Šta je novo?

Mrzim Windows XP

vladojko

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Eh tuzna prica... Imam sa posla neki laptop, HP Omnibook 6200. Radio se srecno i zadovoljno sa Win2K do veceras, kada je se jedna budala resila da ga upgraduje na XP pro (vi pogodite koja budala).

Nista, imam originalni CD sa winXP pro SP1, i krenem ja lepo da upgradujem. Prodje onaj setup, sve sareno i lepo, rebootuje se masina i nastavi instalacija. E sad, na jednom mestu se zaglavi. Na levoj strani pise Installing Windows, do kraja instalacije jos 24 minuta, kvadratici u donjem levom uglu setaju - dakle nije program zakovao, ali tih 24 minuta traje par sati, i nista se ne menja... Restartovao sam komp par puta, pocne instalacija ponovo, ali uvek zaglavi na istom mestu! ostavicu ga veceras preko noci, ko zna mozda pregura to mesto.

Ima li ko ideju sta moze da bude problem, i kako da ga resim? Za one koji predlazu cistu reinstalaciju, ne dolazi trenutno u obzir, imam nekih stvari na sistemskoj particiji koje mi trebaju (dobro mogu iscupati disk pa ih iskopirati), ali mnogo je veca jebada sto ako ga reinstaliram, moram posle da nosim PC kod idiota iz IT odeljenja da ga oni reinstaliraju, jer ako ja to uradim, oni posle nece da ga dodaju na domen (idioti), plus cekanje od 7+ dana da se smiluju da to urade

Eh da, zna li ko kako mogu onaj mali HDD iz laptopa da povezem na normalan PC, da bih iscupao podatke... konekotor je drugaciji, manji je od standardnog ide, plus mali disk nema konektor za napajanje?

Hvala svima na pomoci

vladojko je napisao(la):
Eh da, zna li ko kako mogu onaj mali HDD iz laptopa da povezem na normalan PC, da bih iscupao podatke... konekotor je drugaciji, manji je od standardnog ide, plus mali disk nema konektor za napajanje?
Postoji specijalni adapter kabl sa kojim laptop HDD moze da se poveze u klasicnu desktop masinu.

ZoNi je napisao(la):
volim WinXP i hvala M$u sto ga je napravio - konacno dobar OS!

nego, da li si pre toga proverio da li taj laptop podrzava XP, sa onim programom za proveravanje kompatibilnosti? (jos jedna super ideja!)

Elem, laptop ima HP logo i nalepnicu Windows XP ready... Lazovi :(

imas adapter za prikljucivanje tih hard diskova, neko je prodavao i na yu.oglasi pa baci pogled

Ima adapter da se kupi a ako ti je frka imam ja kabal za povezivanje malog hdd-a na veliki comp.

ZoNi je napisao(la):
volim WinXP i hvala M$u sto ga je napravio - konacno dobar OS!

Upravo to :!:

Kad smo vec tu, ne mogu da nadjem informaciju kako ukloniti My Pictures folder, da se vise ne pojavljuje i da li postoji mogucnost sakrivanja foldera po zelji i kako da uradim to.

Thankz

ZoNi je napisao(la):
...

onda jeste XP ready! u ovom slucaju krivica je tvoja (95%)

Ma da, ja sam ga napravio... Oni zvanicno podrzavaju upgrade sa Win2K pro, pa ako podrzavaju trebali su ljudski da ga naprave , a ne da im setup program samo zaglavi i vrti se u prazno celu noc, bez ikakve poruke o gresci ili ideje sta nije u redu.

Takodje je moja krivica na primer ovaj RPC bug od proslog meseca, pa moze svaka budala da dobije shell pristup tvojoj masini dok si rekao keks, ako ne pratis sve vesti i brze bolje skidas sve hot-fixeve. Zato dajem svu podrsku Linux-u i open source programima, bar ako te interesuje mozes da vidis sta je to unutra, a ne ovako - kupovati macku u dzaku po ludackim cenama.

Ja ti mogu pomoci oko prebacivanja podataka sa lape-topeta. USB net-bridge cable,doduse 1.1 pa nece ici dosta brzo,ali cemo zavrsiti posao. Javi se pa da resimo problem reinstalacije,nije XP rdjav koliko ti se sada cini da jeste :wave;

Hvala na ponudama za pomoc. Nije problem, kupicu sutra adapter pa ci uscupati podatke.

Nego, imam jednu ideju: kad ubacim mali disk u stoni kompjuter i spasem ono sto mi je bitno, probao bih da nastavim reinstalaciju. Znam da ce da bude komplikacija zbog razlicitog hardvera, ali verujem da moze da se desi da sve prodje kako treba na drugom hardweru... ?

Amon_Ra je napisao(la):
...

Upravo to :!:

Kad smo vec tu, ne mogu da nadjem informaciju kako ukloniti My Pictures folder, da se vise ne pojavljuje i da li postoji mogucnost sakrivanja foldera po zelji i kako da uradim to.

Thankz

Ako mislis na uklanjanje iz start meni-a, onda desni klik na "trake sa alatima" (toolbars), pa "svojstva", onda gore "start meni", pa "prilagodi", pa gore "vise opcija". Tu decekiras ili cekiras i za ostale foldere, kazem opet, ako si na to mislio.

apolon je napisao(la):
...

Ako mislis na uklanjanje iz start meni-a, onda desni klik na "trake sa alatima" (toolbars), pa "svojstva", onda gore "start meni", pa "prilagodi", pa gore "vise opcija". Tu decekiras ili cekiras i za ostale foldere, kazem opet, ako si na to mislio.

Ne. Mislim na jedan folder koji se zbog nekog programa pojavljuje u My Documents folderu, odatle treba da ga nema.

A i ovo za uklanjanje My Pictures foldera bi bilo korisno.

Mislim da ovaj folder pravi sam Win XP: c:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\

S druge strane, folder My Pictures, je kod mene postojao i kod Win98, a tada ga je pravio ACDSee.

Nazad
Vrh Dno