Šta je novo?

Mrtva Micro SD Kartica?

ryoishida

Zapažen
Učlanjen(a)
28.11.2023
Poena
12
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i9 13900K / NH-D15 chromax.black
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Trident Z5 64GB DDR5 6400MHz
GPU
Asus ROG Strix GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X
Storage
Samsung 980 Pro 2TB NVME
Zvuk
Logi Z407
PSU
Seasonic PX-1600 1600W
Kućište
Asus ROG Strix Helios
Monitor
LG 27GP850P-B / Gigabyte G27QC A-EK
Miš & tastatura
Logi MX Master 3S / Razer BlackWidow V3 Pro
Laptop
Asus Zenbook S 13 UX5304 OLED
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S23 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Ćao ljudi,

Drugarica je slučajno formatirala micro SD karticu sa bitnim podacima, i poslala je u 2 servisa na data recovery gde je dobila odgovor da nisu uspeli. Predala meni da pogledam čisto ako mogu išta da uradim jer se ona tek ne razume, ali slabo uspevam.

Disk Management ne prepoznaje uopšte disk, kao da je čitač kartica povezan bez ičega unutra (isprobano sa dva različita čitača, koja oba rade normalno sa mojom karticom). lsblk na linuxu pokazuje 0B isto. Ovaj bolji čitač ima LED indikator koji ode u crveno kad se ubaci ta njena, ne uspevam da nađem kod proizvođača šta znači, pretpostaviću da pokušava da pročita neki kontrolni blok, što puca. Sad nisam preterano u materiji ali rekao bih da je tu neki hardverski problem, je l' moguće da ima neki "kontroler" koji je crkao, ili je cela kartica mrtva? Je l' ima smisla kopati dalje ili naći neki kršteni servis gde mogu nešto da urade (i ako imate preporuke neke), ili da joj kažem da piše propalo?

Hvala unapred!

Prilozi

• Screenshot from 2025-06-23 17-14-54.png
    Screenshot from 2025-06-23 17-14-54.png
    14.4 KB · Pregleda: 14
  • Screenshot 2025-06-23 172929.png
    Screenshot 2025-06-23 172929.png
    2.4 KB · Pregleda: 14
Pre bilo kakvog drndanja bolje nosi u help disc da odmah znas na cemu si. Cudno je to da ako je " samo format" da nisu uspeli nista, obicno od quick format moze dosta toga da se spasi,

Uvek kazem ljudima kada su bitni podaci mora da se nosi odma kod ljudi koji se bas bave time jer svako drndanje moze da dodatno osteti podatke.

To sam se i ja ponadao da je samo quick format i da ću moći da izvučem preko nekog recovery softvera većinu, ali avaj izgleda da su ili ona ili ti kvazi serviseri nešto destruktivno odradili.

Hvala za HelpDisc, odneću kod njih pa ćemo da vidimo da l' može nešto da se uradi.

ako nije nosila u pravi servis samo su stetu mogli da naprave.

Nazad
Vrh Dno