Šta je novo?

MPx(SE) Service Extension! - extra program, bar u najavi

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Ekipa sa Mpx-Landa je napravila program koji donosi dosta izmena i poboljsanja za WM2003 za MPx200, kao sto su mp3 zvona, automatizovana izmena takta procesora u letu (kao kod laptopova, zbog baterije), gasenje plejera sa muzikom/videom u slucaju poziva, dodela posebnih zvoma pojedinom brojevima telefona, itd. Program se integrise u sistem, pa nije potrebno da se svaki put startuje. Postoje dve verzije, free i commercial. Evo linka: http://www.mpx-land.com/mpxse.htm

Elem, moj problem:
Opis programa u readme fajlovima i na sajtovima je iskljucivo na ruskom, pa nisam provalio kako bi program trebalo da radi. U arhivi su dva .exe fajla, ali ako pokrenem glavni (MPx(SE).exe), samo mi prikaze poruku "UnInstall v1.00", i to je to. Nema nikakve razlike u sistemu. Drugi .exe radi svoj posao, ali to je samo mogucnost postavljanja mp3 zvona i nista vise.

Program jeste nov, ali da li je neko mozda vec uspeo da ga natera da radi? Google ne pomaze, ni napolju izgleda jos nisu culi za njega.

Poslednja izmena:
Hmm, koliko razumem ruski (nimalo :D :D ) free verzija samo to i omogucava
pozz

Omogucava i promenu takta procesora, ali samo od 100-156 MHz, medjutim, to nikako da namestim.

Pa .mp3 zvono ti i nije tako neophodno, jer je wma dovoljno dobar da zavrsi posao. Ako si sposoban da nadjes program kojim ces da iseces deo pesme, moci ces i da nadjes program za konverziju fajla u wma.
A sto se tice promene takta, mislim da OmapClock zavrsava posao, mada se nisam previse bavio njime, citajuci postove korisnika istog, rekao bih da je dobar.

P.S. Zar nije neki lik nudio slican program, koji je, kako kaze sam napravio, u komentarima za MPx200 na Mobilnom Svetu, kao besplatna verzija za beta testere?

WMA moze samo za zvono za poziv, ne i za ostalo (poruke, alarm, itd), a vecina melodija na netu je u mp3... nebitno. OmapClock ne radi istu stvar. Ovde program sam menja takt, u zavisnosti od opterecenja. Kada je telefon idle, spusti takt sam i cuva bateriju, odnosno, poveca ga, kada se nesto radi, kako bi telefon brze reagovao. Meni se bas svidja ideja gasenja plejera kada te neko zove, ali to je samo u commercial verziji :(

Nisam video na mobilnom svetu nista, niti cuo za taj program. Imas li link?

Nemam link, prosetaj kroz komentare, lik je ostavio icq broj, pogledacu ako ja jos imam taj broj.
A sto se tice gasenja plejera, licno to mi je prilicno glupa opcija, bas mi se svidja da se muzika lagano utisa, ti se javis, razgovaras, i po prekidu veze, telefon polako pojaca muziku, i sve postarom. :D

Ne nalazim link medj' komentarima...

Meni se pri pozivu u zvucniku stvara ono karakteristicno zvrcanje od signala samog telefona (kao i kod bilo kog drugog zvucnika) kada radi neki plejer. gotovo da ne moze da se razgovara koliko smeta.

RazbojNick je napisao(la):
Ovde program sam menja takt, u zavisnosti od opterecenja. Kada je telefon idle, spusti takt sam i cuva bateriju, odnosno, poveca ga, kada se nesto radi, kako bi telefon brze reagovao. Meni se bas svidja ideja gasenja plejera kada te neko zove, ali to je samo u commercial verziji :(

Texas Instruments procesor unutra i sam koriguje takt u zavisnosti od opterećenja, jer bi ti inače baterija trajala par sati, a ne više dana (5-6 dana u flight mode-u) na totalnom idle-u.

Betaplayer se ugasi kad me neko pozove, a posle nastavi da svira MP3. Ne razumem šta tu taj program uopšte može da pripomogne? U svakom slučaju bi me zanimalo da probam taj eventualno bolji idle, ali mišljenja sam da to ipak mora da bude na nivou arhitekture, a ne operativnog sistema.

