Šta je novo?

:: Mrezha ? ::

Coyote

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2005
Poena
301
Ovako imam problem,umrezhen sam sa 3 komshije iz zgrade e sada,imam istu postavu software-a kao i moj komshija kome mogu da pristupim u mrezhi a oni meni ne mogu... access denied.. dakle imamo Nod32 i Zone Alarm koji definitivno ne prave problem,e sada mozda sam ja neshto u system services iskljuchio shto nije trebalo,ako neko zna reshenje,ili o chemu se radi mogao bi da pomogne :) hvala.
Dakle ja njima mogu da pristupim,oni meni ne.

Predpostavljam da imate instalirane XP sa SP2. Ako ti mozes da pingas njih i oni tebe uredno znaci da konekcija radi. Pristup na svoj racunar im mozes dopustiti bez naloga kreiranog na tvojoj masini tako sto ces u User accounts enejblovati Guest account. S obzirom na veoma malo informacija koje si ponudio to je jedino cega sam se mogao setiti. Javi pa reci sta ste desilo.
Ako to ne pomogne napisi jos par redova pa cemo naci resenje!

P.S. Ovaj post je trebao biti napisan u drugoj sobi ali verovatno ce ga moderatori premestiti.

Poslednja izmena:
imamo mi mrezhi u sve savrsheno radi osim shto oni meni ne mogu da pristupe,sada sam probao Guest Accoutn ON ... bilo je OFF pa ce da vidimo.. Hvala

josh uvek nema .. da kazem rezultata.. sta vishe chak i kada se ja ulogujem kao guest ne mogu da pristupim svojim fajlovima ?

hvala

ali nema spasa...

Ako je SP2

Ako ti je sp2 na masini i ukljucen windowsov firewall koji je nakon instalacije inace po defaultu ukljucen onda nece moci da te pinguju, znaci iskljuci firewall,
proveri na properties mrezne kartice dali tije ukljucena opcija file and print sharing , proveri zone alarmova podsavanja.
napravi neki folder pa ga seruj i sl.

napomena: Nije nista ukljucheno od firewall-ova isto je podesheno tj. cela nasha mrezha je podeshena prema mojoj kofiguraciji,samo meni ne mogu da pristupa a ja njima mogu.. samo je kod mene Access Denied.. :) malo je glupo da oni meni ne mogu na komp a drugi mogu... Elem imam SP1.. SP2 nikada u zivotu ne bih stavio .. taj krsh...

Nishta onda.. chekacu da rikne sistem,dodushe desice se za 2 godine :D poshto ja jednom namestim sys .. i traje.. a mozda. sam pachovao nechim pa zatvorio neke portove ko ce ga znati. Hvala na trudu.ajd' p0z svima

Nadam se da nisam zakasnio.

Vidi u SERVICES da ti mozda nije iskljucen servis "SERVER" pa ga ukljuci i postavi ga na AUTOMATIC. Iz nekog razloga ovaj servis nekad nije ukljucen, a simptomi su bas oni koje si ti naveo u postu.

Da li tvoje komsije mogu da pristupaju jedni drugima, Da li su serovali svoje particije i tako to?

relativno slicna situacija skoro, s tim sto je za pristup jednom kompu trazio user name i pass, sto naravno nije bilo podeseno da trazi.....
posle tri sata cimanja i probanja svakakvih podesavanja upalilo je iskljucivanje i ponovno ukljucivanje simple file sharinga (explorer/tools/folder options/view), dakle bilo je neki zez sa disable-ovanim simple file sharingom.....

Nazad
Vrh Dno