Šta je novo?

MPX200 & MMS

vladoA

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2004
Poena
309
MMS Podešavanja

- Pritisnite Programs
- Odaberite More
- Odaberite Settings
- Odaberite Data Connections
- Pritisnite Menu
- Odaberite Edit Connections
- Odaberite GPRS Connection Pritisnite Menu
- Odaberite Add
- Set the following
- Description: Mobtel mms
- Connects to: MMS Connection
- Access point: mms
- User name:
- Password:
- Primary DNS: 0.0.0.0
- Secondary DNS: 0.0.0.0
- IP address:
- Pritisnite Done

Zatim, MMSC mora biti konfigurisan
- Pritisnite Programs
- Odaberite More
- Odaberite More again
- Odaberite Accessories
- Odaberite MMS Setup
- Odaberite Profile
- Odaberite an available MMS profile
- Pritisnite Profile
- Odaberite Edit
Podesite sledeće
- Profile: Mobtel mms
- MMSC: http://mms.mobtel.co.yu/servlets/mms
- Data Connections: Mobtel mms
- Gateway: Wap 2.0 Gateway
- IP Address: 217.065.192.033
- Port: 9201
- Encoding: Binary Encoding
- Pritisnite Done

Sve lepo objasnjeno.
Ima jedno ALI, na mom telefonu ne postoji MMS Setup u okviru accerssories-a, kako onda da podesim mms ???

to je verovatno setup za wm 2002, a ti imaš wm 2003. Treba da instaliraš neku third party aplikaciju. Moguće da imam nešto u instalacijama, ali ja MMS ne koristim, tako da ti iz prve ruke ne mogu pomoći. :)

Uh, ovo me bas nervira, na Home screen-u stoji ono MMS(), a u celom softveru telefona ni pomena o MMS-u. Ja cak ni u uputstvu nisam video nikakva podesavanja.

Problem je sto sam uzeo paket u kome mi je MMS Besplatan, i to mu je najveca prednost, a ja sada ne mogu da je iskoristim ...

Ja mislim da imam WM 2002, jer kada telefon bootuje pise Smartphone 2002.

imaš 2002, ako ti stoji MMS na uvodnom ekranu... ne znam što nemaš podešavanja. No tu ti ne mogu pomoći, sa 2002 sam imao prilike da se družim možda sat vremena, odmah sam posle toga flešovao 2003...

dajte za 064.... :)

ko da nisam probao....mislim stvarno :)) ....devojcica-operater rece da njihovi jos nemaju mms setovanja za taj model motorole... :)))

Ma OK :) legend, to sam ti vise odgovorio u stilu, "kakve to veze ima sa mojom temom napravi svoju" ;), ali posto vidim da cu tesko naci odgovor ovde, nema veze.

Pa pokusaj sam covece, prvo ih nateraj da ti ukljuce MMS, ako treba reci da imas neki drugi telefon, onda uzmi neke settings-e za drugi model, svima su isti user, access point, passwordi, i IP adrese, lepo iskombinuj, to se i ocekuje od jednog mx200 user-a :). Imas gore ovaj mobtelov sablon smao ga popuni telekomovimi podacima.
Ako te to mrzi ili ti ne uspe, odes do Trga Nikole Pasica u korisnicki servis i oni ce ti namestiti licno za 5 min.

P.S. Da li ti u accessories imas ovaj MMS setup ???
P.s.s. interesuje me ako je taj setup samo jedan file u windows diru, mozda bi mi ga neko mogao poslati (mada ne verujem da moze tako ... morao bi da se instalira...)

To je to radi kako treba!
Ako jos nekome treba neka brze skine jer je lik sa tog foruma rekao da ce brisati file sa servera.

sta bre radi....skinuo, instalirao i prijavljuje mi neku gresku prilikom bootovanja...gresku koja se odnosi na mms.....?!?

jel ti radi sa 064?

@#$!$@#%$

Nemam trenutno kod sebe 064 karticu, ali cu probati cim mi padne ruku neka.
Meni je sasvi lepo sve instalirao, noramlno bootuje, sve ok radi, nije mi jasno u cemu je fora?
Ja sam instalirao ovaj MMS setup na WM2002, i imam mogucnost da ga deinstaliram settings->Remove Programs->MMS motorola software.
Ne znam sta da ti kazem, probaj da deinstaliras, mozda ti se ne slaze sa nekim sw u telefonu, mozda si vec imao neki MMS software...
Bas glupo.