Procesor mozda menja clock, ali kad sa omap-clockom spustis na 60mhz baterija traje mnooogo duze :) samo je potrebno resetovati displej posle svakog menjanja brzine preko omap-a (zatvoris i otvoris telefon), inace se poremeti refresh displeja (!)

p.s. nije dobro pustati procesor ispod 60mhz zato sto se skroz poremeti sinhronizacije displeja i "graficke" :)

nidza je napisao(la):
Texas Instruments procesor unutra i sam koriguje takt u zavisnosti od opterećenja, jer bi ti inače baterija trajala par sati, a ne više dana (5-6 dana u flight mode-u) na totalnom idle-u.

Betaplayer se ugasi kad me neko pozove, a posle nastavi da svira MP3. Ne razumem šta tu taj program uopšte može da pripomogne? U svakom slučaju bi me zanimalo da probam taj eventualno bolji idle, ali mišljenja sam da to ipak mora da bude na nivou arhitekture, a ne operativnog sistema.
Slobodno se obrati kreatorima programa i postavi im to pitanje. Da nema potrebe za tom opcijom, verujem da se ni oni ne bi cimali da je ubacuju.

Meni se betaplayer ne gasi kad me neko zove, kao ni Pocketmusic, kao ni WM Player. Prvi put cujem da se uopste to samo obavlja.

U TCPMP ili Beta player-u samo iskljucis opciju play music/vide in background :) i to je to...

Koristim PocketMusic 2.0 za mp3jke, brzi je od Beta/TCMP... A bas sam se navikao na njega, podesio komande, EQ... Zato mi znaci opcija gasenja muzike kod bilo kog plejera...

PocketMusic više opterećuje CPU dok svira od Betaplayera. Očekuj drastično manju autonomiju baterije dok slušaš MP3.

Betaplayer i TCPMP su nebo i zemlja, ne stavljaj u istu rečenicu, a pogotovo ne u istu reč.

TCPMP je možda najgori po svim pitanjima od navedenih programa. Nisam mogao ko čovek da pustim film u njemu, a da mi pola frejmova u nekoj bržoj sceni ne 'drop'-uje. Betaplayer sve to pušta ko podmazan.

I Betaplayer gasi muziku kad počne da ti zvoni mob, čak je prijatno ufejduje u zvonjavu. Nakon što se razgovor završi, muzika se nastavlja.

Da, sve to znam, ali se PocketMusic brze otvara kada hocu nekome da pustim neku pesmu, pa sam povezao mp3 fajlove sa njim. Ne slusam mnogo muziku preko fona, ali se desilo par puta kada jesam i kada me je bas neko nazvao. Prica je bila neizvodljiva...

I kakvi su utisci u vezi "MPx(SE) Service Extension"-om? Jel stvarno menja brzinu procesora? Ja sam bas hteo da nabudzim nesto da proc. radi na 60mhz ili manje kad je zatvoren a otvoren na 144 (preko toga mi nije uvek stabilan)

nidza je napisao(la):
I Betaplayer gasi muziku kad počne da ti zvoni mob, čak je prijatno ufejduje u zvonjavu. Nakon što se razgovor završi, muzika se nastavlja.

Koliko ja znam to fejdovanje je samo utisavanje od strane њindoњsa, a muzika u pozadini sviraaa...

p.s. Kako vam se cini ideja da lepo svi mi ulozimo po neku paricu i skupimo tih 10 dolara i kupimo program :)

Iz principa ništa ne kupujem. Onog trenutka kada budem primoran, prećiću na freeware. ;)

Ovaj programcic izgleda stvarno menja brzinu procesora zavisno od toga da li je otvoren telefon. Kad je zatvoren brzina teoretski moze da se smanji i ispod 60mhz, probao sam 16 ali nisam siguran da je stvarno toliko.. Ovo malo podseca na ispitivanje da li se gasi sijalica u frizideru..... :)

p.s. Jedino nikako da se "pojavi" full verzija

Poslednja izmena:
Ko zna da li ce uopste. Nece Rus na Rusa :)

Kako si ga poterao da ti radi? Koja je verzija?

Samo sam instalirao onaj free, onda editujes INI fajl i podesis kojom brzinom da radi procesor, i sad sam provalio da ako u registry-ju promenis direktorijum za zvona '\Windows\' u neki drugi gde ima wma i mp3 - onda mozes lepo da stavis za svakoga iz imenika poseban zvuk (i mp3)..
Najgore je sto ne znam da li su ogranicili brzinu najmanju procesora na 100 kad je zatvoren, ali sa sa omap-om mogu da stavim bez problema na 16MHz :) ali cim otvoris/zatvoris sve se vrati...
(HCU/ControlPan../SoundCat../Ring/Directory)

Ok, thnx, probacu.

Vrh Dno