Šta je novo?

Mpr.dll

Hakeras

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
304
Dobar dan.
Treba mi pomoc svako znanje je dobrodoslo ovako:
1.Kako uzeti password za bilo sta iz mpr.dll ili neke njojslicne biblioteke api funkcijom iz razvojnog okruzenja VisualStudio.net iz jezika VisualBasic
2.Kako iz istog okruzenja i jezika poslati e-mail
Opet isticem da je svaka pomoc dobrodosla i unapred se zahvaljujem ljudima koji ce pomoci i ovaj forum roks :guitar:
:type: ovo mi treba za jedan projekat koji razvijam duze vreme
i samo jos kako sakriti proces od task menadzera i kako modifikovati win.ini

Poslednja izmena:
Evo pomoci za slanje maila

Dim poruka As New Mail.MailMessage
poruka.To = "[email protected]"
poruka.From = "[email protected]"
poruka.Subject = "subject"
poruka.Body = "Tekst poruke"

Dim mailer As Mail.SmtpMail
mailer.SmtpServer = "mail.server.com"
mailer.Send(poruka)

win.ini možeš da edituješ kao text fajl, ili pogledaj u Help-u pod IniFile.

Toliko od mene.

Poz.

Hvala ti Nick pomaze poz.

Poslednja izmena:
Ej Nick mozes li mi pomoci jos samo oko definisanja tipa Mail.MailMessage nece da prepozna tip sta treba da radim

iznad klase ubaci import

Imports System.Web.Mail

valjda na to misliš

Poželjno je da to radiš sa try..catch da bi pronašao eventualne greške.
Mislim da mora da ima i From i To da bi poslao mail. Pogledaj u Helpu, možda nađeš još neki primer, a ne bi bilo loše i malo da izgooglaš.

iZVINJAVAM SE STO OPET POSLE OVAKO DUGOG VREMENA OVO PISEM JA SAM TO ISCACKAO NA DRUGI NACIN POSTO HELP NEMAM NITI Imports System.Web.Mail
NEGO KAKO DA NABAVIM Imports System.Web.Mail I HELP

Pa, brate :trust:, to je standardni deo VS-a. To je samo jedna biblioteka. Ja ti ovo pišem za VisualBasic.NET. Znači pre klase ubaciš taj imports i onda možeš da koristiš mailer.

A help nabaviš kao što si nabavio i VS, dolazi na 3 CD-a ili idi na www.msdn.com

Poslednja izmena:
Brate, promeni taj nick, koji si ti hakeras ako koristis Visual Basic (pa bio on i .NET)...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Brate, promeni taj nick, koji si ti hakeras ako koristis Visual Basic (pa bio on i .NET)...

Ne volim kada se ljudi prave pametni. Ako možeš da pomogneš - OK. U suprotnom zaobiđi thread.

Vidi ovako: decko se ponasa kao klasicni srednjoskolac zainteresovan za programiranje: hoce da napravi viruse ili slicne destruktivne programe (kljucne reci: "izmena win.ini-ja", "sakrivanje od task managera" itd.) a koristi Visual Basic, i to .NET. I sta ce da kaze potencijalnim zrtvama? "Pre nego sto pokrenete ovaj program koji ce da vam sjebe nesto na kompu a vi to naravno necete znati, prethodno skinite .NET framework, a pozeljno i SP1 za IE6 sa M$-ovog sajta, sve zajedno cirka 100MB. I ti umesto da pokusas da ga odgovoris od tjorava posla, mene ovde napusavas...

Kod:
kako sakriti proces od task menadzera
deo nisam ni video (moj previd), mada sam ja to radio za programe za igraonicu, tako da ne mora da bude u zle namere. Možda sam ja i dalje preterano dobrodušan prema ljudima, pa rekoh da pomognem. Da li on pravi kvazi-virus ili ne voleo bih da sam i odgovori. Napušavanje si dobio jer si napisao jednu kratku višesmislenu rečenicu koja može da se okarakteriše kao - "Ma kakav ti je to nickname? pa ti ne znaš ni da programiraš!". Otuda moja reakcija.

Gloopo je da se nas dvojica dopisujemo preko ovog threda. Bolje da nastavimo na p.m. ako ćemo u filozofiju. ;)

A Hackerasa pozivam da odgovori kakvu aplikaciju pravi.

