Šta je novo?

mrezni ili usb prikljucak za kablovski net

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
pozdrav svima,
zanima me da li postoje razlike u prikljucivanju kablovskog modema preko mreze ili preko usb prikljucka ! sta je od ta dva bolje !

mrezni - predvidjen je samo za to... bilo vise reci o tome, probaj sledeci put search foruma...

Za usb ti treba drajver. Mrezni pravi mnogo manje problema u radu (ako ih uopste i ima).

pozdrav svima,
zanima me da li postoje razlike u prikljucivanju kablovskog modema preko mreze ili preko usb prikljucka ! sta je od ta dva bolje !

Pozdrav,
Isprobao sam obe varijante -
- USB drajveri se s vremena na vreme "zaglupe" i dešava mi se da mi zablokiraju ce windows, a to se ništa ne dešava kada je modem nakačen na LAN

Dakle, moja topla preporuka je da zaboraviš na USB i da koristiš LAN :wave:

USB moze dobro da ti iscima samo procesor i uspori komp :)
mrezni port u 99.99999% radi savrsheno .. u ostatku je kvar neki ..

USB moze dobro da ti iscima samo procesor i uspori komp :)
mrezni port u 99.99999% radi savrsheno .. u ostatku je kvar neki ..

Tačno! Bratov comp je bio "glavni",a moj "sporedni" u našooj mreži, pa sam primetio da kad on igra neke zahtevnije igrice tima Caesar IV ili Doom, da onda ja ne mogu da surfam netom jer je njegov comp jednostavno 100% zauzet zbog igrice. Takođe se njemu, ako nešto skida sa neta dok se igra, download jako uspori ili mu cak "pukne" rapidshare veza npr.

Dakle, LAN!!!

ako imas vise racunara u mrezi onda je najbolje da uzmes ruter. onda nema 'glavnog' i 'sporednog' racunara u mrezi vec svi izlaze na interenet kada hoce nezavisno jedan od drugog jer sve ide preko rutera. potrazi recimo modele TP-Link TL-R402M ako hoces obican ili model TP-Link TL-WR340G ako hoces da imas i wireless...

ako imas vise racunara u mrezi onda je najbolje da uzmes ruter. onda nema 'glavnog' i 'sporednog' racunara u mrezi vec svi izlaze na interenet kada hoce nezavisno jedan od drugog jer sve ide preko rutera.

A kako oni dele protok preko rutera? Da li imaju isti ili kako?

Poslednja izmena:
Vrh Dno