi pomogne, a nije da se iznosi ovde na forumu, molim te posalji mi na PM ili na mail, jer ne znam sta da radim, da li da prodam tastaturu ili da je ipak ostavim za sebe (ako proradi naravno).

Jos jednom veliko hvala.

cek, instalirao si i mce i ne radi?!
uh... to nece da valja... tastatura je namerno obogaljena da radi samo u toj varijanti i tu nema pomoci... video je nju i moj prijemnik za com port, ali nije mogla da se koristi kao tastatura i pointer |(, zato sam dovukao prijemnik iz usa...

imho sanse da tu tastaturu prodas na balkanu za neke normalne pare su 0...
u bugu su je opisivali i ladno nisu napisali ni da nema prijmenika ni da ti treba mce, sto znaci da garant ni oni nisu uspeli da je aktiviraju, sto znaci da je taj prijemnik redak (a i skup) i u hr... znaci jedino ili da dovuces prijemnik ili da nadjes nekog entuzijastu ko bi se upustio u celu operaciju...

Malo je smesno, ili glupo, da kupujem ponovo i prijemnik i daljinac, jer na barebone-u vec imam i daljinac i prijemnik. A kazem, cudno mi je zato sto ova Microsoftova tastsatura reaguje na funkcijske tastere, koje sam je naucio sa daljinca. Samo nece pointer i tastatura.

56-110-029-12.jpg
56-110-029-09.JPG

Jel ima slucajno negde kod nas ova tastatura i daljinac?

Evo prodacu ti je ja vrlo rado 😀 , a ako zelis mogu ti nabaviti i daljinac.

Eto reseni problemi |)))

Ima nekih jeftinijih i normalnijih tastatura na slican fazon i mislim da su bolje resenje, ali ih ima malo.. a sto se niko ne seti da ih uveze kod nas...
po meni je sasvim logicno na bezicnoj tastaturi imati zamenu za misa, manje mi je logicno da te neko uz tako jednu skupu tastaturu jos tera i skup senzor da kupujes...

A koja je cena kompleta?

brrr... al nazalost to joj je cena...
receiver je oko 40$

Ali fenomenalno izgleda uzivo...... Steta prava steta sto je toliko skupa u kompletu. Najverovatnije cu da kupim i ovaj receiver..... Sta da radim. Nije Bili budala...

Nazad
Vrh Dno