Poslednja izmena:
pa ovako vi nemate nikakvo pravo mene da zezate tu niko se nije rodio pametan i ne ne nameravam da ubacim nikome virus nikakav ja sam decko koji zeli da nauci stvari znas ipak je lepse kad znate nesto sutra ce mi to mozda trebati u zivotu od viska ne boli glava a uz to je zanimljivo i vizual.net to sam uzeo od komsije na 1 cd bez msdna imao sam 6 i tu sam pravio stvari pa mi je neko ubacio virus pa sjebao milenijum win i onda nisam imao gde da programiram pa sam se okretao drugim jezicima npr u linuxy a zar su godine bitne evo uzmite masone za pr. kao sto ste mogli procitati na sajtu vecernjih novosti ljudima koji vuku znanje predaka od pre dve hiljade godina starosna razlika nije bitna jer ja mislim da je vaznije koliko u dubinu covek misli to se moze odviti za tri godine moze za ceo zivot ali uvek se ostvari
ja opet ponavljam nisam zlonameran nikad nisam bio a zlonameran necu ni biti tako da ako me potcenjujete zbog dal nacina na koji pisem dal nika koji sam zunuo dal zbog toga sto zelim da naucim vise verujte vratice vam se to u zivotu kako cinis tako zanjes ja ne provociram ljude na ovaj nacin mislio sam da na ovom forumu gde se samo slova vide moze ostvariti neki osecaj zajednistva i uzajamnog pomaganja a uvek se nadje neko koji samo zeli da ponizi druge kao neki dokaz njegove umne nadmoci pitao sam lika pirata Nenada da li ima punu verziju studia i donece valjda ove nedelje pa cu nivo uslova programiranja podici na visi nivo uzecu od druga sutra punu 6 icu a sada se zanimam sa programom sa sajta http://codechallenge.4t.com savetovao bih vam ako imate malo vremena da se prikljucite ja ne znam da li cu stici imam puno da ucim i tako ali probacu da se ubacim na turnir a napisao sam funkciju koja procese gasi a moj ne ha ha to je dobra fora ili ostavi normalne a neke ugasi kao npr outluk ovaj NBG dobro dobro nije lepo gada nekoga tako provociras samo zato sto jos nije dovoljno iskusan u programiranju ponavljam mozda je skup funkcija takvih kakav je ali to na nikome nece biti primenjeno niti cu ja da se sigram hakerasa sada pa kao ja nekome ubudzim virus
em nema svrhe em znam kako boli em nisam blesav pa sad a kad pokusavas da naucis vise jezika ne ide to polako jedan po jedan sve sto trazim od vas je pomoc oko nekih elementarnih stvari ako vam se ne svidjam na osnovu jednog posta ma kakvi ste vi to onda ljudi i jedino do sada u susret mi je izasao Nick i ljudi iz games foruma i ima ovde dobrih ljudi i pametnih
ej da aplikacija je nista posebno skup ****** zanimalo me onako bijo ja na onom sajtu bo2k i tamo oni objasnjavaju kako to radi ili na astalavista pa zaintrigira coveka da se malo i on zeza

Poslednja izmena:
Hakeras je napisao(la):
pa ovako vi nemate nikakvo pravo mene da zezate tu niko se nije rodio pametan i ne ne nameravam da ubacim nikome virus nikakav ja sam decko koji zeli da nauci stvari znas ipak je lepse kad znate nesto sutra ce mi to mozda trebati u zivotu od viska ne boli glava...
Iju, toliki post a nijedne tacke :)
Naravno da se niko nije rodio pametan, nego jednostavno hocu da ti ustedim vreme, jerbo sam se svojevremeno takodje za*ebavao sa Visual Basicom i slicnim stvarima koje ti sada pokusavas da odradis, pa kad sam na kraju video gde sam izgubio vreme, shvatio sam da je bolje da sam nesto konkretno ucio...

Sta konkretno i ti nisi pokusavao da mi ustedis vreme nego da me isprozivas bez razloga a to ne valja to je kao kad neko sudi na osnovu lica cesto covek pogresi
i za kraj svi lopovi misle da i drugi kradu i svi lazovi misle da i drugi lazu...
za ostalo citajte Prvi svetski parapsiholoski rat by Spasoje Vlajic
ucim ja sve mislim samo to i radim pre sam plivao stalno pa batalih da li znate gde da nabavim Visual Studio .net al da ima sve

Poslednja izmena:
Joj, aj molim te koristi interpunkciju, zaista su mi tesko citljivi tvoji postovi...

VS.NET mozes da nabavis gde hoces, samo ako se potrudis, ali ne znam koji moj ce ti sve? Bolje nauci jedan jezik kako treba nego da znas deset ali samo da napises "Hello World"... Uzmi lepo C#, em je jasan, em je dobar, em se lako mozes prebaciti na C++ ukoliko ti nekada zatreba... *****i VB...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Joj, aj molim te koristi interpunkciju, zaista su mi tesko citljivi tvoji postovi...
VS.NET mozes da nabavis gde hoces, samo ako se potrudis, ali ne znam koji moj ce ti sve? Bolje nauci jedan jezik kako treba nego da znas deset ali samo da napises "Hello World"... Uzmi lepo C#, em je jasan, em je dobar, em se lako mozes prebaciti na C++ ukoliko ti nekada zatreba... *****i VB...

