Šta je novo?

Mrezna audio komunikacija

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
U jezickom kabinetu u skoli umrezeno je 16 racunara. Svi imaju slusalice i mikrofon. Kojim programom (da se kupi ili freeware) predavac moze da komunicira sa ostalim korisnicima putem mikrofona a da ga svi cuju putem slusalica (osim da se obraca naglas svima)ili pojedinacnom korisniku (uceniku) za izabranim racunarom. Nadam se da je pitanje jasno. Sve se radi cisto u obrazovne svrhe.

Probao sam Lan Voice Chat, ali je ovo suvise rudimentaran program jer za svakog klijenta kada mu se obracam preko mreze moram drzati Ctrl pritisnut tokom konverzacije. Ne mogu se svima obratiti istovremeno.
Sto se tice Game Voice Share dozvoljava inicijalno samo 4 klijenta da mogu komunicirati i nekako mi je suvise gejmerski smek za koristenje. Vise za neku igraonicu i sporedan chat. Zelim program za NET Chat koji mi dozvoljava da me svi odjednom cuju (svih 16 klijenata) i da mogu birati kome se mogu obratiti. Takodje kada klijent odgovara zelim da biram da li ce ga svi cuti ili samo ja. Komunikacija mora biti full duplex. Hvala svima na odgovoru.

Poslednja izmena:
Teamspeak definitivno 😉
Radi perfektno i na netu, cak i ako je sporiji server, a na LAN-u je KonZa

Nazad
Vrh Dno