Šta je novo?

Mrezni stampaci na Win98

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poena
609
Da li mogu i kako da umrezim stampace na Win98-ci. Stampaci imaju svoje tcp/ip adrese, a kako da podesim adrese na racunaru?

ako vec imas instaliran softver za taj mrezni stampac na nekom racunaru dovoljno je da u internet exploreru ukucas ip adresu stampaca i on ce da ga pronadje i zapocece instalaciju 🙂
u svakom slucaju mozes da sa instalacionog cd-a pokrenes instalaciju sa bilo kog racunara u lokalnoj mrezi i da ga umrezis...

Ja ukucam adresu u internet exploreru i nista.
tj. kako se proverava adresa u IE?
Da li sam nesto propustio?
U pitanju je jedan racunar sa HUB-om na kojem je prikljucena 3 stampaca.

a kako si stampacima dao ip adrese?
koji su to stampaci u pitanju?

posto imas samo 1 racunar u mrezi na njemu moras instalirati softver.... kao sto sam napisao ako vec imas instaliran softver na nekom racuanaru a ti ga ocigledno nemas jer imas samo 1 racnurar. znaci treba ti instalacioni cd... u setup-u bi trebao da imas opciju da odredis ip adresu tog stampaca koji instaliras....

btw a sta ce ti 3 stampaca (pa uz to mrezna) na jednom racunaru?????

Radim u firmi koja prodaje Minoltine aparate tj. i stampace. Ti stampaci imaju vec tcp/ip adrese. (U njihovom meniju). Sta sad ja da uradim na racunaru da bi ti stampaci stampali.

pukibgd je napisao(la):
Radim u firmi koja prodaje Minoltine aparate tj. i stampace. Ti stampaci imaju vec tcp/ip adrese. (U njihovom meniju). Sta sad ja da uradim na racunaru da bi ti stampaci stampali.
Da mozda ne radis u firmi koja se zove "Original". U firmi gde ja radim od njih smo kupilo kolor laser (odnosno LED).
Kao prvo moras da usaglasis IP adrese stampaca i racunara. Sto znaci da smeju da im se razlikuju samo poslednja dva broja. Samo tako mogu da se vide preko mreze. TCP/IP adresu stampaca menjas direktno na njemu ili preko Web-a ako postoji takva opcija (stampac mora da podrzava http i da imas softer koji se obicno zove Web tools). Da bi preko internet explorer-a pristupio stampacu otkucaj http://adresa_stampaca. Druga stvar je da moras da instaliras portove prilikom instaliranja drajvera. Kad instaliras TCP/IP port tu ces podesiti TCP/IP adresu stampaca. Za svaki stampac koji ima mreznu moras da instaliras poseban port. Ne koristim WIN98 pa ne mogu da ti dam detalje. Ovu su ti opste smernice. Inace bi ti za takve stvari preporucio da instaliras WIN2K. Ako ne uspes javi pa cu pokusati da ti dam detaljnije opise. Pogledaj dokumentaciju koja se dobija uz stampac. Tamo bi trebalo da bude objasnjeno korak po korak.

Nazad
Vrh Dno