Imam ja MMS program koji dolazi uz originalni MPX i radi odlicno sa W2002 i 063, pa kome treba...

imam ga i ja na CDu, ali kada se instalira pise da mi fali neki fajl ili nesto slicno, isto se desava i sa ovim koji sam skinuo...
Hoce li hard reset pomoci?

Zasto ja nemam na cd-u ?

Sako i HGT, koja verzija je kod vas na cd-u ova sto sma ja skinuo je:

Release Version: MMS Version 1.0.3 - Build 70 (Multi Lingual)
----------------------------------------------------

Software Release Title:
--------------------------------
NAME : Porting of MMS client on Smartphone 2002
Date : 27th November 2003
Purpose : This is a release for testing the MMS client.

p.s. samo pokreni instalaciju, to je prvo sto ce ti reci

Sako kada si vec pomenuo hard reset, ja sam ga uradio pre instalacije, ne zbog same instalacije, cisto sam hteo da vidim kako izgleda... pa mozda ime neke veze, mada sumnjam.

@vladoA I moja ver je ta MMS Version 1.0.3 - Build 70 (Multi Lingual)! Napravio sam hard reser pa onda instalirao i radi ok...

This is a release document for the MMS for smartphone
Release Version: MMS Version 1.0.3 - Build 68
----------------------------------------------------

Software Release Title:
--------------------------------
NAME : Porting of MMS client on Smartphone 2002
Date : 17th November 2003
Purpose : This is a release for testing the MMS client.

Ovo pise na instalaciji, mada sam probao i bild 70 (sa onog sajta i isto, dakle ne gine mi hdd reset :( )
Cim probam, javljam sta sam uradio.

aaaaaaaaaaa!!!!!!!
Uradio sam hdd reset i nece da digne win!
Pa uradim jos 2 puta i opet nista!!!
Zabode kod ekrana koji pokazuje mrezu sa koje je skinuta, neka Debiliti ili tako nesto!
Sada punim bateriju, pa cu da instaliram 2003, valjda ce da pomogne, posto nemam 2002 rom na kompu :(
ps. 1. put nisam izvadio sim, ali druga 2 puta jesam i nista.

Trebao si da napunis bateriju do kraja kad radis hard reset, na dalje obavezno na 100%

problem resen instalacijom win 2003 :)
Nisam znao, mislio sam da se baterija puni do 100% samo kada se flesuje...

MMS POSTAVKE za 064 sa ARCSoft MMS programom za Win2003

Korak 1.
Programs / More / Settings / Data Connections / Menu / Edit Connections / GPRS Connections / Menu / Add
Description: mts mms
Connects to: odabrati Secure WAP Connection
Access point: mms
User name: mts
Password: 064 (vide se zvezdice)
Primary DNS: prazno
Secondary DNS: prazno
IP adress: ostaviti prazno
Done, Done, Done, Done, Done

Korak 2.
Instalirati ArcSoft MMS Composer i napraviti schorcut MMS Composer.lnk jer ga program
nakon instaliranja ne napravi sam. Nakon toga:
Start>>MMS Composer>Settings
Select network: Secure WAP Connection
Meni>>Message center>>Meni>>New
Name: mts mms
Message center website: http://mms.mts064.telekom.yu/mms/wapenc
WAP Gateway: 172.17.85.131 (nikako ne kucati nule ispred 017 i 085)
DONE
Menu>>Select>>mts mms
DONE

Restart moby
Za skidanje limita od 50kb koji je default na ARCSoftu
Instalirati registry editor i ici u:
HKLM\SOFTWARE\ArcSoft\ArcSoft MMS UA\Config\UI\SizeLimit\
key: "SendLimit5"="102400" (Type: REG_DWORD)

znaci u kljuc 5 upises 102400 i imas limit 100kb ili upises koliko ti treba 204800 za 200kb itd...

Ja sam uspeo da posaljem mms sa 063 na 062, ali kada dobijem mms(na 062) dobijem kao poruku, kako da podesim da dobijem u Arcsoft-u????????

Vrh Dno