Šta je novo?

Mrezni problem, ima li neko ideju???

a, da.... mogli bi da se vratimo i na [email protected]-vu temu :)

ako su ti mrezne kartice gigabitne, nema potrebe da budu cross, jer signal ide kroz svih 8 zica u oba smera.
tester ti proverava samo wiremap (koja je zica gde i da li je prekinuta), zato proveri da li prolazi kabl pored nekog trafoa ili sl. (pr. pored neonke, halogene lampe...)
desava se da kartice nemaju dovoljnu izlaznu snagu, meni nije htela da radi na burazerovom kompu na nekih 30m, bocnuo u switch i resio problem
ako su kartice 10/100 Mbit-ne, proveri ponovo kabl, da li je prikljesten, da li je dobro namesten konektor, da nisu previse raspredene zice (zbog preslusavanja, ne bi trebalo da budu raspredene vise od 15mm), da li lepo nalezu konektori. probaj drugi kabl, pusti ga po podu do kompa....
proveri kvalitet kabla, da li je licnasti ili pun presek? cat5e?
antenski kabl, ne bi trebao da ima nikakve veze, meni kroz kanalicu idu paralelno svi kablovi, ukljucujuci i naponske (doduse njih sam razdvojio plasticnom pregradom u kanalici) pa nema smetnje.
u svakom slucaju, problem ti je na fizickom nivou

@Zvezda

brate, ti si se raspisao na sto strana...u dve teme o istom problemu...kontrolisi se malo

Cim budem imao vremena da skinem kabl i da ga ponovo testiram javicu da li sam nesto postigao...

što se tiče tp-link routera, imaju problem sa dodeljivanjem ip i dns-a, tako da ne bi bilo loše ručno da podesi i dns, i ip adresu, i da upiše za default gateway adresu routera

nisam do sada nikada imao problema sa tp-link-om, dhcp mi je uvek sljakao odlicno (na preko 100 kom.), samo u dhcp setovanju namestis sta treba da dodeli klijentima i to je to!

Evo i ja da se prikljucim... preslusavanje je majka svih za*e*a... Po treci put sam prekrimpovao kabl na oba kraja... ovaj put sam raspreo zice minimalno moguce i mreza je proradila... Sad mi se javio drugi problem :d ako ne nadjem odgovor u nekoj drugoj temi evo mene o5...

p.s. hvala svima na pomoci

Vrh Dno