Šta je novo?

Mrezni render u MAX-u 5.0

• Začetnik teme Začetnik teme milosn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

milosn

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
609
Zna li ko kako da ukljucim mrezni render u MAX-u 5.0 ? Jednom mi je uspelo, ali nisam siguran sta sam uradio. Znam da sam registrovao DCOM server iz maxa. Sada, kada to uradim i kada pokrenem backburner server ili manager. nista se ne desava. Takodje, da li je moguce da to sve radi samo kada su mi upaljene obe (umrezene 😉 ) masine?

Hvala za sugestije.

Milos

moze i bez mreze 😉
1. instaliraj MicrosoftLoopBack Adapter (mrezna karta, add new device)...to sluzi za pravljenje virtualne mreze, tako da mozes koristiti mrezni render na jednoj masini u npr. svrsi batch-rendera
2. upalis scenu naravno, upalis backburner 2 server, menager i monitor. U naznaci adrese menagera/servera odchekiras Automatic Search i upises ime/adresu menagera/servera (ja upisujem ime, lakse mi, ima 3 slova 🙂)
3. U max-u u render dijalogu chekiras Network Render sa obaveznom naznakom gde se snima fajl (preporucljivo na share-ovanom drajvu).
4. stisnes Render 🙂 i selektujes suspended (ako hoces da ostavis za kasnije)
5. pogledaj atachment slichicu...tako radis za svaki pogled/scenu koji hoces da ostavis za kasniji render
6. Ugasis 3dmax
7. Upalis backburner 2/Monitor, selectujes Job koji hoces da odradis ili ako ih ima vise, selektuj ih sve odjednom i klik Activate i to je to

Nazad
Vrh Dno