Šta je novo?

Mrtav pixel na kameri i servis u BG elektroniku

zorg

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
605
Poz,
imam mrtav pixel na CCD-u Canona MVX 10i. Pod garancijom je jos mesec dana. Dobio sam odgovor od servisa i nude da to srede softverskim remapiranjem, ako ne uspe to, zamenice mi CCD (zacudila me njihova poslovnost i azurnost). U pitanju je BG elektronik na Banovom brdu. Ima li ko iskustva sa njima, i vredi li davati kameru eventualno rizikujuci neke komplikacije samo zbog jednog dead pixela ?
hvala !

Svakako da vredi. Meni je slicno nesto radjeno na 17'' monitoru gde sam imao vise ( cini mi se tri-cetiri ) vidno unistenih pixela i nakon reparacije nista ne primecujem vec vise od godinu dana.

Mrtav pixel na kameri i monitoru nemaju nikakve veze... ovo za kameru nije nista cudno... softversko remapiranje ne moze da skodi, tj olympus ima ugradjenu funkciju na svojim fotoaparatima, kod ostalih mora u servis... ali me za monitor, zanima kakva je to reparacija? mislim da se uglavnom radi zamena??

Pa zaista ne znam. Ja sam imao reklamaciju na svom LG TFT 17'' gde su bila jasno vidna 3-4 unistena piksela. Imao sam obelezje na postolju istog, nesto kao nozem zaparano te sam to isto dobio nakon servisiranja. Piksele su mi popravili jer vise nista ne primecujem na monitoru tj. nisu mrtvi a cisto sumnjam da su monitor zamenili a postolje ostavili staro. Obicno se menja u kompletu. Cak mi je i receno da nije radjena zamena. Na koji nacin su ga radili ne znam. Verovatno da ovde ima i servisera opreme pa bi mozda eventualno neko mogao nesto vise o tome. Da li je isto i kod kamere, pretpostavio sam da je slicno.

Nije slicno...
slika koju foto daje se inace dobija interpolacijom...
softversko mapiranje mu prosto kaze da pri toj interpolaciji zanemari taj i taj pixel to je to... hw resenje je da se ccd iscupa i da se stavi drugi... iskreno sam iznenadjen da oni to rade u bg...
ekvivalent onog prvog bi bio da hipnotizuju tebe da ne vidis mrtav pixel na ekranu,a ekvivalent ovog drugog je da ti zamene ekran, tako da me i dalje jako zanima sta je tebi uradjeno...

Vrh Dno