Šta je novo?

Mrezne mi u ljubavi nisu

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Daklem, imam problem s mreznim kartama. Pokusao sam da umrezim dve masine i u radim ics. Na hostu je integrisana nforce2 (Epox 8RDA+) mrezna i neka noname pci karta. Na drugoj masini je integrisana sis mrezna ( ploca Asrock K7S41GX, north 741GX, south 963L).
Kad se sve podesi i sredi masine se vide na mrezi al nikakva komunikacija izmedju ne ide (ni ping). Znaci na hostu se u workgrup computers vide obe masine, druga masina dobije IP adresu itd.
Probao sam tri verzije drajvera za sis mreznu (default koji ide uz XP, Asrock-ov v1.16b i Sis-ov 1.18a) i povezivao drugu masinu i na integrisanu i na pci mreznu i isto se desava. Kad sam na kraju probe radi pci mreznu iz host masine prebacio u drugu (a Sis integrisanu disable-ovao) i povezao na integrisanu na host masini mreza proradila.

Ima li neko ideju sta moze biti uzrok ovom ponasanj ili ima jos koju verziju drajvera za Sis-ovu mreznu.

Da dodam, jedna od stvari koja mi jos deluje sumnjivo je sto Sis integrisana kartica ima fizicku adresu: Physical Address.. . . : FF-FF-FF-FF-FF-FF

Moraš instalirati drajver za SIS mrežnu karticu. Ovaj što ti ga je windows instalirao ponaša se baš tako kao što si opisao i ne radi posao. Imao isti takav problem više puta. Verovatno je problem u drajveru. Probaj da pronađeš jo neki drajver. Ako ništa drugo ne pomogne ukini integrisanu na ploči i dodaj PCI mrežnu.

Poslednja izmena:
Ko sto rekoh, probao sam tri verzije drajvera za sis mreznu (default koji ide uz XP, Asrock-ov v1.16b i Sis-ov 1.18a)
Sa sva tri drajvera mreza se ponasa isto. Ako imas jos neku verziju drajvera (link il fajl) javi.

Ako te ne mrzi molim te pogledaj mi tačnu oznaku mrežnog čipa sa ploče.

Poslednja izmena:
Kolko sam ja shvatio mrezna je integrisana na southbridge-u oznaka (963L ua).
Inace problem je resen updateom biosa za plocu.

U svakom slucaju hvala na pomoci

Poslednja izmena:
Vrh Dno