Šta je novo?

Mrtva 4850???

ostoja88

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poena
320
Desilo se sledece-izvadio sam grafu(iz potpisa) da je ocistim od prasine(izduvam komprsorom) i kad sam je vratio nazad ne daje vise sliku...

nema nikakvih fizickih ostecennja,ne smrdi.

kad sam je vadio nisam pritisnuo onu polugicu na pci-e slotu na ploci(mada to nisam ni pre nikad radio) i nisam izvadio kablic 6-pinski za napajanje grafe,ne znam da li nesto od ovoga ima veze ali eto da navedem da znate sto vise informacija;)

MOLIM POMOC!!! :wave:

Probaj je na nekom drugom racunaru, mozda si zeznuo pci slot na maticnoj.

probacu sutra kod drugara,danas ne mogu...hvala!

jos neki predlog mozda?

Proveri dal je dobro stavljas, znaci da je dobro gurnes u slot pritisni slobodno jace, meni se desavalo da karta niej davala sliku komp se upali i jednom pisti i nema slike, ispostavilo se da je ja iako sam bio ubedjen da je dobro stavljam nisam ugurao dobro u slot...

to sam probao ali hvala u svakom slucaju!

jedno 5 puta sam probao ponovo da je stavim i probao sam u oba ulaza da bodem monitor i nista...
mada ni sistem se nije digao,nije se cuo zvuk paljenja windowsa,a koliko ja znam to treba da se cuje iako graficka ne radi,ne?

Meni je kod takvih fantomskih gluposti pomagao potpuno rasklapanje kompa i ponovno sastavljanje :D

to sam svakako planirao da radim zbog sakrivanja kablova i montiranja novog venta...probacu i to! :)

Meni se desavalo slican problem....probaj da sve rasturis...ostavis proc. grafu i memooriju na ploci....naravno sve lepo montiraj. Kod mene je problem bio modem u pci slotu.......iz ko zna kojih razloga graficka nece da radi kada je on ubacen...a kad se izvadi sve savrseno radi....zvuci smesno ali tako je bilo. :smackbum::smackbum:

E da proveri konektor od napajanja :type::type::type::type:

I probaj drugi dvi konektor ako imas analog monitor mozda je on, ako ne onda probaj i drugi monitor

Poslednja izmena:
kolko ja imam iskustva sa nvidia karticama, da bas ne moze da se cuje zvuk windowsa, jer osim ako nemas integrusu, ploca bi trebalo da pisti (misim 3 puta,ne mogu se setim)i upozorava na grafiku,i ne da ti podizanje wina...

Poslednja izmena:
evo sve sam povadio i vratio nazad i sad radi :) usput sam malo sredio malo kablove :)

hvala svima na savetima :wave:

Cisto apropo svega,kada si cistio grafiku,jesi ocistio i PCI-E slot?Ja sam ranije imao slucajeve da ako ga ne ocistis lepo,upadne ona nagomilana prasina u slot,pa kartica nema kontakte po svim pinovima i nece da radi,naravno sve dok ne ocistim slot,onda sve proradi kao podmazano,isto vazi sa bilo sta sto se gura u slot.

njega nisam cistio...

Da se nadovezem na pricu,jer sam imao slicnih problema,doduse ranije dok nisam naucio neke stvari :d Ja sam gotovo 100% siguran da ti se to desavalo zbog prasine u slotu,jer se meni to ranije redovno desavalo. Nisam cesto cistio komp i onda kada resim da to uradim,povadim sve,ostane samo ploca,nju kao usisam,a sve izvadjene komponente detaljno iscistim i kada vratim,mrtvilo :d Onda sve ispocetka i proradi i tako skoro svaki put,dok nisam skontao da ipak prvo DOBRO ocistm slotove i maticnu,pa tek onda ostatak :D

Kada čistiš kompresorom komp uopšte nema potrebe da vadiš grafičku iz slota, ja imam istu grafiku i lepo se očisti i bez vađenja.

I ja sam imao isti problem doduše sa grafičkom, jedino sam morao da je nosim kod druga da probam da li radi.
Ex da sam ranije video rešenje... ko bi se toga setio :D

Vrh Dno