Gresis, i to jako. Jer Treba prvo da pitas decka kakve programe zeli da pravi, ako zeli neke komplikovanije onda je C ++ definitivno izbor a ako zeli neke prostije windows programe onda ce mu Visual basic biti super. Ja vec nekoliko godina radim u VB-u i nijednog trenutka se nisam pokajao zato sto sam ga ucio nekoliko godina, dobar je ali za prostije programe. Ja sam napravio nekoliko programa u VB-u koji i meni i mojim ortacima koriste ali to su prosti programi koje sam radio kratko ali bih ih u C-u radio mnogo duze.

Poslednja izmena:
Ja mu onda preporucujem Delphi, koji je dobar za svaku vrstu programa...

Java nije losa...
Ali je Delphi najbolji kao kompletno resenje... i za day2day programe (primer: Total Commander), i za naprednije programiranje (primer: Galactic Federations, D3D9 igra koju pise jedan nas covek, svrne ponekad na forum)...

Ne volim VB jer svako ko zna neki drugi jezik shvata da je VB obican frankenstajn koga u MS-u krpe i vestacki odrzavaju u zivotu... ne znam za sedmicu, ali sestica i starije verzije em nisu ljudski OOP jezik, em pogled na neki source izgleda ko da je jezik dobijen sastavljanjem "ukradenih" stvari iz drugih jezika, bez univerzalne sintakse (ko da citas esperanto), em ne postoji dovoljan broj upotrebljivih funkcija kao sto Delphi ima (a ne da se za iole komplikovaniju stvar zovu API funkcije)... totalno bezveze gubiti vreme sa tako necim... (moje misljenje)

Ja znam i C, ali stojim iza svog misjenja da eje VB lak za proste progmae. Naravno i da tvoje misljenje podrzavam... svako ima svoj ukus, meni su na primer VB i C favoriti, tebi delphi, sve je to ok. Aj nema potrebe decku da punimo post vishe, ima da se zbuni kad se poveze za koji dan :).

Necu se zbuniti skontao sam ima da napravim program za ciscenje kukija jer ima moj ortak problem nece da mu parents know gde on ide tako da programiranje je dobro za takav program vb je pun pogodak em je prosto a c++ je ok delphy nikad video
i ti taekwondisto da li znas ko je pobedio u taekwondu u prvenstvu ili sta je vec u Nemackoj pre neki dan??? a niko od vas mi nije odgovorio na pocetni post samo nesto se proserava***te ty ko da ste neki smart ljudi a od Nicka koji i zna nesto ni traga ni glasa ajde da vise ne smaramo po ovom thredy :type:

Nick je zaglavio na poslu u poslednje vreme :)

2Voodoo: Ja sam programirao u Delphi-ju od verzije 2.0 i stvarno sam i navikao i volim to razvojno okruženje. Ali od pre par meseci moram da radim u ASP.NET i VB.NET - u i mogu za tu kombinaciju da kažem sve najbolje. Radio sam i u VB6 (nisam baš želeo, ali mušterija je uvek u pravu :D ) i to je najveća kršina koju sam video (ma Cobol mi izgleda bolje). Ceo .NET sada ima ujednačen izgled (mislim na razvojno okruženje) i samo mogu da konstatujem da je fantastično (a kako i ne bi bilo kada ga je uradio tip koji je prešao iz Borlanda u M$ :D ) A VB editor je posebna priča jer maksimalno olakšava pisanje koda tako da ga preporučujem najviše početnicima (ja sam beznadežno zaljubljen u čistoću Pascala, a C-ovci naravno najviše vole da u jednoj liniji koda urade što bi neko u 10 :D ). Ako si dobar u C# ili C-u ne vidim razloga da se ti bakćeš sa VB.NET, ali samo da znaš da je vrlo upotrebljiv.

2Hackeras: Nisam ti odgovorio na dva pitanja: kako sakriti proces od task menadzera i Kako uzeti password za bilo sta iz mpr.dll. Nisam ti odgovorio zato što u VB-u to nisam radio (u Delphi-ju sam sakrivao proces preko dodatne komponente kkoju sam našao na netu). Preporučujem ti da malo izgooglaš odgovore ili da ako nisi "posvađan" sa engleskim odgovor pronađeš na nekom stranom sajtu posvećenom programiranju na .net platformi.
Uzgred nisam baš razumeo pitanje "Kako uzeti password za bilo sta iz mpr.dll". Šta si mislio time?

Poz

E još nešto

dumpbin –exports user32.dll or link –dump –exports user32.dll

Samo u tvom slučaju to ide

dumpbin –exports c:\windows\system32\user32.dll
ili
link –dump –exports c:\windows\system32\user32.dll

Ideš u VS.NET Tools pa
Visual Studio .NET 2003 Command Prompt
i tako ti izlista sve funkcije iz tog DLL-a

A evo i nekih primera iz Helpa kada ga već nemaš (ali ne zaboravi na www.msdn.com - to je majka Mara za sve što ti treba)
Kod:
Imports System
Imports System.Runtime.InteropServices

Public Delegate Function CallBack( _
hwnd As Integer, lParam As Integer) As Boolean

Public Class EnumReportApp

Declare Function EnumWindows Lib "user32" ( _
       x As CallBack, y As Integer) As Integer

Public Shared Sub Main()
        EnumWindows(AddressOf EnumReportApp.Report, 0)
    End Sub 'Main

Public Shared Function Report(hwnd As Integer, lParam As Integer) _
    As Boolean
        Console.Write("Window handle is ")
        Console.WriteLine(hwnd)
        Return True
    End Function 'Report
End Class 'EnumReportApp
Kod:
Imports System.Runtime.InteropServices
Imports Microsoft.VisualBasic

<StructLayout(LayoutKind.Sequential)> Public Class MySystemTime
    Public wYear As Short
    Public wMonth As Short
    Public wDayOfWeek As Short 
    Public wDay As Short
    Public wHour As Short
    Public wMinute As Short
    Public wSecond As Short
    Public wMiliseconds As Short
End Class

Public Class Win32
    Declare Auto Sub GetSystemTime Lib "Kernel32.dll"(sysTime _
        As MySystemTime)
    Declare Auto Function MessageBox Lib "User32.dll"(hWnd As Integer, _
        txt As String, caption As String, Typ As Integer) As Integer
End Class

Public Class TestPlatformInvoke    
    Public Shared Sub Main()
        Dim sysTime As New MySystemTime()
        Win32.GetSystemTime(sysTime)

Dim dt As String
        dt = "System time is:" & ControlChars.CrLf & _
              "Year: " & sysTime.wYear & _
              ControlChars.CrLf & "Month: " & sysTime.wMonth & _
              ControlChars.CrLf & "DayOfWeek: " & sysTime.wDayOfWeek & _
              ControlChars.CrLf & "Day: " & sysTime.wDay
        Win32.MessageBox(0, dt, "Platform Invoke Sample", 0)      
    End Sub
End Class

Kopaj malo po MSDN-u, ali ako ti nije problem idi na neku news grupu kao što je news.yu.oglasi, tamo bar ima da se nabave programi koji su "ispali iz kamiona" :D :D

Hakeras je napisao(la):
i ti taekwondisto da li znas ko je pobedio u taekwondu u prvenstvu ili sta je vec u Nemackoj pre neki dan???

Trenutni aktuelni prvak srbije u kategiriji do 84 je moj ortak filip, isti momak je na prvenstvu jugoslavije prosle godine bio drugi i na turniru u vrscu je bio prvi. U nemackoj su uglavnom pobedjivali klinci iz naseg kluba, ja sam skrljanih nogu i ne mogu da se takmicim pa me rezultati nesto ekstra i ne zanimaju.

Hakeras je napisao(la):
a niko od vas mi nije odgovorio na pocetni post samo nesto se proserava***te ty ko da ste neki smart ljudi a od Nicka koji i zna nesto ni traga ni glasa ajde da vise ne smaramo po ovom thredy :type:

Malo je glupo da tako pricas, mi se ne pro$eravamo vec smo samo vodili malu raspravu, nije to nikakva svadja.

E pa "filip" se pise "Filip" a mene vudy men zeza dobro dobro ovo vreme me ubija samo sumornost neka cela moja okolina me zamara samo mi se spava mrzi me da mislim ali to ne zelim ali bice bolje a U Nemackoj je pobedila moja drugarica Marija posibala neke tamo valjda u devojcica nekoj kategoriji a Nicku se zahvaljujem i Nick kazi kako si sve to naucio mislim ne kako vec gde i koliko ti je trebalo da postanes profy programmer da li si ucio iz knjiga ili na nekom kursu i sta vi mislite uopste odakle uciti ja sto ucim je iz jedne knjige i ovako praksa

nego kazite mi da li u funkciji je moguce deklarisati array kao
:quote:
function blabla()
dim a as integer
a=5
dim array(a)
end function
:quote:

Poslednja izmena:
To se radi sa ReDim funkcijom, pomoću koje možeš da promeniš dužinu niza.

Vrh Dno