Hteo bi da povezem dva racunara u mrezi direkto preko kabla. Na jednom imam kompjuter A Win 2000 serverAdvenced a na drugom kompjuter B Win 2000 prof koji mi je takoder povezan sa internetom Lan vezom preko kabla. Server sam podigao i instalirao Activi Directory kao i Dns i DHCP gde sam koristio staticke adrese 192.168.1. 2 i Subnet mask 255.255.255.0 a za Preffered DNS server 192.168.1.2. Kad sam testirao klijenta sa ipconfig/all i Ping server vidim da postoji veza izmedu ova dva racunara. Medutin prilikom definisanja klijenta kao Member Of za definisani domen dobijam gresku da taj domen ne egzistira ili da nemoze da se uspostavi veza.
( Samo da napomenek kad mi je internet instaliran u network identifikacion opcija Network ID nije dostupna a Properies mogu samo da menjam ime racunara znaci ovo gore sam uradio kad internet nije bio instaliran ).
Drugari gde je greska???
Ova mrezica je samo za vezbu i radi se o IP adrsama za koje ja nisam vlasnik. I jos jedno potanje sta predlazete kao da instaliram na klijenta racunar b jos jedan server jer sve druge vezbe su mi sa dva servera.
Pozdrav Lido
( Samo da napomenek kad mi je internet instaliran u network identifikacion opcija Network ID nije dostupna a Properies mogu samo da menjam ime racunara znaci ovo gore sam uradio kad internet nije bio instaliran ).
Drugari gde je greska???
Ova mrezica je samo za vezbu i radi se o IP adrsama za koje ja nisam vlasnik. I jos jedno potanje sta predlazete kao da instaliram na klijenta racunar b jos jedan server jer sve druge vezbe su mi sa dva servera.
Pozdrav Lido