Šta je novo?

MS Desktop Engine - SQL Server problem

tozovac

- P. Živković -
Učlanjen(a)
07.03.2003
Poena
835
Bio sam napravio neku bazu podataka i povezao sa programom(u Visual Studio-u). Onda sam morao da obrisem sistem, pa sam sacuvao samu bazu i onaj neki .log fajl misleci da ce mi samim kopiranjem ova dva fajla u programski direktorijum SQL servera omoguciti da normalno nastavim da radim sa njom. E, :? ! Nece.
Sta mi treba jos da backup-ujem da bi mi baza proradila? Da li je to jos neki fajl ili je to neka caka prilikom povezivanja? Pomazite ljudi!

tozovac je napisao(la):
Bio sam napravio neku bazu podataka i povezao sa programom(u Visual Studio-u). Onda sam morao da obrisem sistem, pa sam sacuvao samu bazu i onaj neki .log fajl misleci da ce mi samim kopiranjem ova dva fajla u programski direktorijum SQL servera omoguciti da normalno nastavim da radim sa njom. E, :? ! Nece.
Sta mi treba jos da backup-ujem da bi mi baza proradila? Da li je to jos neki fajl ili je to neka caka prilikom povezivanja? Pomazite ljudi!

U enterprise menageru desnim dugmetom na database , All tasks i attach database , izaberes file u kome ti je baza i oK

U Enterprise manageu: desni klik na bazu > All tasks > Backup database (odaberes kompletan backup).

Poslije toga napravi bilo kakvu praznu bazu, pa opet: desni klik na bazu > All tasks > Restore (vracas bazu iz tog backupa).

Nisam uspeo, nisam nasao Enterprise manager. Jel to neki programcic iz Visual Studio paketa?
Ne znam da li to ima neke veze, ali ako sam dobro objasnio, ja sam moju bazu bio napravio u VS-u.

Pozdrav.

tozovac je napisao(la):
Nisam uspeo, nisam nasao Enterprise manager. Jel to neki programcic iz Visual Studio paketa?
Ne znam da li to ima neke veze, ali ako sam dobro objasnio, ja sam moju bazu bio napravio u VS-u.

Pozdrav.
Enterprise manager je programcic iz SQL - a.
Mozes to da uradis iz koda :
[code:1]
EXEC sp_attach_db @dbname = N'pubs',
@filename1 = N'c:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data\pubs.mdf',
@filename2 = N'c:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL\Data\pubs_log.ldf'
[/code:1]

Naravno u putanje stavi tvoju bazu , @dbname = ime tvoje baze .
ovo mozes staviti jednostavno u strSQL i izvrsiti preko konekcije (conn.execute strSQL) , ako nemas query analyzer ili neki drugi alat slicnog tipa!

Enterprise manager je veeeeeoma koristan program koji mozes da instaliras (ako ga vec nemas) sa nekog od Enterprise editon SQL Server-a 2000 kao deo klijentskih alata(tool-ova). Svakako preporuka da nabavis pomenuti.
Dekius.

dekius je napisao(la):
Enterprise manager je veeeeeoma koristan program koji mozes da instaliras (ako ga vec nemas) sa nekog od Enterprise editon SQL Server-a 2000 kao deo klijentskih alata(tool-ova). Svakako preporuka da nabavis pomenuti.
Dekius.
Nisam stigao da pogledam, jel ga ima u VS paketu?

tozovac je napisao(la):
...

Nisam stigao da pogledam, jel ga ima u VS paketu?

Koliko sam video nema, potreban ti je "Enterpise Edition" SQL Servera. Ja sam sa doticnog pokupio klijentske alate, jer na Win2000 Pro ne moze da se instalira Enterprise Server. Zato koristim Desktop Server sa .Net instalacije(VS.NET) i klijentske alate sa Enterprise servera.
Dekius.

SQL 2000 Developer ili Standard edition mogu da se instaliraju na W2k pro.

Gde mogu da nabavim bilo koji DB manager, jel ih ima na netu negde besplatno? Ili mozda ipak neko prodaje jos uvek takve stvari preko neta ili u gradu?

Ukoliko neces MS SQL Enterprise manager, moze ti posluziti i Access u kome kreiras project (adp) i konektujes se na MS SQL server bazu...

tozovac je napisao(la):
Gde mogu da nabavim bilo koji DB manager, jel ih ima na netu negde besplatno? Ili mozda ipak neko prodaje jos uvek takve stvari preko neta ili u gradu?

Kasnim, bio sam na moru. Nadam se da ce pomoci u svakom slucaju....

Elem, sa VS dobijas instalaciju MSDE-a. Uz njega ide utility OSQL.
Iz komandnog prompta kucas

osql -U user -P pass -S server
u komandnoj liniji onda kucas exec sp_attach_db 'ime baze', 'ime loga'
i onda kucas GO da izvrsis to. Moze sve to i iz komandne linije, svitc je -Q.

Hvala vam svima, ljudi, resili ste mi problem.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno